-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje atšaukiami visi S.Lobodos koncertai

Atšaukiami Ukrainos pilietybę turinčios Rusijoje garsios estrados dainininkės Svitlanos Lobodos koncertai Lietuvoje, praneša portalas lrt.lt. Pirmasis S.Lobodos koncertas turėjo vykti trečiadienį Šiauliuose, vėliau Panevėžyje ir Klaipėdoje, tačiau visuose šiuose miestuose koncertai atšaukti.
Svitlanos Lobodos koncertas Taline
Svitlanos Lobodos koncertas Taline / Postimees / Scanpix nuotr.

Anot portalo lrt.lt, koncerto organizatoriai siūlo bilietus įsigijusiems asmenims pakeisti juos į Andriaus Mamontovo koncertą „Kitoks pasaulis. Kalėdos“ gruodžio mėnesį Šiauliuose arba į tos pačios S.Lobodos koncertą Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“ gruodžio 5 dieną.

Tačiau salės atstovė Gabija Lydytė lrt.lt teigė, kad koncertas Vilniuje taip pat atšaukiamas „Compensa“ koncertų salės iniciatyva. Tiesa, vėlų trečiadienio vakarą bilietus vis dar buvo galima įsigyti ir apie stabdomą arba nutraukiamą prekybą bilietais į koncertą Vilniuje nepranešta.

„Informacija dar nebuvo publikuota, – LRT radijui sakė „Compensa“ G.Lydytė. – Vadovaujamės Užsienio reikalų ministerijos (URM) rekomendacija ir kontraversiška atlikėjos reputacija bei nepatikimumu, nusprendėme šios atlikėjos koncerto atsisakyti „Compensa“ koncertų salėje“.

Prieš savaitę buvo skelbta, kad S.Loboda bus įtraukta į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą. Vis dėlto po kelių dienų Užsienio reikalų ministerija paskelbė neradusi teisinio pagrindo įtraukti Rusijoje populiarią ukrainiečių atlikėją S.Lobodą į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Kaip anksčiau skelbė LRT, atlikėja po Rusijos įvykdytos Krymo okupacijos vykdė aktyvią koncertinę veiklą Rusijoje, 2015-aisiais dainavo ir gegužės 9-ąją Rusijos minimos Sovietų sąjungos pergalės Antrajame pasauliniame kare renginyje.

Pasak LRT, šį vasarį prasidėjus intensyviems karo veiksmams, dainininkė patraukė į Vakarus, siekė pasirodyti Ukrainai palaikyti skirtame labdaringame renginyje Latvijoje, tačiau organizatoriai jos neįsileido.

Kaip BNS teigė kultūros ministras Simonas Kairys, ši atlikėja yra Ukrainos pilietė ir šiuo metu gyvena Latvijoje, tad priešingai, nei atlikėjams iš Rusijos, jai automatiniai draudimai atvykti į šalį negalioja.

Dėl jos veiklos Rusijoje S.Lobodai nebuvo leista dalyvauti paramos Ukrainai koncerte Latvijoje. Prieš mėnesį S.Loboda koncertavo Taline.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius