-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 11

★★★★☆ / M.Govedaitė apie „Juodoji pantera. Wakanda amžiams“: kodėl visi taip nemėgsta „Marvel“ filmų?

Nežinau, kiek skaitytojų nustebinsiu šiuo absoliučiai nereikšmingu faktu, tačiau šį savaitgalį kino teatrų ekranuose pasirodysiantis filmas „Juodoji pantera. Wakanda amžiams“ yra paskutinis ketvirtosios fazės „Marvel“ komiksų visatos filmas. Skamba kažkaip akademiškai ir painiai, tiesa?
Filmas „Juodoji pantera. Wakanda amžiams“
Filmas „Juodoji pantera. Wakanda amžiams“ / „Scanpix“ nuotr.

„Marvel“ komiksai yra Amerikoje kuriamų pasakų visata, kurioje gyvenimus kuria tokie pasaulio gelbėtojai, kaip Geležinis žmogus, Griaustinio dievas Toras, Halkas, Žmogus voras ir visi kiti raumeningi jų draugeliai – įspūdingieji Keršytojai (angl. The Avengers).

Daugybė kiną mylinčių žmonių, tarp jų ir elitiniai Holivudo režisieriai, dažnai mėgsta pašiepti šiuos komercinius filmus pagarbiai vadindami juos neturinčiais jokios išliekamosios vertės.

„Scanpix“ nuotr./Filmas „Juodoji pantera. Wakanda amžiams“
„Scanpix“ nuotr./Filmas „Juodoji pantera. Wakanda amžiams“

Pastaraisiais metais tiek daug žymiausių kino režisierių supeikė komiksų ekranizacijas, kad jau kyla įtarimas, jog tai nebėra atsitiktinumas, o savotiška protesto akcija, nukreipta prieš pačius pelningiausius pasaulio filmus.

Režisierius Martinas Scorsese yra pasakęs, kad šie superherojų filmai nėra verti kino vardo, seras Ridley Scottas iš viso nežiūri komiksų adaptacijų, nors, kaip pats sako, ne kartą yra prašytas režisuoti vieną iš jų, kino grandas ir „Krikštatėvio“ režisierius Francis Ford Coppola palaiko bičiulį Martiną ir sutinka, kad tai nėra kinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius