-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių pora persikėlė gyventi į vieną gražiausių Tailando vietų: „Mums nepatiko, kur ritasi Europa“

Pažvelgus į Tomos ir Karolio Martinkų paskyras „Instagrame“, apima didžiulis susižavėjimas ir noras keliauti. Ši jauna, turistų dieviname Tailando Krabi kurorte namus atradusi šeima gyvena tikrų tikriausią svajonių gyvenimą. Tačiau dar visai neseniai namus jie turėjo Lietuvoje. Čia Toma vadovavo didžiausiam sporto klubų tinklui Lietuvoje, jos sūnus ėjo į mokyklą, o Karolis dirbo keliaudamas po visą pasaulį.
Toma ir Karolis Martinkai
Toma ir Karolis Martinkai / LNK nuotr.
Temos: 2 Tailandas Kelionės

Didiesiems gyvenimo pokyčiams šeima ryžosi supratusi, kad jiems nepatinka tai, kur link ritasi Europa. Iki tol švara, tvarka bei civilizacija garsėjusios stipriausios Europos šalys dėl pabėgėlių imigracijos tapo nevaldoma pavojaus zona. Laikinai dirbdamas Belgijoje Karolis patyrė kultūrinį šoką. Baisiausia Karoliui pasidarė suvokus, kad tvarką bei saugumą turėjusi užtikrinti policija yra bejėgė. Atvykėliai nesivadovauja jokiais įstatymas, nebaisios jiems nei baudos, nei kalėjimas. Tuo metu narkotikais, pasak Karolio prekiaujama tiesiog gatvėje vidury baltos dienos: „Sustojus prie raudono šviesoforo signalo prieina juodaodis ir siūlo įsigyti narkotikų. Priešais stovi policija ir jie nieko negali padaryti. Sako, tai jis tik maža žuvelė šiame tvenkinyje. Jis pabėgėlis, jo niekas nelies”, – LNK laidoje „Bus visko“ vakarą pasakojo Karolis.

LNK nuotr./Toma ir Karolis Martinkai
LNK nuotr./Toma ir Karolis Martinkai

Vis tik baisiausia vyrui pasidarė dirbant viename fabrike, kuriame buvo gaminami maisto papildai galvijų pašarams, kai išvydo tai, ko jam matyti nederėjo: „Pamačiau, kokiais kiekiais pilamas amoniakas ir kiti chemikalai. Ant statinių buvo ženklai su juodomis kaukolėmis, kas reiškia mirtį”, – pasakojo vyras ir atviravo, kad, pasiteiravus, kas perka šiuos maisto papildus pašarams, išgirdo atsakymą, jog visa Europa.

Tai paskatino sutuoktinius susikrauti visus daiktus, pasiimti vaiką ir emigruoti ten, kur visada širdis traukė. Martinkai pasirinko Tailandą.

LNK nuotr./Toma ir Karolis Martinkai
LNK nuotr./Toma ir Karolis Martinkai

LNK laidoje „Bus visko“ pora atvėrė savo modernių 130 kvadratinių metrų buto duris, kurio mėnesio nuoma ne sezono metu kainuoja vos 500 eurų. Tuo metui vietiniame turguje vakarienė iš šviežių jūros gėrybių ir egzotinių vaisų kokteilis visai šeimai atsieina vos tris eurus.

Galimybė pasižvalgyti po Krabi apylinkes ir Tomos bei Karolio nuotykiai iš vienos gražiausių pasaulio vietų - antradienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bus visko“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius