-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis Mindaugas Jankauskas garsius lietuvius įamžino komiksiniuose tapybos darbuose

Mindaugas Jankauskas (24) – išsiskirti iš pilkos masės nebijantis menininkas. Visai neseniai iš lietuvaičių pamėgto Londono į Lietuvą grįžęs vaikinas tikino, ketinantis pristatyti savo naują tapybos parodą, kurioje jo modeliais tapo... iki skausmo kiekvienam lietuviui žinomi pramogų pasaulio atstovai. Tiesa, yra ir vienas kitas politikas.
Egidijus Dragūnas-Selas
Egidijus Dragūnas-Selas / Mindaugo Jankausko pieš. ir „Stesa Clasic“ nuotr.

Kaune gimęs ir augęs jaunuolis jau nuo seno tapo žinomus žmones, o jo darbų ekspozicija puošė ne vieno Vilniaus baro sienas (paskutinioji paroda kabėjo Vilniaus Pilies gatvėje buvusiame bare „Gorky“ – aut.past.). Nors dauguma menininko darbų yra komiksus primenantys autoportretai, tapyti žinomus žmones jis tikrai pradėjo ne nuo lietuviško žvaigždyno atstovų. Bene pirmieji iš jo paveikslų žvelgė – Michaelas Jacksonas, karalienė Elizabeth II, Davidas Bowie ir kiti.

Lietuvoje parodą surengti norintis Mindaugas joje pristatys ir lietuviškuosius perlus – Egidijų Dragūną-Selą, Žilviną Grigaitį, Simą Jasaitį, Artūrą Zuoką su žmona Agne.

Jasaitį nutapiau prieš porą metų studijų laikais. Man reikėjo herojaus, o jis kaip tik ir atitiko antikinių biustų tipažą.

Portalui Žmones.lt Mindaugas pasakojo, kad tapyti komiksus primenančius paveikslus jis pradėjo daugiau nei prieš penkerius metus ir savo kūrybą skirsto į tris kryptis: tai autoportretai, įdomūs žmonės ir žinomi žmonės. „Aš visuomet piešdavau žinomus žmones, o lietuvybė man labai patinka“, – trumpai savo pasirinkimą pakomentavo jis.

Mindaugas tikino, kad visus savo paveikslų „herojus“ jis pasirinko neatsitiktinai. Štai Simo Jasaičio portretą jis nutapė  dar studijuodamas Vilniaus dailės akademijoje, mat šis turėjo daugelį antikinių, romėniškų biustų bruožų.

„Jasaitį nutapiau prieš porą metų, ruošdamasis parodai Kaune. Man reikėjo herojaus, o jis kaip tik ir atitiko antikinių biustų tipažą. Žilviną Grigaitį pasirinkau, nes jo veido bruožai labai įdomūs. Be to, jis juk stilingiausias vyras Vilniuje“, – guviai pasakojo menininkas.

Mindaugui pasidalinus savo darbais socialiniame tinkle „Facebook“, jis sulaukė padėkos ir iš paties Egidijaus Dragūno-Selo. Dainininkas dėkojo už smagų nuotraukos atspindėjimą vaikino paveiksle ir pasiteiravo, kur galima būtų išvysti originalą. Darbų parodos pristatymas įvyks jau penktadienį 19 val. restorane „Shanti“.

Asmeninio archyvo nuotr./Menininkas Mindaugas Jankauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Menininkas Mindaugas Jankauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius