-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Govedaitė apie filmą „Asas Maverikas”: ar T.Cruise'as vis dar seksualiausias pilotas?

Holivudo veteranė Meryl Streep viename interviu pasidalijo mintimis apie savo vaikystę ir spindintį Holivudo laikmetį, kai, anot jos, gyvavo tikrosios „kino žvaigždės“.
„Asas Maverikas“
„Asas Maverikas“ / Theatrical Film Distribution UAB nuotr.

Tai buvo laikai, kai apie kino aktorių asmeninius gyvenimus nebuvo taip drąsiai ir viešai kalbama. Nebuvo interneto bei asmeninių paskyrų soc. tinkluose, kino žvaigždės viešumoje pasirodydavo tik per apdovanojimų ceremonijas ar ant raudonojo kilimo įvairiuose renginiuose.

Tie žmonės buvo nepasiekiami, dažnai nenuspėjamo amžiaus, fiziškai patrauklūs, paslaptingi ir kažkiek mistifikuoti.

Šiais laikais dėl soc. medijų savo mylimiems aktoriams galime parašyti net privačią žinutę arba stebėti gyvai, kur ir ką jie veikia. Riba tarp eilinio piliečio ir „žvaigždės“ yra išnykusi.

Theatrical Film Distribution UAB nuotr./„Asas Maverikas“
Theatrical Film Distribution UAB nuotr./„Asas Maverikas“

Matyt, reikėtų daryti išvadą, jog „filmų žvaigždės“ tokie patys žmonės, kaip ir mes: dirba, valgo, stengiasi sulieknėti, žiūri TV ir sprendžia kasdienes problemas.

Skaitydama šį interviu, mintyse pritariau legendinei aktorei, tačiau akyse vis šmėžuodavo vieno žinomo kino aktoriaus veidas, kuris niekaip neįkrenta į kasdieniško ir „toks, kaip ir mes visi“ kategoriją.

Šis žmogus yra viena tų paskutinių stipriai mistifikuotų Holivudo žvaigždžių – netrukus 60-metį švęsiantis aktorius Tomas Cruise'as.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Cruise'as
„Scanpix“ nuotr./Tomas Cruise'as

Kontraversiška asmenybė, daugybę dešimtmečių džiuginanti kino mylėtojus savo aktoriniais (bei fiziniais) sugebėjimais ir besąlygišku atsidavimu šiai profesijai, tuo pačiu keldamas dviprasmiškus jausmus dėl asmeninių pasirinkimų.

Šios mintys niekaip neapleido manęs ir laukiant vieno kiečiausių pastarųjų metų kino projektų – 1986 metais sukurto filmo „Asai“ (angl. „Top Gun“) tęsinio „Asas Maverikas“.

Daugybę metų T.Cruise'as atsisakė kurti šio legendinio filmo tęsinį dėl, anot jo, itin paprastos priežasties – jis neturėjo nieko įdomaus pasiūlyti šios istorijos gerbėjams. Siūlomi scenarijai jo nedžiugino, finansinė nauda niekada nebuvo didžiausia motyvacija, o ir techninės kino galimybės nebuvo arti to, ką jis būtų norėjęs įgyvendinti.

Tačiau įvyko mažas stebuklas ir režisieriui Josephui Kosinskiui pristačius turimą idėją Tomui, šis sutiko. Taip 2018 metų rudenį prasidėjo kino juostos „Asas Maverikas“ filmavimo darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius