-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos balso“ nugalėtojas Anyanya: apie pažintį su žmona Kleo ir kodėl sūnų pavadino Kingu

Iš Nigerijos kilęs ir kurį laiką Ukrainoje gyvenęs dešimtojo „Lietuvos balso“ sezono nugalėtojas Anyanya iki šiol išgyvena džiaugsmingas emocijas ir jaučiasi labai dėkingas. Lankydamasis laidoje „ŽMONĖS svečiuose“ jis papasakojo apie savo šeimą – žmoną, taip pat atlikėją, Kleo bei jųdviejų sūnų Kingą.

Anyanyos žmona Kleo – taip pat atlikėja. Duodamas interviu laidoje „ŽMONĖS svečiuose“, vyras pasidalijo jų pažinties istorija.

„Ji yra nuostabi ir graži dainininkė. Susitikome bažnyčios chore, kuriame abu dainavome. Vėliau tapau choro vadybininku, pastebėjau ją. Susitikome Odesoje, ji taip pat čia buvo atvykusi studijuoti. Likimas, tikrai neplanavau Ukrainoje sutikti žmonos.“

Dešimtojo „Lietuvos balso“ laimėtojo žmona yra kilusi iš Angolos. Tuo metu, kai jiedu susipažino, kalbėjo portugališkai, tačiau dabar pora tarpusavyje bendrauja angliškai.

„Ji mane moko portugalų kalbos“, – šypsojosi pašnekovas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Lietuvos balsas“ finalas „Žalgirio“ arenoje
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Lietuvos balsas“ finalas „Žalgirio“ arenoje

Kartu su žmona Anyanya sukūrė šeimą ir augina sūnų Kingą. Jo vardas išvertus į lietuvių kalbą reiškia karalių. Anyanya atskleidė, kaip jį sugalvojo.

„Šią istoriją pasakoju dažnai. Kai žmona laukėsi, svajojo apie dukrytę. Aš tikinau, jog man nesvarbu, kokia bus vaikelio lytis. Vieną dieną aš tiesiog impulsyviai paliečiau jos padidėjusį pilvuką ir ištariau – „Kingas, čia gyvena Kingas“.

Žmona ėmė sakyti, kad negalime duoti tokio vardo, nes juk jos pilve auga mergaitė. Kai nuvykome pas gydytojus, jie ultragarsu ištyrė, kad visgi susilauksime sūnaus. Žmona prašė patikrinti dar kartą. Taip jai vėl patvirtinau – jis bus Kingas. Šis vardas atsirado iš niekur, bet esu labai laimingas“, – laidoje „ŽMONĖS svečiuose“ teigė Anyanya.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Anyanya
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Anyanya

Vyras paminėjo savo 3-mečio sūnaus talentus ir polinkį į muziką. Jis groja įvairiais instrumentais, pianinu, gitara, tačiau būgnai yra mėgstamiausi. Visa šeima mėgsta muzikuoti namuose, bet kartą nutiko itin nemaloni situacija – jie turėjo reikalų su policija.

„Kai mes namuose, būna beprotystė. Kartu su žmona visada dainuojame, Kingas groja būgnais. Galite įsivaizduoti.

Pamenu, kai gyvenome Ukrainoje, mano sūnus grojo, kažkas pabeldė į duris, o jas atidarę išvydome policiją. Jie pranešė, kad atvyko dėl gauto pranešimo apie triukšmą. Bedžiau pirštu į sūnaus pusę, pareigūnai suprato, juk jis buvo dar kūdikis. Nežinojome, kad viskas taip girdisi kaimynams, nes buvome neseniai persikraustę.“

Policininkai neišrašė baudos, Anyanya atsiprašė kaimynų ir visi jiems atleido.

Svečiuodamasis laidoje, „Lietuvos balso“ dešimtojo sezono laimėtojas papasakojo apie savo jausmus ir emocijas balandį iškovojus pergalę.

„Tai iki šiol yra neįtikėtina. Kiekvieną dieną prabundu galvodamas, kad viskas yra sapnas, tačiau pamatau statulėlę ir suprantu, jog tai – realybė. Nuostabūs jausmai ir emocijos, jaučiau daug meilės. Gavau nemažai žinučių su ilgu tekstu – net svarsčiau, ar tik čia ne AI, dirbtinis intelektas“, – juokėsi Anyanya laidoje „ŽMONĖS svečiuose“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„ŽMONĖS svečiuose" – Lietuvos balso nugalėtojas Anyanya
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„ŽMONĖS svečiuose" – Lietuvos balso nugalėtojas Anyanya

Labiausiai jam įsiminė meilė iš projekto prodiuserių, komandos bei kitų atlikėjų.

„Jaučiausi kaip namie. Viskas nėra apie laimėjimą. Buvo lengva, visi vieni kitais rūpinosi, nebuvo konkurencijos, kaip įprasta konkursuose“, – tikino Anyanya.

Laidoje „Lietuvos balso“ laimėtojas papasakojo daugiau apie save. Jis kilęs iš Nigerijos, ten gyveno, kol nusprendė persikelti į Ukrainą ir studijuoti mediciną, vėliau dirbo chirurgu, tačiau galiausiai nusprendė, kad tikrasis jo pašaukimas yra muzika.

„Mano tėtis yra gydytojas, jo draugas turi sūnų, kuris studijavo Ukrainoje. Jiedu pasikalbėjo ir tada man pasiūlė vykti į Europą, kuri ne tokia brangi kaip Amerika. Planas buvo studijuoti mediciną ir pabaigus mokslus grįžti į Nigeriją padėti tėčiui. Viskas su tuo gerai, tačiau kartais tas, ko mums linki tėvai, nėra tikrasis kelias, kuriuo lemta keliauti. Dievas turi tikrąjį planą mums visiems.

Atvykau, 6 metus studijavau, rezidavau, dirbau chirurgu dvejus metus. Bet turėjau klausyti savo širdies. Paklausiau – ar aš esu laimingas. Taip, man patinka padėti žmonėms, tačiau manau, kad galiu jiems padėti ir būdamas muzikantu. Turėjau pasirinkti ir nusprendžiau sekti paskui savo svajonę.

Pasilikau Ukrainoje, kiti mano draugai grįžo į Nigeriją, tačiau visi mes turime skirtingas istorijas“, – kalbėjo jis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Anyanya Udongwo
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Anyanya Udongwo

Anyanya dar prieš karą dalyvavo ir „Ukrainos balse“, tačiau ten tokia sėkmė nenusišypsojo – jis net nepateko į pusfinalį. Tačiau puikiai mokėjo vietinę kalbą, nes jau gyveno šešerius metus Ukrainoje. Kadangi Lietuvoje jis vos metus ir nespėjo išmokti lietuviškai, projekte bendravo anglų kalba. Jis įvardijo skirtumus tarp šių šalių projektų:

„Lietuvoje pasiklausyti projekto dalyvių atvyko didelė minia, tūkstančiai žmonių. Ukrainoje tiek nebuvo. Abu projektai yra pasaulinio lygio, būdamas Lietuvoje jaučiausi kaip Amerikoje.“

Paklaustas, kokie keliai jį atvedė į Lietuvą, Anyanya paminėjo savo bičiulį saksofonininką Andrey Chmutą iš Ukrainos, su kuriuo yra koncertavęs Klaipėdos pilies džiazo festivalyje.

„Mano draugas Andrey atvyko į Lietuvą, prasidėjus karui Ukrainoje. Pradėjęs dirbti su „Elitaz“, jis paskambino man ir pakvietė atvykti čia. Kadangi mintys apie karą nedavė ramybės, sutikau atvykti ir bent trumpam atsitraukti. Lietuva buvo pirmoji šalis, kurioje turėjau galimybę dainuoti po to, kai išvykau iš Ukrainos“, – laidoje „ŽMONĖS svečiuose“ pasakojo dainininkas.Anyanya tikino, kad žmonės dažnai nežino istorijos prieš sėkmę.

„Kai papasakosiu savo, suprasite, kodėl tiek daug verkiau ant scenos. Mes palikome šalį pačią juodžiausią valandą, greičiausiai būčiau nužudytas, juk gyvenau Bučoje. Kai važiavau į repeticiją, pamenu, buvau sulaikytas Lenkijos pasienyje dešimčiai valandų. Miegojome automobilyje ir jame nuotoliniu būdu, „Zoom“ platformos dėka sudalyvavau repeticijoje. Garsas vėlavo, tačiau niekas manęs nesustabdė, aš nepasidaviau. Jei myli tai, ką darai ir tas dalykas yra tau skirtas, nesvarbu, kiek tau metų, turėtum niekada nepasiduoti. Turiu savyje kovotojo sielą, suvokiu, kad turiu viską daryti iki galo. Kartais žiūriu į veidrodį ir spaudžiu sau ranką, sakydamas, „Anyanya, puikiai padirbėjai“. Buvo labai sunku.“

Šiuo metu Anyanya jau gyvena Lietuvoje, čia persikėlė iš karto po projekto kryžminių kovų etapo. Juokaudamas išdavė, kad galbūt čia susilauks dar vieno vaikelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius