Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos balsas. Vaikai“ laimėjęs Džiugas – apie netikėtą pergalę ir „Discoteque“

Prieš savaitę 15-ąjį gimtadienį sutikęs Džiugas Joneikis rimčiau dainuoja dar tik antrus metus, o jau gali pasigirti dideliu pasiekimu – projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ trofėjumi. Tiesa, muzika jo gyvenime atsirado kur kas anksčiau – dar tada, kai buvo mamos pilve. Su televizijos žiūrovų meilę pelniusiu Džiugu nuoširdžiai pasikalbėjome apie jo kelią link muzikinės svajonės, pergalę, kurios nesitikėjo, projekto finale atliktą „The Roop“ eurovizinį hitą ir ateities tikslus.
Džiugas Joneikis
Džiugas Joneikis / ELITAZ archyvo nuotr.

Projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ trečio sezono laimėtoją Džiugą muzika supa visą gyvenimą, mat abu jo tėvai yra muzikantai – mama akordeonistė ir muzikos mokytoja, o tėtis groja eufonija. Todėl pašnekovas juokiasi, kad muziką pamilo dar tada, kai nebuvo gimęs: „Dar kai buvau mamos pilve, ji man jau leisdavo visokias muzikas.“

Muzikalioje šeimoje augęs Džiugas įsitikinęs, kad būtent tai ir prisidėjo prie to, kad ir jis pats galiausiai pasuko šiuo keliu. „Jeigu tėvai būtų buvę kokie bankininkai, susiję su matematika, tiksliaisiais mokslais, dabar turbūt labai gerai skaičiuočiau“, – šypsosi D.Joneikis.

Aleksandr Leonov nuotr./Džiugas Joneikis
Aleksandr Leonov nuotr./Džiugas Joneikis

Džiugas gimė ir augo Alytuje. Sako, tai nuostabus miestas, tačiau galiausiai šeima nusprendė persikraustyti į Vilnių. Pagrindinė to priežastis – didesnės galimybės. Kaip pasakoja, čia daug visokių būrelių, veiklų. Būtent persikraustymas į Vilnių paspartino ir muzikinės svajonės įgyvendinimą. Tiesa, jo kelias iki jos buvo vingiuotas. Nors dainuoti norėjo jau seniai, prieš tai savęs ieškojo daug kur – ir vaidyboje, ir sporte...

„Dainuoti norėjau, bet kažkaip neprisiversdavau nueiti pas mokytoją, o kai atsikraustėme į Vilnių, tai buvo vienas iš pirmų dalykų, kuriuos padariau. Pradėti muzikinį kelią buvo viena mano svajonių“, – pasakoja Džiugas.

Anksčiau išbandęs save įvairiose srityse, dabar 15-metis sako pagaliau darantis, kas jam iš tiesų patinka. „Pasilikau prie dainavimo ir labai džiaugiuosi, kad atradau savo sferą, nes labai ilgai jos ieškojau“, – neslepia vaikinas.

Apie dalyvavimą muzikiniuose televizijos projektuose Džiugas iš tiesų pasvajodavo dar besimokydamas pradinėse klasėse. Dabar šie prisiminimai jam kelia šypseną, nes tuomet tai tebuvo vaikiškos svajonės.

„Kai nesimokai dainuoti ar apskritai kažko nesimokai, esi tiesiog asmeninis mokytojas, tu nematai savo klaidų. Kai būni dar labai mažas vaikas, išvis atrodo, kad dainuoji labai gerai. Todėl sakiau mamai, kad norėčiau į projektą, bet gerai, jog ji mane sustabdė, nes tikrai visiškai nebuvau pasiruošęs“, – pasakoja D.Joneikis.

Aleksandr Leonov (ELITAZ archyvo) nuotr./Džiugas Joneikis
Aleksandr Leonov (ELITAZ archyvo) nuotr./Džiugas Joneikis

Nebuvo pasiruošęs ir užpernai, ir pernai, tačiau šiemet su mokytoja priėmė sprendimą jėgas išbandyti šou „Lietuvos balsas. Vaikai“. Čia aklosiose perklausose jam atsisuko vienintelis mokytojas – Mantas Jankavičius. Ir būtent tas, kurio Džiugas norėjo – jeigu mygtuką būtų visi, vis tiek būtų ėjęs pas Mantą. „Man daugiau nieko nereikėjo – tik kad jis atsisuktų“, – sako jaunasis atlikėjas.

Dar aklosiose perklausose Mantas pareiškė, kad prieš jį stovi būsimas laimėtojas. Tuo metu Džiugas šių žodžių rimtai nepriėmė ir nė nenumanė, kad jie pranašiškai išsipildys. Pasakojo į projektą ėjęs gerai praleisti laiko, susirasti draugų ir nors pateko į finalą, laimėti nesitikėjo. Ypač dėl to, kad beveik visą laidos laiką rezultatas buvo kitos dalyvės naudai.

„Kad paskutinėmis sekundėmis aplenkiau, čia tikrai buvo kažkas neįtikėtino, – iki šiol stebisi Džiugas. – Man buvo visiškas šokas, bet dabar jau truputį lengviau patikėti, jau susivokiu, kad atėjo didesnės atsakomybės, kad daugiau darbo bus.“

D.Joneikis profesionaliau dainuoja dar tik antrus metus, todėl pergalė projekte – išties didžiulis pasiekimas, už kurį jis dėkingas ir savo dainavimo mokytojai. Taip pat – mokytojui projekte Mantui, įžvelgusiam talentą.

„Iš tikrųjų Mantas labai pamato žmonėse tai, ko galbūt nemato kiti“, – svarstydamas, kodėl aklosiose perklausose būsimajam laimėtojui atsisuko jis vienintelis, atsakė Džiugas.

Beje, malonus sutapimas – likus vos kelioms dienoms iki finalo D.Joneikis atšventė savo 15-ąjį gimtadienį, tad laimėjimas buvo tarsi pavėluota gimtadienio dovana.

VIDEO: Džiugas Joneikis - Mergaitė | Pusfinalis | Lietuvos Balsas. Vaikai S3

O paklaustas, kas, jo manymu, lėmė pergalę, D.Joneikis svarsto, kad galėjo prisidėti ir jo nuoširdumas. Džiugo manymu, vien balso taip pat neužtenka – nuo gero pasirodymo neatsiejamas ir sceniškumas, judesiai, stilius.

Be to, Džiugas neslėpė turintis didelį palaikančių žmonių būrį, todėl dėkoja visiems balsavusiems šeimos nariams, draugams, gerbėjams, iš kurių sulaukė daugybės gražių žinučių.

Vaikinas tvirtina, kad po triumfo projekte tikrai nesužvaigždėjo, jo gyvenimas iš esmės pernelyg nepasikeitė, tik sekėjų socialiniuose tinkluose ėmė daugėti.

„Sekėjai, aišku, faina, bet kad pasikeistų mano draugai, kad atsirastų naujų draugų arba klasė kažkaip kitaip su manimi bendrautų, to tikrai nebuvo, – patikina Džiugas. – Tikiuosi, žvaigždžių liga nesusirgsiu ir būsiu toks pats, koks dabar esu. Nes jeigu susirgčiau, tada aš savęs tiesiog nekęsčiau.“

D.Joneikis finalo metu atliko tris dainas, o viena iš jų buvo „The Roop“ eurovizinis hitas „Discoteque“.

„Iš pradžių aš labai priešinausi šiai dainai, nes turėjau visiškai išlipti iš savo komforto zonos. Tada galvojau, kad tai nėra labai gerai, bet dabar taip nebegalvočiau. Šokti aš niekada nemokėjau ir turbūt dar iki šiol nemoku, tai kad išmokau tą šokį, man pačiam buvo didžiulis pasiekimas ir net save patį nustebinau“, – pasakoja Džiugas.

„Lietuvos balsas. Vaikai“ laimėtojas atvirauja, kad „Discoteque“ kietas riešutėlis buvo ne tik dėl paties šokio, bet dar ir dėl to, kad vienas svarbiausių dalykų ją atliekant buvo nepadusti – juk vienu metu reikėjo ir dainuoti, ir daug judėti.

Be to, iki tol D.Joneikis save laikė tik lyrinių dainų atlikėju. „Todėl save pamačiau kitokiomis spalvomis – kad galiu ne tiktais lyrines, paprastas dainutes dainuoti“, – įspūdžiais dalijasi jis.

VIDEO: Džiugas Joneikis - Discoteque | Superfinalas | Lietuvos Balsas. Vaikai S3

Vis dėlto didelę atsakomybę atlikdamas šią dainą Džiugas jautė dar ir todėl, kad šiomis dienomis vyksta „Eurovizijos“ konkursas – buvo svarbu nenuvilti žiūrovų.

„Šitas dalykėlis tikrai prisidėjo prie mano nervukų, nes jeigu jiems nepatiktų, aš nusivilčiau pats savimi, kadangi į tą pasirodymą įdėjau daug pastangų. Todėl tikiuosi, kad patiko“, – šypteli D.Joneikis.

O pasirodymas daugeliui tikrai patiko, jis netgi pateko tarp savaitės geriausiųjų oficialiame „YouTube“ kanale „Best of the Voice Kids“. Be to, pasirodymo vaizdo įrašu pasidalijo patys „The Roop“.

„Jaučiuosi pamalonintas, nes „The Roop“ yra mano viena mėgstamiausių, o galbūt net mėgstamiausia Lietuvos grupė. Kad jie pasidalino, mane pastebėjo, man buvo didžiulis pasiekimas“, – džiaugiasi atlikėjas.

Džiugo pasirodymų akimirkos – galerijoje:

Džiaugiasi Džiugas dar ir dėl to, kad projektas davė ne tik pergalę, daug pažinčių ir galimybę pasirodyti prieš visą Lietuvą, bet ir nemažai pamokų. Prisimindamas savo pasirodymą aklosiose perklausose, pašnekovas įsitikinęs, kad iki finalo padarė didelį progresą.

„Gavau labai daug pasitikėjimo savimi, aišku, ne per daug, nes tai irgi nėra gerai. Vokaline prasme patobulėjau galbūt ne tiek daug, nes tai yra sunkiau nei gauti pasitikėjimo. Užtat pas mane atsirado sceniškumas. Atėjau toks susikūprinęs, kaip Mantas sakė, kaip kirstukas, o per finalą buvau visai kitas žmogus“, – pasakoja D.Joneikis.

O scenos baimė, anot Džiugo, turėtų lydėti kiekvieną atlikėją, tik svarbu, kad ji netrukdytų. „Ir dabar ją turiu, nes jei neturėčiau scenos baimės, reiškia, man nerūpėtų scena“, – brandžiomis mintimis dalijasi atlikėjas.

Sulig išgarsėjimu ateina ne tik teigiami dalykai, bet ir kritika. Į ją Džiugas žiūri dvejopai – jei kritika pagrįsta ir leidžia tobulėti, į pastabas būtinai atsižvelgia, bet jei išsakoma be jokių argumentų, tik su noru išlieti pyktį, jis nereaguoja.

„Save šitoje vietoje irgi nustebinau, nes galvojau, kad labai kreipsiu dėmesį į tuos komentarus. Kai kiti sakydavo, kad iš jų tik pasijuokia, galvojau, kad meluodavo, bet dabar iš savo patirties galiu pasakyti, kad tie komentarai tikrai tiesiog juokingi yra“, – teigia projekto laimėtojas.

Aleksandr Leonov (ELITAZ archyvo) nuotr./Džiugas Joneikis
Aleksandr Leonov (ELITAZ archyvo) nuotr./Džiugas Joneikis

Būdamas ant scenos jis kritiškas ir pats sau – išanalizuoja pasirodymus, stengiasi nebekartoti tų pačių klaidų.

Ateitį Džiugas taip pat norėtų sieti su muzika. O didžiausia jo svajonė – išleisti dainų. „Mano tikslas yra neapsileisti ir judėti į priekį, nes laimėjimas dabar man padės, bet aš negaliu atsipalaiduoti“, – patikina jis.

Visgi D.Joneikis įsitikinęs, kad gyvenime nenumatytiems atvejams svarbu turėti ir atsarginį variantą, todėl jei dabar reiktų rinktis studijas, jos nebūtinai būtų susijusios su muzika.

Projekto laimėtojui atiteko ir 10 tūkstančių eurų, tačiau Džiugas užtikrina, kad pinigus saugos ateičiai ir bet kam neleis. „Tikrai nepirksiu „iPhone“ ar dar kažko, dabar įdėjau į taupyklę ir viskas“, – juokiasi.

Pokalbį su 15min D.Joneikis baigė padėka gerbėjams: „To, kas atsitiko, be jūsų tikrai nebūtų įvykę.“

VIDEO: Džiugas Joneikis - Youth (nugalėtojo pasirodymas) | Superfinalas | Lietuvos Balsas. Vaikai S3
VIDEO: Manto komanda - Vienišų namų tyla/Grace Kelly | Superfinalas | Lietuvos Balsas. Vaikai S3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius