Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdynų baseine G.Drukteinį šokiravo, kad vyrų ir moterų zona – bendra: „Nemalonu ten beveik viskas“

Vasario vidury Vilniuje atidarytas Lazdynų baseinas sudomino ir etiketo specialistą, žurnalistą Giedrių Drukteinį. Vis tik čia apsilankęs vyras išsinešė nemalonių ir dviprasmiškų jausmų, o labiausiai jam užkliuvo baseino tvarka. Anot jo, Lazdynų baseine vyrų ir moterų persirengimo zonos – bendros, dušai – taip pat beveik neizoliuoti, o viršutinius drabužius ir avalynę reikia palikti nesaugomoje erdvėje. Šią tvarką portalui Žmonės.lt pakomentavo ir Lazdynų baseino atstovai, kurie nepadorumo apraiškų čia neįžvelgia.
Giedrius Drukteinis
Giedrius Drukteinis ir Lazdynų baseinas / Irmanto Gelūno ir Luko Balandžio / BNS nuotr.

Savaitės pradžioje Lazdynų baseine apsilankęs Giedrius Drukteinis savo patirtimis ir įspūdžiais pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“. Anot jo, čia „visas procesas sujauktas iki absurdo“. Savo įrašu etiketo specialistas sutiko pasidalinti ir su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

„Apsilankiau naujajame Lazdynų baseine. Kažkaip nemalonu ten beveik viskas.

Kokio apsilankymo proceso tikisi iš standartinio baseino (ar privataus klubo, ar pigiojo „Impulso“) eilinis klientas? Paprasto: pasikabinti rūbinėje viršutinius drabužius, užrakinti spintelėje avalynę, vyrai – į vyrų zoną, moterys – į moterų. Iš tų zonų per atskirus dušus patenki į baseiną ar sporto salę.

Giedrius Drukteinis / V. Skaraičio nuotr.
Giedrius Drukteinis / V. Skaraičio nuotr.

Rodos, taip elementaru. Bet Lazdynų baseine visas procesas sujauktas iki absurdo: avalynę ir puchoviką (striukę – red. past.) reikia palikti be jokios apsaugos bendrose atvirose spintelėse ir ant pakabų (truputį neramu buvo dėl godžioms akims paliekamų savo nepigių „skečeriukų“ (JAV sportinės ir laisvalaikio avalynės prekės ženklas – red. past.) ir „Levi's“ kožos (odinės striukės – red. past.). Persirengimo zonos bendros vyrų ir moterų, kaip ir gana atviri dušai, praktiškai neizoliuoti ir negudriai suartinti – aš kaip niekur nieko praėjau palei moterišką ir vėrėsi man prieš akis visos grožybės. Kaip ir moterys ėjo pro vyriškus, kuriuose gal dėl to visi be išimties vyrai prausėsi su glaudėmis – kas, žinoma, yra labai gėjiška pagal Niujorko tradiciją! Kaip tradiciškai yra po dušo plikam, it Tarzanui apsijuosusiam rankšluosčiu eiti rengtis prie savo spintelės. Tik ne Lazdynų baseine! Ten labai negėjiška buvo po dušo su šlapiomis glaudėmis grįžti į bendro naudojimo uždarą persirengimo kabiną (už sienelės rengėsi moteris), kur jau kažkas šlapias buvo prieš tai apsilankęs – ir glaudes ant grindų išsigręžęs, ir kūšplaukių pažėręs...

Sakysite – kitos kabinos reikėjo ieškoti? Ar tikrai? Sumokėjęs pinigus – ir dar turi kažko „ieškoti“? Nei gay, nei košer.

Vienok, išeidamas radau tiek savo „skečeriukus“, tiek kožą nepavogtus. Išsinešiau ir gerų potyrių – paslaugius gelbėtojus, kurie ne tik man suveikė kepuraitę (ji yra privaloma, nors tai kažkodėl neakcentuojama – juk abonementines sutartis skaito tik kvailiai), bet ir civilizuotai paprašydavo atlaisvinti takelius į treniruotes ateinantiems vaikams. Personalas geras, malonus. Sistema visiškai sujaukta.

Bet suvis maloniausias epizodas buvo džiovintis plaukus šalia kelių mergaičių, gal kokių 10-12 metų (spėju, kad veiksmas vyko irgi moterų zonoje), kurios vaikiškai kivirčijosi dėl kažko. Ir labai gražiai iš vienos lūpų suskambėjo: „Tu da**sai, Karina!“ Su pasididžiavimu pagalvojau, kad lietuvėjam, nyksta ruskių kalba, nes mano karta tikrai būtų pasakiusi „Tu zajebala, Karina!“ Progresas!“ – rašė Giedrius Drukteinis.

Portalas Žmonės.lt dėl G.Drukteinio aprašytų atvejų Lazdynų baseine susisiekė su jų atstovais. Šie komentavo, kad projektuojant naujausią baseiną šalyje, architektai atvirų erdvių idėją perėmė ir užsienio (Danijos, Vokietijos, Olandijos), kur tokia praktika yra populiari.

„Klaipėdos naujajame baseine rasite irgi tokią pačią tvarką, o Druskininkų vandens parke jau seniai taip yra“, – portalui Žmonės.lt komentavo Lazdynų baseino administracijos atstovai.

Vis tik, nepaisant to, kad baseine yra daug atvirų erdvių, vyrai ir moterys persirengia uždarose kabinose, o dušų zonos nėra bendros, tikina jie.

„Pas mus atvykę klientai gali pasirinkti bet kurią laisvą spintelę, persirengti uždaroje kabinoje ir eiti į atskirus, skirtingose zonose, esančius moterų ir vyrų dušus, kurie yra suženklinti atskiromis nuorodomis. Na, o baseino bendroje erdvėje visi susitinka ar šiaip, ar taip su maudymosi kostiumėliais. O keliaujant iš dušo erdvių prie savo spintelės prisidengiama rankšluosčiais, tad nepadorumo apraiškų šiuo atveju nematome“, – sako Lazdynų baseino atstovai.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Naujojo Lazdynų baseino atidarymas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Naujojo Lazdynų baseino atidarymas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Naujojo Lazdynų baseino atidarymas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Naujojo Lazdynų baseino atidarymas

Jie priduria, kad nusiskundimai jo tvarka netapo masiniu reiškiniu. „Per šį laikotarpį, nuo baseino atidarymo (vasario 15 d.) tokių komentarų viešojoje erdvėje matėme kelis. Dauguma, ypač keliaujantys ir aplankantys kitų šalių didžiuosius baseinus klientai, šalies sportininkai tuo nesistebi.“

G.Drukteinis savo feisbuko įraše minėjo, kad striukes, paltus ir avalynę reikia palikti bendrose atvirose spintelėse ir ant pakabų, tačiau, anot baseino administracijos, klientai šia erdve gali arba pasinaudoti, arba ne.

„Čia tiesiog patogumo klausimas ir kiekvienas gali pasirinkti. Kas nori, tas nešasi ir lauko drabužius, ir avalynę į rakinamas spinteles persirengimo erdvėje.

Mes išskiriame, kad vertingus daiktus rekomenduojame neštis į savo rakinamas spinteles. Nusprendus bendroje atviroje rūbinės zonoje palikti savo brangius daiktus ir atsitikus, pavyzdžiui, vagystei, būtų viskas užfiksuota kameromis (ši erdvė yra filmuojama). Tuomet jau viskas būtų aiškinamasi bendrąja tvarka su policija, bet šiuo atveju vis tiek atsakomybę prisiima klientas, kadangi paslaugos tiekėjas iš anksto perspėja savo lankytoją“, – portalui Žmonės.lt aiškino Lazdynų baseino administracija.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius