Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Jankavičius – apie žvaigždžių ligą ir santykius: „Drausčiau šou verslo žmonėms turėti šeimas“

„69 danguje“, Mantas Jankavičius, Stano, Deivydas Zvonkus, Marius Jampolskis – laidoje „KK2 penktadienis“ dalyvavę dainininkai, kurie visada ant bangos, nepaskęsta tarp konkurentų ir šiuo metu šturmuoja arenas bei klausytojų širdis.
Mantas Jankavičius
Mantas Jankavičius / LNK nuotr.

Šiemet 25 metus scenoje švenčiantis atlikėjas Mantas Jankavičius pasakojo, kad jo karjera prasidėjo visai ne scenoje – ji buvo įstojęs į autošaltkalvio specialybę. „Tuo metu tai buvo prestižinė specialybė, nebūčiau įstojęs, mane per pažintis įkišo. Mama bijojo gatvės, išgyveno, norėjo man ko geriausio. Bet dabar ateina į koncertus ir labai didžiuojasi manimi“, – LNK laidoje „KK2 penktadienis“ pasakojo Mantas Jankavičius.

Audriaus Solomino nuotr./Manto Jankavičiaus fotosesija
Audriaus Solomino nuotr./Manto Jankavičiaus fotosesija

Atlikėjas atviras – jis buvo probleminis vaikas: „90-ieji buvo toks bardakas, mes augom gatvėse, tėvai neturėdavo mums laiko, mes landžiodavome po rūsius, vogdavome dviračius, daužydavome langus, o trylikos metų jau rūkiau. Pirkdavau cigaretes, vogiau iš tėvų“. Dabar Manto vaikai auga kitaip: „Turėjau paauglystę, kokios nematau savo vaikuose ir tai mane labai gąsdina“.

Būti 25-erius metus scenoje, pasak Manto, reikia talento: „Jei nebūtų tų gabumų arba jie kybotų ant plauko, arba būtų prodiuserių sukurti dirbtiniu būdu, čia mūsų nė vieno nebūtų“. Savo sceninį jubiliejų Mantas švenčia su koncertų turu „12 violončelių“. „12 juodvarnių, 12 apaštalų, 12 valandų, 12 mėnesių... Tai skaičius, kuris simbolizuoja gyvenimo trapumą. Kviečiu žmones atšvęsti gyvenimą“, – sakė jis.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Mantas Jankavičius 15min studijoje
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Mantas Jankavičius 15min studijoje

Atlikėjas atvirai prisipažino sirgęs žvaigždžių liga: „Tai vidinė būsena, kai jautiesi viduje labai vertingas, didelis mūsų muzikiniame kontekste ir pamiršti, kad, atvažiavęs į Augustavą Lenkijos pasienyje tu jau stovi eilėje su visais žmonėmis ir lauki, kol tave aptarnaus. Būna pakilimas, kai tave atpažįsta gatvėje, žino, kada tavo gimtadienis ir nori su tavim fotografuotis. Lengva pagalvoti, kad tai yra didžiulis tavo nuopelnas, kad esi labai svarbus ir reikalingas. Šis dalykas mane lydėjo labai daug metų ir nežinau, ar šiandien man lengva taip paprastai atsistoti čia, pavyzdžiui, kaimynystėje, Šeškinėje ir pabūti su žmonėmis. Iki šiol gydausi. Sako, kad puikybė miršta septynios dienos po mirties“.

Audriaus Solomino nuotr./Manto Jankavičiaus fotosesija
Audriaus Solomino nuotr./Manto Jankavičiaus fotosesija

Nors kitus atlikėjus drasko širdies dramos ir skyrybos, Mantas, atvirkščiai, 22 metus gyvena su ta pačia moterimi. „Tai jos nuopelnas. Aš įstatymu uždrausčiau kurti šeimą tiems, kurie dirba tokį darbą. Tai antišeimiška profesija ir labai sunku išlaikyti balansą tarp scenos, kurioje tave šlovina, tau ploja, tave myli, ir namų, į kuriuos grįžus reikia išnešti šiukšles. Ir supranti, kad tu ten nenori būti, nes nori ten, kur tave šlovina. Šita iliuzinė apgaulė dažnai pakiša koją“, – sako jis.

„KK2 penktadienis“ – penktadieniais 19.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius