Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 25

Lietuvai sėkmingi metai „Netflix“: nuo netikėto debiuto „Eurovizijos“ filme iki „Stranger Things“ gaudynių

Šiais metais „Netflix“ platformos pavadinimą girdėjome tikrai ne vieną kartą – o ypač žiniasklaidoje. Iš pradžių tai buvo spėlionės, kas ir kodėl filmuojama Lukiškių kalėjime, Lietuvos istorinėse vietose, kodėl tam tikruose filmuose ar serialuose pasirodė būtent tokie lietuvių aktoriai. Visgi vėliau viskas tapo kiek aiškiau – atsakymų nebereikėjo ieškoti, jie patys atsirado. Todėl 15min ir siūlo pažvelgti į bene sėkmingiausius 2020-ųjų metų Lietuvos žvaigždžių pasirodymus kino milžinėje.
Lietuvių aktoriai 2020-ųjų „Netflix“
Lietuvių aktoriai 2020-ųjų „Netflix“ / 15min klijuotė

Nieko nebestebina, kad šie metai „Netflix“ platformai tapo savotišku aukso amžiumi – užsidarius namie, viena iš laisvalaikio praleidimo formų tapo serialų arba filmų žiūrėjimas.

Tad šių metų pradžioje pradėjus sklisti gandams, jog kino milžinė Lietuvoje ketina filmuoti vieną didžiausių serialų „Keistesni dalykai“ („Stranger Things“), kraštiečių smalsumas pasiekė neregėtas aukštumas. Dalis kino specialistų manė, o ir su kino studija dirbusi UAB „Baltijos filmų paslaugos“ prodiuserė Lineta Mišeikytė 15min sakė, kad šią sėkmę Lietuvai atnešė anksčiau filmuotas HBO serialas „Černobylis“.

Ši pasaulį sužavėjusi istorinė drama tikrai nebuvo vienintelė, kuri buvo filmuota Lietuvoje ir kurioje pasirodė žymūs lietuvių aktoriai. Todėl 15min pristato specialų sąrašą, kuriame nuosekliai atskleidžia, kokį dėmesį „Netflix“ 2020-aisiais skyrė Lietuvai ir kokie lietuvių aktoriai sužibėjo pasaulinio populiarumo sulaukusiuose filmuose bei serialuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius