Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Bernoto istorija sukrečia – per medaus mėnesį Indonezijoje sužalojo medis: šeimos prašymas

Viešojoje erdvėje jau kurį laiką plinta skaudi kauniečio Mindaugo Bernoto istorija – neseniai vestuves atšokęs vyras per medaus mėnesį keliavo po Indonezijos salas, o ten ant jo užvirto medis. Lietuvis buvo stipriai sužeistas, patyrė daugybę sužalojimų. Dabar artimieji paviešino naujausią informaciją apie jo būklę ir svarbų prašymą.
Mindaugas Bernotas
Mindaugas Bernotas / Asmeninio albumo nuotr., Žmonės.lt montažas

Mindaugo Bernoto istorija – per medaus mėnesį Indonezijoje vyrą stipriai sužalojo medis – sujaudino daugybę žmonių. Ja aktyviai dalijasi ir žinomi „influenceriai“.

Ketvirtadienio rytą žiniasklaidai išplatintame pranešime šeimos ir artimųjų vardu pasidalinta naujausia informacija apie didelio atgarsio sulaukusią nelaimę Indonezijoje ir šeimos paramos prašymu.

Indonezijoje nukentėjusiam Mindaugui Bernotui antradienį buvo atlikta stuburo ir krūtinės operacija. Mindaugo dar laukia ne viena sudėtinga operacija, laikas Indonezijos ligoninėse, ilga kelionė namo bei reabilitacija.

Paramos rinkimui šeima įkūrė „Mindaugo Bernoto paramos ir labdaros fondą“ mbfondas.lt.

Visų žmonių ir organizacijų, kurie nori ir gali paremti Mindaugą, prašoma pinigus pervesti į Mindaugo Bernoto labdaros ir paramos fondo atsiskaitomąją sąskaitą IBAN: LT177044090107112186. Fondas padės geriau ir skaidriau administruoti paramą. Apie paaukotas lėšas ir jų panaudojimą šeima informuos atskirai.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Bernotas
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Bernotas

Mindaugas ir jo šeima dėkingi visiems, kurie nori ir gali finansiškai prisidėti prie jo gijimo ir kuo spartesnio grįžimo į visavertį gyvenimą.

Nelaimė jauną šeimą užklupo medaus mėnesio metu, keliaujant po Indonezijos salas. Gili Air saloje, po vakarienės grįžtant namo į viešbutį, ant Mindaugo užvirto medis. Su daugybiniais kūno sužalojimais jis buvo nugabentas į gretimos Lamboko salos ligoninę. Dėl lūžusio stuburo, šonkaulių, abiejų kojų lūžių ir pažeistų plaučių, Mindaugo nebuvo galima transportuoti iš „Siloam Hospitals Mataram“.

Situaciją pirmosiomis dienomis po nelaimės itin komplikavo kraujo trūkumas. Mindaugas turi A- grupę, kuri yra itin reta Azijoje. Dėka operatyviai sureagavusių žmonių, surinkto kraujo atsargos šiuo metu yra pakankamos, bet ateityje jo dar gali prireikti.

Kelionę į Indoneziją organizavo pati jaunavedžių šeima. Kadangi ši kelionė buvo pirma jų tolima kelionė, dėl patirties trūkumo, vestuvių organizavimo rūpesčių ir nesusipratimo dėl Europos ir Azijos sveikatos draudimų skirtumų, draudimas MIndaugui Indonezijoje negalioja. Tai reiškia, kad visas gydymo išlaidas turi dengti šeima. Gydymo suma yra gerokai didesnė negu šeima gali apmokėti savo lėšomis.

Mindaugo šeima ir artimieji labai dėkoja visiems:

  • vietiniams gyventojams, padėjusiems atlikti gelbėjimo ir pervežimo į ligoninę darbus,
  • savanoriams, organizavusiems kraujo donorų paiešką,
  • nepaprasto gerumo žmonėms, atvykusiems ir paaukojusiems savo kraują,
  • pažįstamiems ir nepažįstamiems, savo lėšas skyrusiems Mindaugo gyvybės gelbėjimui,
  • Lombok Siloam Hospital ligoninės gydytojams ir personalui už nuoširdų bei profesionalų gydymą,
  • lietuvių ir vietinei bendruomenei už paramą buvimą kartu su Greta ligoninėje, paramą jai šiuo sunkiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius