Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LGBT+ siunčia A.Stašaitytei žinią: jei vėliau pajusite padarytą žalą, ar pajėgsite sau atleisti?

Po skandalingos Astos Stašaitytės žinutės, skirtos buvusiam vyrui Giedriui Masalskiui, pasisakė ir LGBT+ bendruomenė. Jie sukritikavo paviešintą įrašą ir tikina, kad bet kokiomis aplinkybėmis negalima žmogaus orientacijos pasitelkti kaip ginklo.
Asta Stašaitytė
Asta Stašaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

„Gana meluot. Giedrius Masalskis gėjus (na, tarkim, biseksualus)“

Štai toks Astos Stašaitytės trumpas pareiškimas (nepaisant visų kitų aprašytų asmeninio gyvenimo detalių, kurių neanalizuosime) atskleidžia porą dalykų.

Pirma, LGBTQ+ asmenys, slepiantys savo seksualinę orientaciją, vis dar išlieka labiau pažeidžiamesni. Įsivaizduokite gyvenimą, kai tenka slėpti pusę savo tapatybės. Ar tuomet būsite laimingi? Į šį klausimą atsakykite sau patys. Atsiskleidimas reikalauja įveikti be galo sunkias emocijas, tokias kaip baimė, gėda, atstūmimo jausmas, o už nugaros šmėžuojančios apkalbos (tariamos ar tikros tiesos apie seksualinę orientaciją) bjaurius jausmus tik dar labiau sustiprina. Todėl atsiskleidimas išlaisvina, nes viso to nusikratoma.

Tačiau atsiskleidimas įvyksta palaipsniui, tam prireikia laiko ir energijos, kartais žmonės visiškai atsiskleidžia ir po 40-ties ar 50-ties metų, kai jau jaučiasi pakankamai saugiai.

Kuo atsiskleidimui labiau pasiruošiama, tuo tai mažiau traumuojanti patirtis.

Todėl antrasis dalykas, kurį atskleidžia A.Stašaitytės pareiškimas, yra tai, kad ši paslaptis gali būti pasitelkiama kaip ginklas pažeminti, paniekinti, pajuokti. Visas asmenines nuoskaudas galima išsiaiškinti tarpusavyje, tam nėra būtina statyti žmogaus ant bačkos ir liepti miniai mėtyti į jį pomidorus.

Priverstinis atsiskleidimas gali privesti prie labai liūdnų ir skaudžių pasekmių.

Todėl labai ragintume A.Stašaitytę ir kitus žmones vengti seksualinę bet kurio žmogaus orientaciją pasitelkti kaip ginklą. Nes jeigu vėliau pamatysite ir pajusite savo pačių padarytą žalą, ar pajėgsite sau atleisti?“ – rašoma „LGBT friendly Vilnius“ feisbuko puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius