Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labdaros krautuvėlė pardavė garsenybių daiktų už 4 tūkstančius litų

Vos savaitę veikusi garsių žmonių labdaros krautuvėlė talentingiems vaikams paaukos 4 tūkstančius litų.
Labdaros krautuvėlės atidarymas
Labdaros krautuvėlė savaitę prekiavo garsių žmonių dovanotais rūbais ir aksesuarais. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmoji Lietuvoje žinomų žmonių krautuvėlė buvo atidaryta prekybos centre „Panorama“. Čia buvo galima įsigyti drabužių ir aksesuarų, kuriuos kilniu tikslu krautuvėlei dovanojo Mantas Petruškevičius, Genutė Žalienė bei Austėja Jablonskytė, dizainerės Eglė Žiemytė ir Inga Rebrova, mados namų „Cantas“  vadovė Jolanta Mikalajūnienė bei dizaineris Egidijus Sidaras, modelių agentūros „Modilina“ vadovė Jolanta Sadauskienė, verslininkės Loreta Šurkutė ir Enrika Sikorskienė, Inga Budrienė, Daina Bosas ir kiti.
 

Nors atidarymo dieną praėjusią savaitę organizatoriai prasitarė, jog bendra drabužių ir aksesuarų vertė viršija 10 tūkstančių litų, per uždarymą ant sienos puikavosi kiekvienos dienos pardavimų suma. Iš viso buvo parduota daiktų ir rūbų už maždaug 4 tūkstančius litų. Visi pinigai bus skirti Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondui „Pagalba Lietuvos vaikams“, globojančiam talentingus vaikus.

„Duodi – reiškia gauni“

Krautuvėlės uždarymo renginyje dalyvavusi M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo valdybos pirmininkė Rasa Kubilienė teigė, kad labiau nei pinigai, ją nudžiugino kilni iniciatyva.
„Duodi – reiškia gauni. Tai mintis, nusakanti šios krautuvėlės esmę. Manyčiau, kad net ne pinigai čia svarbūs, o šių žmonių skleidžiama šiluma“, – džiaugėsi R.Kubilienė.

Fondo valdybos pirmininkė pasakojo, kad visi surinkti pinigai pateks į bendrą fondo kasą, o paskui pagal poreikius bus paskirstyti talentingiems vaikams, išleidžiant juos į tarptautinius konkursus, konsultacijas, kursus, samdant papildomus mokytojus. Fondo globojami vaikai negauna jokių papildomų stipendijų ar paramos, tad tokie, tarsi iš dangaus nukritę pinigai, itin pravers plėtojant fondo veiklą.

Krautuvėlės sumanytojai irgi džiaugėsi pavykusiu projektu: „Bene kiekvienas, įsigijęs prekę, išreiškė džiaugsmą, kad jų pinigai atiteks kūrybingiems moksleiviams. Turbūt dėl šio tikslo retas kuris drįso derėtis dėl kainų.“ Neparduoti drabužiai kol kas nebus grąžinti juos dovanojusiems žmonėms, nes netolimoje ateityje ketinama atidaryti panašią labdaros krautuvėlę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius