Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 21 /12:54

LRT pašalino Olego Šurajevo manifestą: kalboje vaikams – aštriai apie S.Skvernelį ir blankų šou pasaulį

Įprastai visas laidas į mediateką kelianti LRT komiko Olego Šurajevo kūrybiškumo pamokėlę, arba kaip jis pats pristatė – manifestą vaikams ir ne tik, šįkart nusprendė praleisti. Komiko kalbos metu nuskambėjo nemažai kritiškų ir aštrių frazių, kurios per itin trumpą laiką socialiniuose tinkluose spėjo sulaukti daugybės peržiūrų. Tiesa, rodos, LRT kalba pasirodė netinkama, nes mediatekoje jai vietos nebeliko.
Olegas Šurajevas
Olegas Šurajevas / Stopkadras

„Su vaikais negalima kalbėti kaip su vaikais“, – tai pirmasis O.Šurajevo kalbos punktas laidoje „Tūkstantmečio vaikai. Įdomiosios atostogos“, puikiai perteikiantis tai, kaip kūrybiškumo pamokėlės metu su mažaisiais buvo kalbama – visiškai atvirai, be supaprastinimų, užuolankų ir politkorektiškumo.

Komikas tiesiai šviesiai rėžė, ką mano apie Lietuvos politikus, socialinę situaciją, vertybes ir pan.

„Adamkus galimai nebuvo labai geras politikas ir galbūt šiek tiek korumpuotas, bet čia tik mano nuomonė.<...> Skvernelis yra irgi truputį korumpuotas, nes yra per daug keistų atsitikimų ir apie tai per mažai kalbama. <...> Jei Viktoras Uspaskichas pasako, kad Baltarusija yra laisva ir Lukašenka yra diktatorius, Uspaskichas vis tiek liks Uspaskichas. <...> Dalia Grybauskaitė verta daugiau kritinio požiūrio“, – sakė O.Šurajevas.

Visą O.Šurajevo manifestą galite pamatyti čia:

Kritikos kliuvo iš šou pasauliui, nepabijant paminėti net konkrečių vardų ir pavardžių. „Emilio Vėlyvio filmai yra labai blogi visom prasmėm, nes pataikauja marozų kultūrai ir ją aukština. <...> SEL'as yra durnas, bet jūs esate dar durnesni, nes jis jus sugeba apgauti. <...> Televizija morališkai ir emociškai paseno, o jos žvaigždės yra nelaimingos, nes be eterio jos nieko nereiškia. <...> Mokslininkai turi būti dažniau rodomi televizijoje, o ne tokios žvaigždės, kaip Vidas [Barekis] ir aš“, – tiesiai prieš Vidą Bareikį ir vaikus nieko neslėpdamas kalbėjo komikas.

Manifeste smarkiai buvo paliesti ir aktualūs socialiniai klausimai bei pastaruoju metu žiniasklaidoje gvildenamos temos. O.Šurajevas garsiai pasisakė apie moterų vertinimą visuomenėje, LGBT poras, prastą humorą ir netgi „Black Lives Matter“ judėjimą:

„Moterys niekam nėra skolingos ir ne mūsų reikalas spręsti. <...> Kas sako, kad visos gyvybės svarbios (angl. All Lives Matter), nesupranta pasaulinio konteksto ir yra kvaili. <...> Juokauti galima apie viską, bet jeigu esi neempatiškas idiotas, tai vis tiek matysis, nors tu ir juokauji. Lietuvai labai trūksta empatijos. <...> Kol Lietuvoje nėra įteisintos tos pačios lyties partnerystės, mes neturime teisės aiškinti, kad Baltarusija yra nelaisva. <...> Konformizmas ir susitaikymas nužudo daugiau žmonių nei COVID-19.“

Įrašu spėjo pasidalyti iniciatyvos „Dydis nesvarbu“ įkūrėja Giedrė Valavičiūtė. „Daugiau nepatogių manifestų!“, – socialiniuose tinkluose rašė ji.

LRT: „Vertiname kaip nepavykusį humoro pasirodymą“

15min susisiekė su laidos „Įdomiosios atostogos“ kūrėju, prodiuseriu Laurynu Šeškumi. Šis paaiškino, kodėl O.Šurajevo kalbai vietos mediatekoje neliko.

„Komiką Olegą Šurajevą pasikvietėme į laidą ir tarėmės, kad jis vaikams kalbės apie kūrybiškumą, kūrybiškus sprendimus kasdienybėje. Gerbiame kiekvieno Lietuvos piliečio teisę į nuomonę, tačiau šią pamoką vertiname kaip nepavykusį humoro pasirodymą. Šios pamokos turinys neatitinka mūsų laidos kokybės kriterijų, todėl jos į mediateką nekėlėme. Apgailestaujame, kad dėl tiesioginio eterio specifikos neturėjome galimybės pakeisti laidos turinio“, – komentavo laidos prodiuseris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius