Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Leonardas Pobedonoscevas Meksikoje išpildė savo paauglystės svajonę

Filmuojant nuotykių projektą „Lituanos locos“, Leonardas Pobedonoscevas netikėtai gavo progą išpildyti paauglystės svajonę – prisidėti prie langustų žvejybos Ramiajame vandenyne.
Laidos „Lituanos locos“ akirmika
Laidos „Lituanos locos“ akirmika / LNK nuotr.

„Žiūrėdavau per „Discovery“ ir svajojau, kaip aš visas šlapias bangose, pavojingomis sąlygomis traukiu iš jūros laimikį, bet vėliau tikrai nesitikėjau, kad pasiseks tai išbandyti... Nerealu“ – džiaugėsi Leo.

Dykumoje, tarp druskų laukų įsikūrusiame Punta Abreojos miestelyje laidos herojai apsistojo pernakvoti. Iš 1600 čia gyvenančių žmonių 80 procentų dirba žvejybos kooperatyve, kurio pagrindinė veikla – delikatesu laikomų jūrinių ausinukių auginimas ir langustų žvejyba.

LNK nuotr./Laidos „Lituanos locos“ akirmika
LNK nuotr./Laidos „Lituanos locos“ akirmika

Apsukrūs lietuviai netrukus prisidėjo prie paplūdimyje dirbančių vietinių, o už pagalbą gavo ne tik langustų vakarienei, bet ir progą išplaukti į plačiuosius vandenis bei iš arti pažiūrėti, kaip vyksta šis procesas.

Tiesa, vaizdas, kurį pamatė laidos herojai, buvo ne visai toks, kokio paauglystės svajonėse tikėjosi Leo – visų pirma reikėjo ne traukti langustus iš vandenyno, o juos ten sukelti!

Langustų žvejybos sezonas – labai trumpas, tad žvejai stengiasi per kuo trumpesnį laiką sugauti kuo daugiau laimikio. Kai jis nebetelpa krante esančiuose specialiuose laikymo baseinuose, žvejai plukdo langustus atgal į vandenyną ir ten laiko medinėse dėžutėse, kad išliktų gyvi. Visiems įspūdžiams apibūdinti Leo turėjo vieną žodį: „Nerealiai!“.

Leo ir Bružo nuotykius Meksikoje žiūrėkite pirmadienio vakarą per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius