Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katažina Zvonkuvienė apie grožio ritualus: „Visą gyvenimą jaučiau bjauriojo ančiuko kompleksą“

Scena ir gera išvaizda – neatsiejama, o norint atrodyti gražiai, reikia į tai nemažai investuoti. To neslepia ir dainininkė Katažina Zvonkuvienė (37). Ji atvira – išvaizdai skiria labai daug dėmesio. Ir tą daro nuo... 16 metų.
Katažina Zvonkuvienė
Katažina Zvonkuvienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Visą gyvenimą jaučiau bjauriojo ančiuko kompleksą. Ypač vaikystėje, paauglystėje. Žiūrėdavau į pasaulinio lygio žvaigždes ir pavydėdavau joms jų grožio. Nepasitikėjau savimi, tačiau pasakiau sau – išmoksiu prižiūrėti odą, plaukus ir ateis laikas, kai būsiu graži“, – 15min sakė Katažina.

Ir nors šiandien ji sako tebeturinti sau reiklių pastabų, ta diena atėjo – dabar atlikėja žiūrėdama į veidrodį savo atvaizdu yra visiškai patenkinta. Nepaisant to, tą atvaizdą vadina užtarnautu – juk tiek laiko, pastangų ir kantrybės šiems pokyčiams reikėjo.

„Mokykloje mane pravardžiuodavo plike, nes tėvai buvo nuskutę plikai. Niekuomet nesijaučiau sau graži, bet tai mane užgrūdino, o ir supratau, kad jeigu nori ką nors turėti, pasiekti, nesvarbu, kurioje srityje – ar tai būtų išvaizda ar meilė – reikia skirti tam laiko, dėmesio. O jau tuomet dalykai ateina savaime. Pasitikėjimas savimi yra būtinas, antraip akyse nebelieka ugnelės, o tuomet tik belieka kamputyje susigūžti“, – sakė Katažina.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Katažina Zvonkuvienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Katažina Zvonkuvienė

Pasak jos, lūžis įvyko tuomet, kai jai buvo 16 metų, o labiausiai – pirmą kartą išvydus save televizijoje. „Kitomis akimis pamačiau, kaip atrodau, ir man pasidarė baisu. Vieniems grožis, kaip ir įvairūs talentai, yra duoti gamtos, o man teko viską pasiekti juodu darbu. Kai pasipylė komentarai, „kokia baisi lenkė“, pagalvojau, kad iš tikrųjų nieko gero čia nėra, o tada jau nusprendžiau – laikas keistis“, – kalbėjo ji.

Šiandien Katažina daugiausia dėmesio skiria veido, plaukų, dantų priežiūrai. Reguliarūs apsilankymai pas kosmetologę, plaukų stilistę ar odontologą jai tapo neatsiejama gyvenimo dalimi. Kaip pati sako, pradėti labiau rūpintis savo išvaizda paskatino ir prisijungimas prie grupės „Pop Ladies“, vienas po kito jos gyvenime atsiradę televizijos projektai.

„Merginos, televizija – visa tai mane įmetė į kitokį gyvenimą, kitą lygį. Augau kaime, o išvyka į Vilnių man būdavo įvykis. Todėl kai prasiplėtė žmonių ratas, kai pakeliavau, kai atsirado daugiau scenos, pasikeitė požiūris. Tuomet visus nužiūrinėjau, ėmiau pirkti įvairią kosmetiką ir galvodavau – jei tai tinka kam nors kitam, tiks ir man“, – 15min pasakojo ji.

Nuo 16 metų iki dabar Katažina lankosi pas tą pačią kosmetologę, kuri laikui bėgant jai taip pat suteikė nemažai pasitikėjimo savimi. Tačiau ji sako tarp profesionalių procedūrų ir pati stengiasi skirti laiko namuose. „Būna, užsidarau vonioje ir galiu valandas lepinti save įvairiomis procedūromis“, – šypsosi ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Katažina Zvonkuvienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Katažina Zvonkuvienė

Ne ką mažiau dainininkei svarbi ir dekoratyvinė kosmetika, nors jei tik gali leisti sau nesidažyti, būtent taip ir daro, leidžia veidui pailsėti. Tuomet, kaip pati juokiasi, išėjusi į gatvę sulaukia ir komplimentų – ne vienas stebisi, kad be makiažo Katažina atrodo itin jaunatviškai. „Būna, žmonės stebisi – sako nepažinom jūsų, tik iš balso. Sakau ar jau taip blogai atrodau? O man – ne ne, sako, tokia jaunutė, kaip vaikas. Tuomet pagalvoju, kad gal ne taip ir blogai kasdien nesidažyti“, – kalbėjo ji.

Ypač kai tą daryti tenka ir taip dažnai – scenoje makiažas tiesiog būtinas, grimas atlikėjams neatsiejama įvaizdžio dalis.

„Nepaisant to, kad stengiuosi dažytis tik tuomet, kai to reikia, esu priklausoma nuo dekoratyvinė kosmetikos. Parduotuvėje negaliu praeiti pro šalį, jei pamatau ką nors naujo, o jei dar visos draugės giria kokią priemonę, tiesiog niežti rankos, kaip norisi išbandyti“, – juokėsi Katažina.

Kokia Katažinos grožio paslaptis? „Poilsis ir gera nuotaika – pagrindiniai dalykai. Taip pat vitaminas D, jei yra saulės, jei dienos šviesios ir oras neapniukęs, jaučiuosi pailsėjusi, o veido oda atrodo lyg po plastinės chirurgijos. Mano veidas ir kūnas mėgsta saulę“, – neslėpė ji.

Tačiau į plastinę chirurgiją ji sako žiūrinti atsargiai. „Manau, kad gal plastinei chirurgijai taip niekada ir nepasiryšiu. Vis galvoju, kad jau noriu ką nors pasidaryti, kad jau reikia, kad jau 40 metų ne už kalnų, o kitos vis ką nors tobulina jau nuo 20 metų, o tada vėl pabijau, sakau ne, juk galima ir kitais būdais tą grožį išlaikyti... Aš tokia natūralistė esu“, – sakė pašnekovė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grožio renginio akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grožio renginio akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grožio renginio akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grožio renginio akimirka

Katažina nepraleidžia ir įvairių, su grožiu susijusių renginių. Viename jų ji lankėsi ir pirmadienio vakarą. Sostinės prekybos centre „Ozas“ vykusiame kosmetikos „Driu Beauty“ parduotuvės atidaryme buvo pristatytas naujas prekės ženklas „byDriu“, taip pat pristatyta naujovė Lietuvoje – rankų darbo gaminiai iš ekologiško popieriaus, kurį galima skalbti ir lyginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius