-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių virtuvės šefas T.Lidakevičius tapo žvaigžde Londone: „Tokio dalyko daugiau niekur nėra“

„Nė vienam verslo savininkui tai nenukrito iš dangaus, kad bam, ir turi klestintį verslą. Visi įdėjo labai daug valandų darbo – nesvarbu, ar virtuvėje, ar kitoje srityje“, – pasakojo vienu geriausių virtuvės šefų Londone pripažintas Tomas Lidakevičius.
Tomas Lidakevičius
Tomas Lidakevičius / LNK nuotr.

Garsiausias, didžiausias ir seniausias Londono turgus „Borough Market“ – tikras gurmanų rojus, kuriame rinktiniai produktai iš viso pasaulio. Keliautojai dažnai rašo, kad daug praranda tie, kurie būdami Londone neužsuka į šį turgų, juk jame akys raibsta nuo vaisių, daržovių, jūros gėrybių, mėsos, sūrių. Vagonėliuose galima paskanauti tikro gatvės maisto, kurį žmonės valgo tiesiog stovėdami.

LNK nuotr./Tomas Lidakevičius
LNK nuotr./Tomas Lidakevičius

Aplink turgų netrūksta ir restoranų, tačiau viena vieta pačiame turguje – ypatinga. Piešinys ir angliškas užrašas „Turnips“, reiškiantis „Ropės“, gal ir nekristų į akis, jei ne šalia įrašytas lietuvio, virtuvės šefo Tomo Lidakevičiaus vardas. Savo pavardės iškaboje Tomas nesureikšmina kaip ir to, kad jo vieta vadinama unikalia – jis turguje patiekia aukščiausio lygio restoraninius valgius, paruoštus iš čia pat įsigytų šviežių, puikios kokybės produktų, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

„Tokio dalyko daugiau niekur nėra. Žmonės atvažiuoja iš Amerikos ir lygina tai su Bruklinu Niujorke, tokios emocijos jiems sukyla. Nors nesu ten buvęs, bet tokių vietų daugiau nėra. Mes esame tikrai vieninteliai bent jau Jungtinėje Karalystėje“, – gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo T.Lidakevičius.

LNK nuotr./Tomo Lidakevičiaus restoranas Londone
LNK nuotr./Tomo Lidakevičiaus restoranas Londone

Pirmą kartą šį jauną, ambicingą vyrą laida „Nuo... Iki...“ kalbino prieš kelerius metus. Tuomet jis pasakojo apie mokytojų dar mokykloje jam prognozuotą bedarbio karjerą, taip pat pasirinkimą mokytis virėjo profesijos todėl, kad rimtesni mokslai jį mažai tedomino. Kalbėtasi ir apie virėjo karjeros pradžią Londone, prakaitą, nudegintas rankas, vyriausiųjų šefų riksmus ir virš galvos skraidančias keptuves. Duodamas pirmą interviu televizijai Tomas vadovavo garsiam restoranui „Peninsula“ prestižiniame „InterContinental“ viešbutyje šalia garsiosios Londono O2 arenos.

Per 16 metų Londone jis pasiekė savo karjeros aukštumų – šiandien Tomas vadovauja nuosavam restoranui ir yra aukščiausiai kada nors geriausių pasaulio šefų sąraše atsidūręs lietuvis.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius