Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Grabštaitė – pirmąkart atvirai apie skyrybas: „Pirmas santuokos pusmetis buvo tragedija“

Pastarieji metai atlikėjai Marijai Grabštaitei nebuvo patys lengviausi – buvo sustojusi jos karjera, po pusmečio subyrėjo santuoka su paauglystės meile Luku. Apie skyrybas anksčiau neatviravusi Marija ryžosi apie tai prabilti ir pirmąkart papasakojo apie pusmetį trukusią santuoką, pykčius ir ar bendrauja su buvusiu vyru.
Marija Grabštaitė ir jos vyras Lukas / Aušros Numavičės ir Gretos Kuliušaitės nuotr.
Marija Grabštaitė ir jos vyras Lukas / Aušros Numavičės ir Gretos Kuliušaitės nuotr.

Kalbos apie Marijos Grabštaitės ir jos vyro Luko santuokos krizę sklandė nuo 2021-ųjų rudens. Pati Marija tuo metu šių kalbų nekomentavo, tačiau vėliau patvirtino faktą – jų keliai išsiskyrė.

Apie skyrybas atlikėja anksčiau neatviravo, tačiau Delfi TV laidoje „Nepatogūs klausimai“ ryžosi atverti paslapties šydą. Ji pasakojo, kad skyrybas slėpė pusę metų, tačiau išvykusi į Šri Lanką ir pajutusi pabudimą suprato – tylėti nebegalima, nes sekėjai jau ir taip viską žino.

„Kiekvieno dalyko viešinimas yra kaina, kurią moki būdamas žinomas. Supratau, kada turiu būti sąžininga ir pasakyti, kas yra sunku, nes man pirmas pusmetis buvo tragedija“, – sakė Marija.

Asmeninio archyvo nuotr./Marija Grabštaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Marija Grabštaitė

Laidos vedėjo Rolando Mackevičiaus paklausus, kodėl tuomet ji slėpė skyrybas, Marija tikino, kad viskas tuomet dar buvo labai šviežia.

„Čia susituokėm, čia išsiskyrėm. Vėl eilinė etiketė – dar vienos vestuvės, dar vienos skyrybos. Buvo gėda visiems, tėvams žiūrėti į akis, viduje jaučiausi pralaimėtoja. Jaučiau, kad aš įgyvendinsiu svajonę turėti šeimą, galų gale tai buvo vaikystės meilė, tad tikėjau, kad praeisim ir juoda, ir balta, bet pavargsti būti vienas karys lauke. Galų gale pasirinkau, ar tempsiu visą gyvenimą tuos santykius ir kelsiu mus, ar darysiu karjerą, atsistosiu ant kojų ir gyvensiu“, – laidoje „Nepatogūs klausimai“ dalijosi atlikėja.

M.Grabštaitė laidoje tikino, kad į santykius kur kas daugiau investavo ji, o daugybė dalykų jai netiko, kirtosi su jos vertybėmis.

„Gali bandyti kiek nori, bet reikia nebūti aklam ir pavojaus vėliavas pamatyti laiku. Aš aklai tikiu meile, esu romantikė, tačiau po medaus mėnesio pradėjome žiauriai pyktis, dar labiau nei jo metu, – sakė Marija ir pridūrė, kad šis etapas buvo tiesiog tragiškas. – Galvoje susikuri, kad turėtų būti tobula, bet tikrai labai daug pykomės. Iš vienos pusės buvo gražu, bet yra kita pusė, kurios tu nerodai – joje viskas krenta, griūva.“

Remdamasi savo patirtimi, Marija pataria negyventi iliuzijomis, mat dažnai realybė pasirodo esanti visai kitokia. Pati mergina visada norėjo gražios šeimos, vaikų ir karjeros, tad susižadėjusi su Luku nutarė vestuvių ilgai nelaukti. Visgi Marijai santykiai nenešė tiek laimės, kiek ji norėjo, o ilgainiui jai išsivystė nemiga, apatija, sustojo muzikinė karjera.

Aushros Num nuotr./Marija Grabštaitė su mylimuoju Luku
Aushros Num nuotr./Marija Grabštaitė su mylimuoju Luku

Griūvančią santuoką ji dar norėjo gelbėti, ieškoti pagalbos, tačiau tuometinio Marijos vyro prioritetas nebuvo augti – jis labiau mėgo linksmintis. Mergina tikina subrendusi greičiau už Luką, kuris, kaip vėliau suprato, nebuvo santuokai tinkamas žmogus.

Marija Delfi TV laidoje taip pat pripažino, kad prieš vestuves galimai ne iki galo suprato, kad jos laukia ne pasaka, o darbas ir įsipareigojimai. Nusprendusi jas nutraukti, ji nežinojo, ar priėmė gerą sprendimą, tad kurį laiką dar galvojo, kad jie gali vėl būti kartu. Visgi mylimasis dėl jos nekovojo.

„Po to įvykio jis visur mane užblokavo ir mes iki šio laiko nebendraujame. Pirmi trys, keturi mėnesiai buvo tragiški“, – „Nepatogiuose klausimuose“ atviravo ji.

Galiausiai santuoka iširo. Dabar M.Grabštaitė jaučiasi geriau, skyrybų nebeslepia ir apie jas kalbėti nebebijo, tačiau teigti, kad jai nebeskauda, negali.

„Mano svajonė lyg išsipildė, bet nebuvau laiminga. Gal vis dėlto tai nebuvo svajonė. Turėjau savo svajonių gražiausias vestuves, dabar galiu gyvent“, – juokėsi ji.

Žmonės.lt primena, kad apie skyrybas Marija prisipažino praėjusių metų balandį, socialiniame tinkle „Instragram“ pasidalijusi jausmingu įrašu.

„Atrodo, viską susidėlioji galvoje ir nurimsti, tavo blogos emocijos lieka praeityje, kur ir turėjo būti seniai...

Meilė, kurią susikūrei, tampa prisiminimu, nebeskauda...

Esi įpratusi save jausti, trauki blogį, lyg tai būtų dalis tavęs ir bijai paleisti, nes atsiras tuščia erdvė tavyje. O kas tada...

Reikėjo laiko suvokti, kad paleidus blogį, atsiras vietos gėriui. Paleisti ne tau skirtas atsakomybes, keisti kitus žmones, ne man gyventi svetimą gyvenimą. Aš turiu gyventi savąjį, aš turiu priimti savo problemas, savo klaidas ir jas keisti, išgyventi ir priimti tai kaip dovaną, nes pradedu suprasti viską iš kitos pusės.

Gyvenimas nesustoja ties skyrybomis, gyvenimas tik prasideda. Įkvepi oro kitaip, stebi pasaulį, jis gražus ir matai tas spalvas, kuriu nematei jau seniai... Pradedi girdėti save ir savo norus. Vertinimas savęs beldžiasi į duris ir tu jas pirma kartą negalvojus atveri.

Plačia širdim sakai – atleidžiu sau, dėkoju sau, myliu save...

Viskas tampa paprasta, gražu ir gera, ir po truputį vėl pradedi mėgautis akimirka“, – atviravo M.Grabštaitė.

M.Grabštaitė su Luku vestuves atšoko liepos 28-ąją. Visgi praėjus kuriam laikui po vestuvių pradėjo sklisti gandai, jog Marija ir Lukas išsiskyrė. Šias kalbas dar labiau audrino M.Grabštaitės socialiniuose tinkluose vis dažniau publikuojamos nuotraukos, kuriose ji užfiksuota laiką leidžianti viena. Jos paskyroje taip pat nebeliko nuotraukų su sutuoktiniu.

M.Grabštaitė su ilgamečiu širdies draugu Luku vestuvių šventę surengė liepos 28-ąją Kaune – mieste, kuriame ir susipažino.

„Pirmą kartą susitikome būdami 16-os metų. Pasvajodavome apie mūsų vestuves. Lukas jau tada atsakingai žiūrėjo į šeimą, tad šventę pradėjome planuoti iškart po pasipiršimo. Nusprendėme nieko nelaukti ir susituokti šią vasarą“, – dar prieš kurį laiką portalui Žmonės.lt sakė nuotaka.

Marijos Grabštaitės vestuvių akimirka / Žmonės.lt nuotr. /
Marijos Grabštaitės vestuvių akimirka / Žmonės.lt nuotr. /

Pora susižadėjo 2020-aisiais, per Kalėdas. Džiugia žinia Marija tuomet pasidalijo su savo sekėjais „Instagram“.

„Taip! Love you since XVI“, – po nuotrauka, kurioje įsiamžino su dailiu sužadėtuvių žiedu, įteiktu jos išrinktojo, tuomet rašė Marija.

Apie bendraamžį sužadėtinį daug neatviravusi dainininkė žiniasklaidai pasakojo, jog jie pažįstami nuo 16 metų, o pora tapo 2020 metų vasarą.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius