Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Kelialapį į olimpiadą iškovojusi raitelė J.Vanagaitė – apie kitą šio sporto pusę: kainos atima žadą

Šių metų Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse sulaikę kvapą stebėsime Lietuvos dailiojo jojimo atstovės, raitelės Justinos Vanagaitės ir jos žirgo Nabab pasirodymą. Justina pasidalijo visais šio intriguojančio sporto užkulisiais, neįtikėtinais faktais apie žirgus ir kokį slaptą vardą yra davusi savajam.
Justina Vanagaitė
Justina Vanagaitė / TV3 nuotr.

Išvertus iš indų kalbos, Jurgitos žirgo Nabab vardas reiškia „karalius“. Vis dėlto raitelė dažniau savąjį žirgą mielai vadina… Kebabu. Tiesa, nors dabar atrodo, kad Justina ir jos žirgas – neišskiriami, iš tiesų mergina iš pradžių jo nė neketino pasilikti!

„Kai jis buvo 4 metų, jį į Lietuvą nusipirko mano pažįstama, o kai jam suėjo 6-eri, ji paprašė, kad padėčiau jį parduoti. Tuomet jį pirkau kaip projektą pardavimui, o ne kaip olimpinį žirgą“, – TV3 laidoje „Gero vakaro šou“ pradėjo pasakoti Justina.

TV3 nuotr./Justina Vanagaitė
TV3 nuotr./Justina Vanagaitė

Vis dėlto nusprendusi jį pasilikti, mergina nepasigailėjo – būtent su šiuo žirgu ji iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes! O visai neseniai jie grįžo ir iš varžybų Saudo Arabijoje, į kurias patenka tik geriausi iš geriausių.

Vis dėlto laidos vedėjams parūps ir kitas niuansas. Kaip į tolimą kraštą nusigauti raiteliui –aišku. O kaip tą padaryti žirgui?

Anot Justinos, žirgai taip pat yra skraidinami lėktuvais. Negana to, jie ne tik turi specialias oro linijas, bet ir atskirą oro uostą! Viename skrydyje dažniausiai keliauja 36 žirgai, kuriuos prižiūri 9 žmonės.

„Mano žirgas yra skridęs jau į keturias varžybas. Tokie oro uostai tikrai yra Belgijoje ir Olandijoje. Tačiau prieš tai jį pasikraunu į savo dvivietę fūrytę, o tuomet dvi paras važiuojame iki oro uosto“, – atskleidė ji.

TV3 nuotr./Justina Vanagaitė
TV3 nuotr./Justina Vanagaitė

Tačiau labiausiai žadą atima tokių kelionių kainos… „Skrydis kainuoja apie 8000 eurų į vieną pusę. Tačiau man dar neteko mokėti – kai patenku į varžybas, viską apmoka organizatorius“, – pasakos Justina.

Tiesa, ji neslėpė, kad norintys pradėti jodinėti, didelių kainų neturėtų išsigąsti – viskas kur kas brangiau tampa tuomet, kai raitelis įsigyja nuosavą žirgą.

„Jei tai yra tarptautinio lygio arklys, pavyzdžiui, kaip Kebabas, jo kaina dabar realiai gali siekti apie 2 milijonus eurų. Tačiau nepamirškite, kad tai – labai aukšto lygio žirgas, turintis kelialapį į olimpines žaidynes“, – itin kaina nusistebėjusiems vedėjams paaiškino Justina.

„Gero vakaro šou“ – trečiadieniais, 19.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius