Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laikui nepavaldi A.Pilypaitė atrado natūralią mediciną: neria ir į ledinį vandenį

Dainininkė ir muzikos pedagogė Asta Pilypaitė šiemet atšventė 50-ąjį gimtadienį. Žavi, charizmatiška ir energijos nestokojanti moteris pasakoja nejaučianti bėgančių metų, tačiau tam pasitarnauja ir jos atrasti natūralios medicinos metodai. Ji drąsiai neria į ledinį vandenį bei džiaugiasi teigiama akupresūros terapijos nauda, gerinančia kraujotaką ir padedančia įveikti nerimą bei stresą, rašoma pranešime spaudai.
Asta Pilypaitė
Asta Pilypaitė / Stopkadras ir asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Asta Pilypaitė

Rytų medicinoje žmogaus pėda sužymėta tarytum žemėlapis, nes pėdoje gausu nervų ląstelių, susijusių su visais žmogaus organais. Spaudžiant tam tikrus taškus, galima suaktyvinti kraujotaką, numalšinti galvos, menstruacijų, raumenų, sąnarių skausmus bei suvaldyti stresą.

Akupresūra, arba taškinis masažas, gali padėti susitvarkyti su daugybę sveikatos bėdų. Šį metodą atrado ir dainininkė Asta Pilypaitė. Moteris taip pat yra pamėgusi ir kiek ekstremalesnį organizmo stiprinimo būdą – maudynes žiemą lediniame vandenyje. Ji teigia, jog visada pirmenybę teikia natūraliems sveikatos puoselėjimo būdams.

„Pas kineziterapeutus lankausi jau kuris laikas. Reikia mylėti ir puoselėti savo kūną. Kalbant apie akupresūrą, tai mano pirmas susidūrimas buvo japoniškas pėdų masažas. Pajutau didžiulį malonumą, nors spaudžiant kai kuriuos taškus ir skaudėjo, bet tas skausmas buvo toks, kur norisi jausti dar ir dar, nes tai taip atpalaiduoja“, – laidoje „Sveikas rytojus“ teigia A.Pilypaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Asta Pilypaitė
Asmeninio albumo nuotr./Asta Pilypaitė

Moteris pripažįsta, kad kai tik yra galimybė, išvaduoja savo pėdas iš batelių ir vaikščioja basomis. Tokiu metodu yra veikiamos pėdose esančios nervinės zonos, kurias stimuliuojant skirtingais paviršiais siunčiami impulsai į žmogaus organus ir aktyvinamos jų sistemos.

„Aš mėgstu vaikščioti basa, ypač kelionėse, kur yra akmenuotų jūros krantų. Tai didžiulis malonumas, ne tik masažas, bet ir pedikiūras, pavaikščiojus ant gerai nugludintų akmenukų“, – pasakoja A.Pilypaitė.

Specialistai teigia, kad akupresūra – tai visiškai saugus, paprastas ir efektyvus būdas stimuliuoti organizmo galias. Šiltuoju metų laiku pėdas teigiamai veikia vaikščiojimas basomis lauko takais, pievomis, miško paklotėmis. Per akmenis, per spyglius, per samanas – visi skirtingi pojūčiai turi skirtingą poveikį – tiek atpalaiduoja, tiek stimuliuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius