-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lemtinga šiaulietės Augustės Abeliūnaitės kelionė į Rundalės pilį atvėrė duris į modelių pasaulį

Šiaulietė Augustė Abeliūnaitė (19) prieš penkerius metus su šeima apsilankė Latvijos Rundalės pilyje. Merginos kelionė į kaimyninę šalį buvo lemtinga, mat ten ją pastebėjo vienos latvių modelių agentūros agentas. Taip prasidėjo Augustės kopimas į modelių olimpą.
Augustė Abeliūnaitė
Augustė Abeliūnaitė / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Mada

Lemtinga kelionė

„Šis žmogus manęs paklausė, ar esu modelis. Išgirdęs atsakymą, jis pasiūlė atvykti į agentūrą Rygoje, kur supažindino su vienos geriausių pasaulyje agentūrų „Women Management“ agentu. Labai jiems patikau, todėl nors ir buvau tik 14-kos, nusprendžiau išbandyti save šioje srityje ir siekti karjeros aukštumų“, – portalui Žmonės.lt pasakojo A.Abeliūnaitė.

Kaip prisimena Augustė, tuomet ji buvo eilinė mokinė, tačiau viena iš aukščiausių klasėje ir net nenutuokė, kaip greitai apsivers jos gyvenimas. „Labai norėjau susipažinti su japonų kultūra, todėl kai pasiūlė man vykti į Tokiją, ilgai nesvarsčiau. Išvykau ten dviem mėnesiams. Kelionės metu įgavau daug patirties, tapau savarankiška ir susipažinau su daugybe naujų žmonių. Dabar šią kelionę prisimenu kaip pačią geriausią, kokioje tik kada nors esu buvusi“, – prisiminimais dalijosi A.Abeliūnaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Augustė Abeliūnaitė
Asmeninio albumo nuotr./Augustė Abeliūnaitė

Darbas su kiekvienu dizaineriu skirtingas ir įdomus

Modelis pasakojo, kad iš pradžių mokyklos vadovai nenorėjo jaunos merginos išleisti ilgesniam laikui, tačiau šiaip ne taip pavyko surasti kompromisą ir galiausiai jie sutiko. „Vėliau su mama nuvykau į Milano mados savaitę, kur sulaukiau didelio pasisekimo. Teko dirbti su dizainere Miuccia Prada, Jill Sander ir kitais, nors tuo metu visiškai neturėjau jokio supratimo apie aukštąją madą. Labiausiai patiko dirbti su Valentino ir stilistu Karlu Templeriu, iš kurio sulaukiau daug komplimentų. Kiekvienas dizaineris yra kažkuo įdomus ir skirtingas“, – atviravo Augustė.

Naujai įgauta patirtis

Paklausta, ar nebuvo sunku derinti modelio darbą ir mokslus, Augustė atvira – tai nelengva užduotis. „Turiu pripažinti, kad buvo gana sunku mokytis ir keliauti tuo pačiu metu, tačiau dabar džiaugiuosi, kad galiu pasigirti, jog būdama keturiolikos metų pirmą kartą viena skridau lėktuvu ir sugebėjau nukeliauti iki Tokijo centro. Modelio darbas užgrūdino, o kekviena kelionė tapo vis nauja patirtimi“, – neabejojo mergina.

Paklausta, kas ją žavi darbe, Augustė pasakojo, kad labiausiai jai patinka bendrauti su dizaineriais, stilistais, fotografais ir stebėti jų kuriamą darbą bei dalyvauti visame procese. „Man įdomiausia yra stebėti visą pasiruošimą iki šou ar žurnalų puslapių. Visada laukiu išeinančių žurnalų nuotraukų, nes dažnai netenka visų jų pamatyti dirbant studijoje“, – pasakojo šiaulietė.

Žurnalo „Elle“/Nicolaso Valois nuotr./Augustė Abeliūnaitė
Žurnalo „Elle“/Nicolaso Valois nuotr./Augustė Abeliūnaitė

Į ilgesnes keliones vyksta su širdies draugu

A.Abeliūniatė jau trejus metus draugauja su vaikinu iš Šiaulių. Į ilgesnes keliones Augustę dažnai lydi širdies draugas, anot jos, jis puikiai yra susipažinęs su jos darbo užkulisiais, o ir keliauti dviese yra smagiau. Modelio kelią pasirinkusios merginos šeima palaiko jos norą siekti aukštumų mados pasaulyje. „Šeima labai skatina ir palaiko, jei esu išvykusi, visada su namiškiais bendrauju „Skype“. Visada sulaukiu daug pagyrimų iš artimųjų, kas mane skatina siekti vis geresnių rezultatų ir eiti pirmyn“, – portalui Žmonės.lt teigė jauna mergina.

Kibo į darbus po dvejų metų pertraukos

Šiais metais Augustė baigė mokyklą, o prieš egzaminus beveik nekeliavo. Kaip ji teigė, dabar po dvejų metų pertraukos ji vėl kibo į darbus: šiais metais dalyvavo Niujorko, Milano ir Paryžiaus mados savaitėse. „Dar negaliu įsivaizduoti, ką norėčiau veikti baigusi karjerą, tačiau esu įsitikinusi, kad gyventi norėčiau Lietuvoje. Aišku, dabar planuoju šiek tiek pagyventi Niujorke ir Paryžiuje“, – ateities planais dalijosi A.Abeliūnaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Augustė Abeliūnaitė
Asmeninio albumo nuotr./Augustė Abeliūnaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius