-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Bertulis – Laisvės partijos kandidatas į Kauno merus: „Matijošaičiui mesiu rimtą iššūkį“

Kauno meru pasiryžęs tapti laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ autorius ir prodiuseris, keliautojas Mantas Bertulis priartėjo arčiau šio tikslo. Jis oficialiai patvirtintas Laisvės partijos kandidatu – kitąmet susikaus dėl miesto vadovo posto.
15min studijoje – Mantas Bertulis
Mantas Bertulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Atviruose pirminiuose rinkimuose, kuriuose dalyvavo ne tik partijos nariai, bet ir visi norintys liberalių pažiūrų kauniečiai, M.Bertulis surinko 56 proc. balsų, sekmadienį pranešė Laisvės partija.

„Šiandien paaiškėjo Kauno Laisvės partijos narių ir simpatikų balsavimo rezultatai: Kauno kandidatas į miesto merus – Mantas Bertulis.

Iki šiol atrodė, kad Kaune girdimas tik vienas balsas, o likę gyventojai buvo ignoruojami, tačiau mūsų kandidatas pažada — Kaune girdimi ir matomi privalo būti VISI.

„Kaunas yra mano mėgstamiausias miestas iš visų kelių tūkstančių, kuriuose esu buvęs. Tai – mano pirmoji meilė”, – teigia M.Bertulis. „Bet šiandien jis vis dar yra kaip vaikų spalvinimo knygelė – išasfaltuotais pilkais kontūrais, įgavęs formą, tačiau be spalvų. Todėl ateinu jį nudažyti bei įnešti kiek įmanoma daugiau šviesos.”

Pokyčiai neateis savaime, todėl kviečiame kiekvieną, mylintį Kauną, prisidėti“, – rašoma Laisvės partijos feisbuko puslapyje.

„Esu labai dėkingas Laisvės partijai už parodytą pasitikėjimą manimi. Žinau, jog laisvės ir proveržio Kaunui nelinkintys jau žada pergalę dabartiniam merui, bet esu tikras, kad mesiu jam rimtą iššūkį. Nes čia gyvena daug žmonių, kurie mėgsta keliauti ir yra matę, kaip atrodo iš tiesų gyvas, modernus, atviras miestas. Jie nusipelnė, kad toks būtų ir Kaunas.

Kaunas yra mano mėgstamiausias miestas iš visų kelių tūkstančių, kuriuose esu buvęs. Tai - mano pirmoji meilė. Bet šiandien jis vis dar yra kaip vaikų spalvinimo knygelė – išasfaltuotais pilkais kontūrais, įgavęs formą, tačiau be spalvų. Todėl ateinu jį nudažyti bei įnešti kiek įmanoma daugiau šviesos“, – pranešime cituojamas M.Bertulis.

Mantas Bertulis / Asmeninio albumo nuotr.
Mantas Bertulis / Asmeninio albumo nuotr.

Kauno miesto savivaldybėje bei žurnalistu dirbęs M.Bertulis yra sukūręs pramoginį ir edukacinį turinį transliuojančią interneto televiziją „Kitokie pasikalbėjimai“.

Kalbėdamas apie savo viziją Kaunui, Laisvės partijos kandidatas akcentavo atvirą ir bendruomenišką, į miestiečių poreikius bei jų išklausymą orientuotą miesto kūrimą, skaidrumą, Kauno patrauklumo investuotojams bei turistams, kurie šiandien net nesvarstydami renkasi Vilnių, didinimą, investicijas į kultūrą, ekologiją, visų socialinių klasių, ypač - senjorų įtraukimą į miesto gyvenimą ir tolerancijos ugdymą.

Atvirumo bei vertybių poreikį ateities Kaune akcentavo ir Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

„Didžiuojuosi, kad Kaune Laisvės partija yra vienintelė atvira politinė jėga, kurios kandidato atrankoje galėjo dalyvauti bet kuris liberalias idėjas remiantis kaunietis.

Kaunas auga ir yra neblogai tvarkomas. Tačiau mes manome, kad kauniečiai nusipelno kur kas daugiau. Meras turi būti atsakingas ne tik už gatvių priežiūrą, bet ir suteikti miestiečiams daugiau laisvės, džiaugsmo, įvairovės. Tai gali duoti būtent Laisvės partija. Sieksime, kad laisvės bei Europos kultūros sostinės projekto dvasia Kaune liktų ir sustiprėtų visam laikui. Kad ji nepasibaigtų kaip vienkartinis renginys“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Aušrinė Armonaitė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Aušrinė Armonaitė

Atviruose pirminiuose rinkimuose tapti Laisvės partijos kandidatu į Kauno mero postą dalyvavo ir Kaune išrinktas Seimo narys Marius Matijošaitis.

„Gerbiu savo politinės bendruomenės ir prijaučiančių pasirinkimą. Esu įsitikinęs, kad Mantas galės pasiūlyti Kauno vertą alternatyvą ir perteikti modernaus, laisvo bei gera, kūrybiška saviraiška alsuojančio miesto viziją.

Padėsiu skyriui, mūsų kandidatams į miesto taryba ir M.Bertuliui kuo galėsiu, o pats toliau dirbsiu Kauno bei visos Lietuvos vardan iš nacionalinės tribūnos“, – po rezultatų paskelbimo teigė politikas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marius Matijošaitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marius Matijošaitis

M.Bertulis kauniečiams pažadėjo ryškią, įdomią ir diskutuoti apie miesto ateitį pakviesiančią rinkimų kampaniją.

Savo kandidatus į Kauno merus jau yra paskelbė konservatoriai – Seimo kultūros komiteto pirmininką Vytautą Juozapaitį, demokratai – Kauno miesto skyriaus pirmininką Gintautą Labanauską, „valstiečiai“ – parlamentarą, buvusį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą.

Primename, kad tai, jog sieks tapti Laisvės partijos kandidatu į Kauno merus, M.Bertulis spalio viduryje paskelbė savo feisbuko paskyroje.

„Žinau, kad to visi laukėte. Taip, tai greičiausiai buvo tik laiko klausimas. Gal net majų ar actekų kalendoriuose tai buvo išpranašauta. Turbūt ir visos būrėjos jums būtų šitą pasakiusios. Net kavos tirščiai nebūtų pamelavę.

BERTULIS EINA Į KAUNO MERUS!

Nors ir taip esu neoficialus Kauno meras, bet atėjo laikas sudėti visus taškus ant i. Kaip žinia, garsėju kaip nepriekaištingos reputacijos savininkas, o mano mylimas miestas kaip tik susiduria su reputacine krize, todėl ir skubu į pagalbą.

Pasitariau su savimi, šeimos daktaru, paklausinėjau nuomonės Jordanijos beduinų ir visi jie sakė tą patį: „Bertuli, tu esi vienintelis žmogus, galintis nutraukti šį prakeiksmą. Turi pasiaukoti.“ Ir man nebeliko kito pasirinkimo.

Todėl oficialiai keliu savo kandidatūrą su Laisvės partija į Kauno miesto šerifo postą.

Nemažai keliauju po pasaulį. Mačiau daug gražių vietų bei kampelių, bet kol kas dar neradau patrauklesnio miesto už Kauną. Ir šiemet sueina lygiai 10 metų esu kaunietis. Nebuvo nė akimirkos, jog rimtai būčiau svarstęs idėją atsisveikinti su Kaunu. Net Mildą atsitempiau iš Vilniaus čia, o ne ji mane į sostinę“, – tuomet rašė M.Bertulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius