Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krūtinę pasididinusios žinomos moterys: apie skausmą, pakartotines operacijas ir jaunystės sprendimus

Neseniai viešumoje pasirodžiusi žinia, kad dainininkei Nijolei Pareigytei-Rukaitienei plyšo krūties implantas, internete kaipmat sukėlė diskusijų bangą. Žmones stebėjosi, kaip atlikėja gali dalytis tokiomis asmeniškomis gyvenimo detalėmis. 15min pakalbino ir daugiau žinomų moterų, kurios praeityje taip pat gulėsi ant plastikos chirurgo operacinės stalo ir pasididino krūtinę.
Violeta Repečkaitė, Donata Gutauskienė-Laisva, Oksana Pikul-Jasaitienė
Violeta Repčenkaitė, Donata Gutauskienė-Laisva, Oksana Pikul-Jasaitienė / Asmeninio albumo nuotr.

Atlikėja ir vizažo meistrė Oksana Pikul-Jasaitienė krūtinės didinimo operacijai ryžosi lygiai prieš dešimt metų – 2009-ųjų spalio mėnesį. Kalbėdama su 15min Oksana sakė, kad operacijos rezultatu ji iki šiol yra patenkinta. Pati operacija tuomet praėjo sklandžiai, tiesa, pooperacinis laikotarpis buvo skausmingas, atsigauti reikėjo laiko, tačiau visa tai jau praeityje.

Kai neturi vaikų, šeimos, esi kupinas energijos, vėjo, tikėjimo, tavo organizmas jaunas, greitai viską renovuoja

„Visi turi suprasti, kad tai pakankamai sunki ir skausminga operacija. Man gijimo laikotarpis truko pakankamai ilgai. Žinoma, pas kiekvieną skausmo barjerai skirtingi – vieniems pasiruošimas ir pooperacinis laikas sudėtingi, kitiems viskas labai paprasta ir po kelių dienų jau gali eiti į darbą“, – 15min pasakojo O.Pikul-Jasaitienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės šventinio makiažo idėja
Luko Balandžio / 15min nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės šventinio makiažo idėja

Oksana atvira – prieš dešimt metų į viską žiūrėjo kitaip ir kartais elgdavosi nutrūktgalviškai, savo sprendimų per daug nesvarstydavo. Nepaisant to, pasak O.Pikul, visi tada priimti sprendimai buvo geri.

„Kai neturi vaikų, šeimos, esi kupinas energijos, vėjo, tikėjimo, tavo organizmas jaunas, greitai viską renovuoja. Dabar mano gyvenime yra tam tikri saugos faktoriai, turiu nemažai įpareigojimų, susijusių su šeima, darbine veikla, tad prieš ko nors imantis viską gerai apgalvoju“, – sakė Oksana.

Kiekvienas turi suvokti, kad viskas yra laikina

Tą patį daryti atlikėja skatina ir kitas moteris – prieš operaciją būtina pasiruošti, pasverti visus už ir prieš ir pasiruošti rizikai: „Bet kokia intervencija į kūną yra rizikinga, gali būti ne tik įvairių pokyčių, bet ir organizmo atmetimas. Tu turi suvokti, kad rizikuoji dėl rezultato.“

Taip pat, pasak Oksanos, svarbu nepamiršti, kad su operacija niekas nesibaigia, dar ir po to reikės įdėti daug pastangų.

„Kiekvienas turi suvokti, kad viskas yra laikina. Nėra taip, kad vieną kartą pasidariau operaciją ir turiu visam gyvenimui rezultatą. Kartais operaciją tenka ir pakartoti“, – tikino O.Pikul-Jasaitienė.

Mariaus Žičiaus nuotr./Oksana Pikul
Mariaus Žičiaus nuotr./Oksana Pikul

Oksana džiaugiasi, kad tobulėjant medžiagoms ir technologijoms, rizikų medicinoje vis mažėja, tačiau atkreipia dėmesį į tai, jog būtina profilaktiškai tikrintis.

„Jeigu nutiktų tokia situacija, kuri nutiko Nijolei Pareigytei, nutiktų moteriai, kuri operaciją turėjo prieš dvidešimt metų, pasekmės būtų labai liūdnos. Dabar implantai kitokie, jų konsistencija kita. Tokios rizikos beveik nebėra“, – kalbėjo Oksana.

Pati O.Pikul-Jasaitienė pas gydytojus lankosi kasmet. Apsilankymų metu ji atlieka pagrindinius sveikatos tyrimus. Bet pripažįsta, kad kartais dėl darbų gausos, vaiko gyvenimo ritmo prisiruošti vizitui pas medikus užtrunka.

Čia Oksana sako kartais pasigendanti ir didesnio dėmesio iš gydytojų – ji norėtų, kad jie aiškiai pasakytų, kokius tyrimus ir procedūras būtina kasmet atlikti jos amžiuje.

Asmeninio albumo nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
Asmeninio albumo nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

„Mes jau esame tokie, kad į gydytojus kreipiamės tik tada, kai kažkas nutinka. Vieną kartą metuose profilaktiškai būtina apsilankyti pas gydytojus. Galbūt tai pagerins jūsų sveikatą, o gal net gyvybę išgelbės.

Kad ir kaip skubame gyventi ar gaila pinigų, bet turime suvokti, kad su šiuolaikiniu gyvenimo ritmu turime pasirūpinti savimi, nes kas kitas užaugins mūsų vaikus, jei ne mes“, – jautriai kalbėjo O.Pikul-Jasaitienė.

Dainininkė Donata Gutauskienė-Laisva krūtinės didinimo operaciją pasidarė šių metų liepą. Kelias iki jos buvo ilgas – Donata apie tai svajojo beveik dešimt metų. Ji sako, kad plastinės operacijos priežastis paprasta – dar paauglystėje atsiradęs kompleksas dėl per mažos krūtinės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donata Gutauskienė-Laisva
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donata Gutauskienė-Laisva

„Niekada neturėjau normalios krūtinės ir dėl to jaučiau diskomfortą. Dabar man 31-eri, prieš dešimt metų buvo 21-eri, suvokiau, kad esu jauna ir neskubėjau. Tiesiog norėjau būti pagimdžiusi, dar labiau sumoteriškėti, buvo ir pasvarstymų, kad galbūt tas noras ateityje pasikeis.

Tačiau bėgant metams niekas nesikeitė, noras išliko toks pat stiprus. Jau pagimdžiusi pirmą vaiką supratau, kad nėra ko daugiau laukti ir reikia bandyti“, – apie pasiryžimą krūtų didinimo operacijai 15min pasakojo D.Gutauskienė-Laisva.

Niekada neturėjau normalios krūtinės ir dėl to jaučiau diskomfortą

Per tuos dešimt metų Laisva ne tik domėjosi medicinos naujovėmis, ieškojo tinkamiausio gydytojo, kalbėjosi su moterimis, kurioms tokia operacija buvo atlikta. Ji taip pat aiškinosi šios operacijos komplikacijas.

Atlikėją domino viskas: kaip jaučiamasi po operacijos, kiek ji užtrunka, kaip reikia jai pasiruošti, kas laukia po to. „Viena yra, kai tu matai gražius žmones ant žurnalų viršelių, bet visai kas kita, kai pats visa tai patiri“, – sakė dainininkė.

Domėjimasis baimės jausmo nesukėlė, Donata juokauja, jog baisesnio ir atsakingesnio dalyko už gimdymą jos gyvenime nebus.

Laisva juokaudama sako esanti dievobaiminga, tad prieš ir po operacijos griežtai laikėsi gydytojo nurodymų: nenusiėmė anksčiau laiko specialios liemenėlės, nekilnojo rankų, nesigulė ant pilvo. Ji mano, kad būtent dėl to jos gijimo procesas buvo toks sėkmingas, o dabar ji džiaugiasi ilgai lauktu rezultatu.

Organizatorių nuotr./Donata Gutauskienė-Laisva
Organizatorių nuotr./Donata Gutauskienė-Laisva

Dainininkė teigia, kad gydytojas ją prieš operaciją supažindino su visomis galimomis komplikacijomis ir įspėjo apie tai, kad implantų gamintojų duodama viso gyvenimo garantija gali būti trumpesnė.

„Viskas priklauso nuo to, kaip tie implantai bus sunešioti. Tai labai žmogiškas dalykas. Vienos moterys juos nešioja 25-erius metus, o kitoms tenka keisti po 10 metų“, – pasakojo D.Gutauskienė-Laisva.

Plastinė operacija man yra tam tikra paskata kasmet eiti ir tikrintis

Pasak Laisvos, jos gydytojas jai pasakė, kad pasimatyti teks po 15-os metų. Jis taip pat įspėjo, jog ji privalo kasmet pasidaryti krūtų echoskopiją tam, kad būtų galima pamatyti, kokia yra implantų būklė.

Organizatorių nuotr./Donata Gutauskienė-Laisva
Organizatorių nuotr./Donata Gutauskienė-Laisva

„Aš nebesu paauglė, reikia prižiūrėti savo organizmą, ta plastinė operacija man yra tam tikra paskata kasmet eiti ir tikrintis“, – atvirauja Donata.

Iki šiol Laisva pas gydytoją lankydavosi kiekvieną mėnesį. Spalį dar laukia paskutinis vizitas, po jo dainininkė tikrinsis kas metus.

Buvusi televizijos laidų vedėja Violeta Repčenkaitė buvo viena pirmųjų moterų Lietuvoje, viešai prabilusių apie krūtinės didinimą. Ši operacija, kaip ir D.Gutauskienės atveju, buvo sena moters svajonė.

Asmeninio albumo nuotr./Violeta Repčenkaitė
Asmeninio albumo nuotr./Violeta Repčenkaitė

V.Repčenkaitė anksčiau yra pasakojusi, kad pooperacinis laikotarpis buvo itin nemalonus. Teko kęsti skausmus, taip pat riboti fizinę veiklą: nekelti aukštai rankų, nemiegoti ant pilvo. Moteris mėnesį nevairavo automobilio. Visa tai dėl svajonės išsipildymo.

„Tada buvau labai jauna ir tiesiog labai norėjau. Su visomis rizikomis ir pasekmėmis buvau susipažinusi. Ačiū Dievui, viskas klostėsi gerai ir be didelių nesklandumų. Savo pasirinkimu esu patenkinta ir dabar“, – 15min sakė V.Repčenkaitė.

Violeta neslepia – krūtų implantus po kurio laiko jai teko keisti. Taip, pasak moters, įvyko dėl to, kad gimė vaikai, teko juos maitinti. „Tiesiog vieną dieną atėjo tam laikas“, – teigė Violeta.

„Krūtų implantai yra toks dalykas, kad jei jau sykį ryžtiesi šiam žingsniui, turi žinoti, kad visada gali išaušti diena, kai operaciją teks kartoti“, – kalbėjo buvusi televizijos laidų vedėja.

Tiesiog vieną dieną atėjo tam laikas

Ji taip pat ragina moteris labai rūpintis savo sveikata, įvertinti savo savijautą ir nedelsti: „Moterys negali numoti ranka į kūno siunčiamus signalus, reikia tikrintis, nesvarbu, ar ji turi krūties implantus, ar ne.“

Reguliaraus tikrinimosi svarbą primena ir „Gijos Klinikų“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Darius Bagdanavičius.

„Kiekvienas atsako už savo sveikatą“, – pabrėžia jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Darius Bagdanavičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Darius Bagdanavičius

Didžiausiai rizikos grupei gydytojas priskiria tas moteris, kurioms krūtų didinimo operacijos buvo atliktos prieš dešimt ar daugiau metų. Jos turi taip vadinamus senosios kartos implantus – būtent jie plyšta dažniausiai.

„Dažniausia plyšimo priežastis – nekokybiškas implantas. Kita tikimybė – stiprus smūgis į krūtinę. Pavyzdžiui, autoavarijos atveju. Taip pat plyšimui įtakos gali turėti kritimas iš didesnio aukščio ant krūtinės“, – priežastis vardija D.Bagdanavičius ir priduria, kad krūtinės glamonėjimas ranka tikrai neturėtų lemti implanto plyšimo.

Kiekvienas atsako už savo sveikatą

Naujųjų implantų, pasak plastikos chirurgo, apvalkalas yra kokybiškesnis. Gamintojai teigia, kad naujausiuose implantuose esantis silikonas jam plyšus neišbėga.

„Senos kartos implantai tuo nepasižymėjo, plyšusio implanto turinys dažniausiai išbėgdavo iš savo apvalkalo ir būdavo kapsulėje. Aplink kiekvieną implantą organizmas suformuoja apsauginį barjerą – kapsulę. Ji atskiria organizmą nuo svetimkūnio. Tai 97 procentais saugo organizmą nuo plyšusio implanto ir išsiliejusio silikono“, – pasakojo gydytojas.

Net ir išbėgęs ar limfmazgius pasiekęs silikonas, pasak D.Bagdanavičiaus, žmogaus sveikatai didelės žalos nepadaro. Tiesa, plyšę implantai, nesvarbu, ar jie nauji, ar seni, didina riziką susirgti krūties vėžiu. Tačiau net ir aptikus tokių ląstelių, riziką galima sustabdyti išėmus implantą su kapsule.

Plastikos chirurgams implantų keitimas yra gana įprastas dalykas.

„Kreipiasi dažniausiai tos moterys, kurioms krūtinės didinimo operacijos implantais atliktos prieš 10–15 metų. Jos ir pačios dažnai nežino, kad implantas plyšo, tai paaiškėja tik atlikus tyrimus ar operacijos metu“, – kalbėjo D.Bagdanavičius.

Aplink kiekvieną implantą organizmas suformuoja apsauginį barjerą – kapsulę. Ji atskiria organizmą nuo svetimkūnio

Nors šiuolaikiniams implantams gamintojai suteikia viso gyvenimo garantiją, gydytojas primygtinai pataria ir dabartinius implantus tikrinti kas keletą metų echoskopijos būdu bei įsitikinti, ar jie nėra plyšę, nes to paprasčiausiai moterys dažniausiai nejaučia. Dažniausiai galima tikėtis, kad implantas nepriekaištingai tarnaus 10–15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius