-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laidoje „Gyvenimas yra gražus“ – žurnalistinis tyrimas apie tamsiąją mados pasaulio pusę

Jau daugiau nei dešimt metų mūsų ausis pasiekia žinios apie lietuvaites, sėkmingai kopiančias į mados pasaulio olimpą arba besiblaškančias mados pasaulio kuluaruose. Iš pirmo žvilgsnio tokios istorijos primena šių dienų pasaką apie Pelenę.
Manekenė
Manekenė / TV3 nuotr.

TV3 pranešime spaudai teigiama, kad dailios paauglės, kai kurios net vaikystę praleidusios atokiuose Lietuvos provincijos kampeliuose, vien dailiu sudėjimu ir grožiu uždirba sumas, apie kurias jų tėvai nė nesvajojo. Jos keliauja po pasaulį, šypsosi iš blizgių žurnalų viršelių, merkia akį iš televizijos eteryje besisukančių reklamų, bičiuliaujasi su pasaulio žvaigždėmis ir, atrodo, mėgaujasi nerūpestingu, prabangiu gyvenimu.

Tačiau visa tai tik išorinė jų gyvenimo pusė. Norėdami parengti išsamų reportažą, laidos kūrėjai nukeliavo net į Honkongą bei Milaną ir susitiko su Lietuvą garsinančiomis manekenėmis, kurios ne kartą dirbo su tokiais mados gigantais kaip „Prada“. „Gucci“, „Dolce&Gabbana“, „Versace“ ir kt. Merginų išpažintys priblokš ne vieną, o slapti gražuolių vaizdo dienoraščiai pravers duris į nematomą mados verslo pusę.

Narkotikai, alkoholis, pagyvenusių milijonierių vilionės, nuolatinis badas, o kartais ir sužlugę likimai – apie tai pirmadienio laidoje ryšis prabilti garsios gražuolės, mados džiunglėse dėl išlikimo kovojančios jau daugybę metų.

Populiari Milane gyvenanti lietuvių manekenė Rima Triškutė papasakos visai neseniai vykusią istoriją, kai šešiolikmetė lietuvė vos po mėnesio darbo buvo skubiai išsiųsta namo ir pateko į medikų rankas, nes sirgo anoreksija.

„Ne vieną jaunutę merginą buvome priversti išsiųsti namo, o po jos liko tūkstantinė skola agentūrai, – laidos kūrėjams pasakojo viena garsiausių lietuvių modelių Jūratė Valantavičiūtė.

Daugybę metų pati podiumu vaikščiojusi ir garsiems fotografams pozavusi moteris dabar pati vienai garsiai italų agentūrai padeda ieškoti naujų perspektyvių veidų: „Atsisveikinti su paaugliais modeliais, net ir pačiais perspektyviausiais, tenka gan dažnai, nes merginos neatsispiria mados pasaulio pagundoms ir vietoj darbo renkasi pagyvenusių vyrų kompaniją. Štai kartą manekenė iš Lietuvos sugebėjo neatvykti net į „Vogue“ fotosesiją, nors turėjo pozuoti šio mados biblija vadinamo žurnalo viršeliui. Kai paklausiau kodėl, jos atsakymas mane tiesiog pribloškė. Pasirodo, išvakarėse ji linksminosi žvaigždžių būryje, o ryte vietoj karjeros aukštumas jai galinčio garantuoti darbo pasirinko pasimatymą su į senelius tinkančiu italų verslininku. Mergina nesuprato, kad kitą dieną į Italiją skris jau kita gražuolė, tokia pat naivi, tik pusmečiu jaunesnė. O ji bus nereikalinga ne tik pasilinksminti norinčiam verslininkui, bet ir modelių agentūrai.“

Populiari Milane gyvenanti lietuvių manekenė Rima Triškutė papasakos visai neseniai vykusią istoriją, kai šešiolikmetė lietuvė vos po mėnesio darbo buvo skubiai išsiųsta namo ir pateko į medikų rankas, nes sirgo anoreksija.

„Ji mums įrodinėjo, kad valgo, bet pati gėrė vien tik vandenį. Po mėnesio iš jos nieko neliko“, – sukrėsta pasakojo Rima.

Tuo tarpu pas trečią laidos heroję kūrėjai skrido net į Honkongą. Dabar ji ten – tikra žvaigždė, tačiau kokia sėkmės kaina?

100 000 eurų per mėnesį – tai realybė. Jei, žinoma, pasiseks. O jeigu ne? Kas tuomet? Kodėl mados pasaulyje populiarūs vaikščiojantys skeletai ir galiausiai jaunutės lietuvių gražuolės – princesės ar gyvos prekės?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius