-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Karina Krysko-Skambinė: „Gyvenime jau padariau labai svarbų dalyką – atnešiau gyvybę“

Apie Kariną Krysko-Skambinę niekada neišgirsi paskalų. Ji, šokanti, dainuojanti, dalyvaujanti įvairiuose TV projektuose, kažkaip oriai laikosi neramiame šou pasaulyje. Ir už tai sulaukia atpildo. Tarkim, tokio, kaip svajonių vaidmuo – Barbora Radvilaitė.
Karina Krysko-Skambinė
Karina Krysko-Skambinė / Redos Mickevičiūtės/„Laima“ nuotr.

Randi bendrumo tarp savęs ir tos tolimos aristokratės?

Ieškau, renku informaciją. Barbora buvo labai spalvinga asmenybė: mokėjo daug kalbų, žaidė šachmatais, buvo draugijos siela. Labai mėgo praustis, maudytis (nors anuomet tai atrodė nesveika) – štai šiuo atžvilgiu mes labai panašios... Suprantu, kad scenoje turi būti Barbora, ne aš, bet vis tiek įdėsiu daug širdies ir ten bus manęs.

Jeigu Dievulis tau pasakytų: arba šoki, arba dainuoji, dviejų talentų neduosiu?

Šiuo metu turbūt rinkčiausi dainavimą. O kai šokau, negalėjau gyventi be šokio. Nežinau, ar tai mano pliusas, ar problema, bet mane domina labai daug dalykų – neturiu vieno, kurio laikyčiausi įsikibusi. Aišku, viskas siejasi su muzika. Kai klausau muzikos, ją jaučiu tiesiog kiekviena ląstele, žinau, kaip ją galėčiau išreikšti judesiu, kaip – padainuoti. Tai buvo visada, nuo vaikystės. O šokio pasiilgstu: norėčiau kur nors lankyti jo pamokas ar kokį kolektyvą susirasti.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Tadas Juodsnukis ir Karina Krysko -Skambinė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Tadas Juodsnukis ir Karina Krysko -Skambinė

Jau pamiršai, kad šokis – darbas, mėšlungiai, traumos?

Pasirodo, spėjau pamiršti. Bet ir dainuojant reikia labai daug pastangų ir fizinio darbo, kai dainuoji, kai kvėpuoji, kai dirba diafragma. Būna kūrinių, po kurių iš scenos išeini šlapia, nors nei lakstei, nei striksėjai. O būna, kai dar ir striksėti reikia. Jei atsiranda ypatingas ryšys su žmonėmis, jis irgi daug reiškia: kai jauti, kad tavęs gerai klauso, kad priima su meile, iš kailio neriesi, kad atiduotum kuo daugiau emocijų ir energijos.

Bet gyvenime tau turbūt lemtingesnis šokis? Per jį susipažinai ir su Mantu Bžesku, kuris ligi šiol – jūsų prodiuseris, ir su savo vyru Sauliumi.

Taip išeina. Kai susipažinau su Mantu, studijavau choreografiją ir apie dainavimą dar nebuvo minčių. O su Sauliumi... Šokis – toks dalykas, kad kontaktas – labai artimas. Ne dėl to, kad išdarinėji kažką bloga, bet šiaip atsiranda visai kitoks ryšys su žmogumi, nei atsirastų, jei su juo dainuotum duetą. Aišku, ta meilė atėjo ne dėl šokio, jis gal tik prisidėjo. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Mantas Jankavičius ir Karina Krysko-Skambinė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Mantas Jankavičius ir Karina Krysko-Skambinė

Tiki, kad vis tiek būtum sutikusi Saulių?

Tikiu savo nuojauta. Stengiuosi vadovautis šeštu jausmu – kartais intuityviai jaučiu, kaip turėčiau pasielgti, ką rinktis. Taip atsitiko ir su šokių „Eurovizijos“ atranka.

Buvo kebli situacija: aš dalyvavau vienos televizijos laidoje, o atranka vyko kitoje, painioti kanalų negalėjau. Tačiau užsispyriau: geriau sumokėsiu didžiulę baudą, bet vis tiek dalyvausiu! Taip ir Saulius atsirado, ir pirmą vietą Lietuvoje laimėjome, ir ketvirtą – Europoje. Buvo smagi patirtis, labai smagus metas…

Vedybos tave pakeitė?

Gal kiekvienai moteriai kas nors apsiverčia, kai ji pagimdo? Mane pakeitė sūnus Majus. Gal dabar kiek labiau priartėjau prie tiesos, geriau žinau, ko noriu iš gyvenimo. Pasidariau stipresnė, atviresnė, drąsesnė. Nebijau klysti, sakyti savo nuomonę, pradėti iš naujo. Jaučiu, kad gyvenime jau padariau vieną didžiulį, labai svarbų dalyką – atnešiau gyvybę. Aš lengvai ištvėriau visas procedūras, bet sunkiau už tą darbą nieko nėra. Vadinasi, visa kita – paprasta.

Visą interviu skaitykite naujausiame sausio mėnesio žurnale „Laima“.

Viršelis/Žurnalo „Laima“ sausio mėnesio numeris
Viršelis/Žurnalo „Laima“ sausio mėnesio numeris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius