-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantininės vestuvės Santuokų rūmuose: prieš ceremoniją – dezinfekcija, neįleidžiami fotografai

Dėl koronaviruso Vilniaus santuokų rūmuose pasikeitusi tvarka nenumušė jaunųjų noro pradėti vedybinį gyvenimą, tačiau teko susidurti su nemažai iššūkių. Saulėtą šeštadienio popietę prie santuokų rūmų tradicinės minios nebuvo matyti. Čia būriavosi vos 10 žmonių – šventiškai pasipuošusių, tačiau likusių už durų.
Vestuvių akimirka prie Santuokų rūmų
Vestuvių akimirka prie Santuokų rūmų / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Eilės prie Vilniaus Santuokų rūmų šeštadienį susidarė ne šiaip sau – šiuo metu pastate vienu metu leidžiama būti tik vienai jaunųjų porai, kitos laukia už durų. Kai susituokusi išeina viena, tuomet įleidžiama kita. Lauke tenka būti ir porų artimiesiems.

15min kalbinta jaunikio Dovydo mama kartu su vyru sūnaus laukė už durų, tačiau džiugios nuotaikos neprarado. Ir nors pasipuošę tėvai negalėjo patys dalyvauti ceremonijoje, jie į susidariusią situaciją reagavo ramiai.

„Mus prieš dvi savaites informavo, kad ceremonijoje galės dalyvauti tik jaunieji, liudininkai ir dar penktas žmogus. Na, istorinis įvykis, ateityje net bus įdomiau, turėsime ką papasakoti, prisiminti“, – šypsojosi jaunojo mama Regina.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vestuvių akimirka prie Santuokų rūmų
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vestuvių akimirka prie Santuokų rūmų

Šeima vylėsi, kad penktasis žmogus bus fotografas, tačiau jis į santuokų rūmus įleistas nebuvo. Kaip 15min pasakojo moteris, to priežastis nebuvo nurodyta.

„Tikėjomės, kad bent pavyks įamžinti šias akimirkas. Dėl to labai apmaudu, nes mes jau buvome spėję per šį laiką susitaikyti, kad negalėsime dalyvauti, bet dabar net prisiminimų neliks“, – kalbėjo jaunojo mama.

Vestuvės karantino metu – galerijoje:

Ir tai ne vienintelis sunkumas, su kuriuo teko susidurti jauniesiems. Jaunajai buvo sudėtinga užsisakyti vestuvių puokštę, dėl karantino buvo atšaukta šventės vieta restorane, bet užstatą pavyko atgauti. Buvo sudėtinga ir pasirūpinti makiažu – į pagalbą suskubo taip pat grožio srityje dirbančios jaunosios draugės.

Kalbinti jaunieji Dovydas ir Miglė teigė, kad nors esama situacija sujaukė planus, jie neprarado optimizmo. Jiedu vestuves pradėjo planuotis prieš du mėnesius, žinoma, juokiasi nesitikėję, kad lauke bus ir taip šalta, ir siautės koronavirusas.

Negalvojo, kad ir tuoktis teks be artimiausių žmonių, santuokų rūmų koridoriuje, šalia veidus po kaukėmis slepiančių darbuotojų.

Paklausti, kaip atrodė ceremonija, jaunieji nusijuokė: „Buvome vieni, susituokėme koridoriuje. Labai romantiškai.“

Po ceremonijos jaunieji ir artimieji išvyko į tėvų namus, užsisakė maisto internetu, dalį gaminosi patys. „Kažkiek mamytė paruoš“, – pridūrė jaunikis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vestuvių akimirka prie Santuokų rūmų
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vestuvių akimirka prie Santuokų rūmų

Planuota, kad po šventės jaunavedžiai vyks į SPA Druskininkuose, tačiau šis variantas irgi buvo atšauktas. Pora pasakojo, kad apie tai buvo pranešta maždaug prieš savaitę. Vis dėlto viltis išliko iki pat atšaukimo.

„Iš tikrųjų vis dar tikėjomės, kad gal situacija pasitaisys“, – neslėpė nuotaka.

Tačiau pačių vestuvių atšaukti pora tikrai nesvarstė. „Jau buvome suplanavę, norėjome, kad tai įvyktų ir viskas, bet kokiomis sąlygomis“, – paaiškino Dovydas.

VIDEO: Jaunieji Miglė ir Dovydas koronaviruso nepabūgo: „Norėjome susituokti bet kokiomis sąlygomis“

Kiti jaunųjų pora – Laura ir Gediminas15min sakė iš kai kurių pažįstamų sulaukę patarimų perkelti vestuvių datą, tačiau nutarė jos nekeisti, nes kiek laiko dar tęsis karantinas, kol kas neaišku. O ir daugiau priežasčių buvo tuoktis būtent dabar.

„Mūsų abiejų gimtadieniai kovą, tai tiesiog norėjome simbolinės datos. Plius turėsime vaikutį, tai kaip ir greičiau reikėtų susituokti“, – atskleidė atžalos besilaukianti Laura.

Pora neslėpė, kad svečių sąrašas buvo sumažintas iki pačių artimiausių, tačiau didelė dalis draugų dėl dabartinių aplinkybių ir patys pranešė neatvyksiantys. O kadangi Laura laukiasi, taip dar ir saugiau.

„Sakėm, galim susituokti ir dviese, svarbu susituokti“, – nusijuokė pora.

Vis dėlto neišvengiamai griuvo ir kita dalis planų – švęsti pora planavo restorane, tačiau dabar teko imti maistą į namus. O ir kūrybiškumo prireikė – kadangi nedirba grožio salonai, nuotakos makiažas ir manikiūras buvo namų darbo, kaip ir gėlių puokštė.

„Tortą prieš karantiną pradėjome užsakinėti, tai teko karantino sąlygomis užbaigti“, – pridūrė Gediminas.

Tačiau į vestuves net ir karantino metu pora stengiasi žiūrėti pozityviai – sako, šią dieną tikrai prisiminsią, bus smagu pasakoti, kokiomis aplinkybėmis teko tuoktis.

VIDEO: Per karantiną susituokę Laura ir Gediminas buvo kūrybiški: savadarbis makiažas, pačių pintos gėlės

Panašiai mąstė ir vienas kitam „taip“ ištarę Eglė ir Arūnas. Planavę vestuves porą mėnesių, atšaukti jų nesvarstė. Priešingai.

„Ši situacija kaip tik motyvavo, kad po to gali būti dar sudėtingiau“, – svarstė Eglė, pridūrusi, kad švęsti ir taip planavo nedideliame šeimos rate, todėl karantinas labai didelės sprendimui nedarė.

Tiesa, pora prasitarė, kad dėl šios padėties būta ir šiokių tokių netikėtumų, ir tam tikrų nuostolių. Tačiau situacijai aprimus neatmetė galimybės surengti dar vienos šventės ateityje.

VIDEO: Jaunieji Eglė ir Arūnas: „Ši situacija kaip tik motyvavo susituokti dabar“

Šeštadienio popietę Vilniaus santuokų rūmuose tuokėsi ir vyresnio amžiaus pora. Vis dėlto užkalbinta 15min duoti komentaro ji nepanoro.

15min primena, kad koronaviruso pandemija nusistovėjusią tvarką Santuokų rūmuose ėmė keisti dar praeitą savaitę. Kaip 15min kiek anksčiau teigė Vilniaus miesto metrikacijos skyriaus atstovė, įsigaliojus naujai tvarkai, santuokos šventėje optimaliu atveju laukiama vos keturių žmonių – jaunųjų ir liudininkų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vestuvių akimirka prie Santuokų rūmų
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vestuvių akimirka prie Santuokų rūmų

„Kadangi privalome vykdyti tiek Vyriausybės, tiek savivaldybės rekomendacijas, bent jau prašome mūsų jaunųjų sąmoningumo – atvykti į santuokos ceremonijas keturiese, kaip numato įstatymas. Teisės aktai numato, kad santuokos dieną privalo dalyvauti jaunieji ir du liudytojai“, – svečių skaičių sumažinti iki absoliutaus minimumo rekomendavo atstovė.

Kol jaunieji ir liudininkai dalyvauja ceremonijoje, svečiams rekomenduojama laukti lauke. „Svarbiausia, kad jie visi nesusidurtų vienu metu patalpoje. Juk gali būti, kad ateis kelios poros, atsives visus savo svečius ir per 10 minučių foje bus 200 žmonių“, – pridūrė atstovė.

Kaip paaiškino moteris, imantis tokių priemonių stengiamasi užtikrinti, kad patalpoje nebūtų daugiau žmonių nei rekomenduojama, kitaip tariant – kad nebūtų sudarytos sąlygos plisti koronavirusui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius