-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio meistras kaltina M.L.Basovę apgavyste: „Negalėjau pagalvoti, kad Linai stigtų pinigų“

Grožio specialistų ir klienčių bendruomenėje kaip perspektyvi vizažo meistrė iki kriminalinio skandalo garsėjusi Marija Lina Basovė kaltinama klastingai ir beatodairiškai apgavusi buvusį kolegą. Talentingas vizažistas Povilas Staniulionis įsigijo „Apple iPhone X“ mobilųjį, kurį, kaip įtaria pareigūnai, kaltinamoji savo vaikystės draugės vardu buvo pagrobusi iš „Telia“ salono.
Kaltinamoji Marija Lina Basovė ir nuo jos nukentėjęs Povilas Staniulionis susitiko teisme
Kaltinamoji Marija Lina Basovė ir nuo jos nukentėjęs Povilas Staniulionis susitiko teisme / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sostinės senamiesčio Klaipėdos gatvėje jau nebeveikiančio grožio salono „Linos studija“ šeimininkė, pavardę iš Marijos Linos Basovienės į M.L.Basovės pakeitusi vizažo meistrė pastaruoju metu įprato lankytis teisme. Moters koją jau kurį laiką, kaip kardomoji priemonė, spaudžia apykojė, o baudžiamojoje byloje dėl sukčiavimo ir kitų nusikalstamų veikų jai gresia net laisvės atėmimas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienio popietę toliau narpliojo šią bylą, kurioje M.L.Basovei pareikšti kaltinimai iš viso dėl 24 nusikalstamų veikų, dalis iš kurių dėl stambaus masto vertinamos kaip sunkūs nusikaltimai.

Bylos duomenimis, sukčiavimu kaltinamos teisiamosios kišenėse atsidūrė per 30 tūkst. eurų. Vasario 17 d. į teismo posėdį buvo pakviesti keli nauji liudytojai, galintys atskleisti bylai reikšmingas aplinkybes.

Liko nustebęs ir šokiruotas

Į vieną iš kriminalinių epizodų buvo įtrauktas ir vilnietis Povilas Staniulionis. Pramogų pasaulio ir grožio srities specialistų sluoksniuose žinomas jaunas vyras teismo posėdyje teigė, kad susidūrimas su kaltinamosios klasta jam tapo tikru košmaru. Dėl to civiliniu ieškovu šiame procese tapęs nukentėjusysis nori atgauti ne tik už telefoną sumokėtus 810 eurų, bet ir 2 000 eurų moralinės žalos kompensaciją.

„Mane šokiravo ir nustebino... Niekada negalėjau pagalvoti, kad Linai stigtų pinigų. Visada matydavau ją pasipuošusią – vardiniai rūbai, geriausių dizainerių rankinės...“ – teismui liudijo nukentėjusysis.

Teisėjos prašomas motyvuoti, kokią neturtinę žalą patyrė, vyras smulkiai pasakojo apie patirtas neigiamas emocijas ir įvairius nepatogumus.

P.Staniulionis teisme teigė, kad iš M.L.Basovės buvo sulaukęs siūlymo įsigyti mobilųjį, jos pačios įsigytą, kaip įtariama, kriminaliniais metodais. Pasirodo, kaltinamoji turėjo savo vaikystės draugės Vaidos Jurkšaitienės asmens kortelę, su kuria kreipėsi į „Telia“, pasirašė sutartį ir jos pagrindu gavo tūkstančio eurų vertės mobilųjį.

Kai pakvietė į policiją, kojos rankos pradėjo drebėt. Sunku net apibūdinti mano išgyvenimus, bet mane tai labai labai sukrėtė.

Kai aferas pradėjo narplioti policija, komisariate atsidūrė ir nieko nežinojęs telefono pirkėjas P.Staniulionis, buvęs priverstas tučtuojau su visais kontaktais atiduoti aparatą M.L.Basovės nusikalstamų veikų tyrėjams.

„Pirmiausiai, nesu susidūręs su tokiais reikalais... Turėjau daug darbo, buvo rytas, turėjau klienčių. Manęs pradėjo intensyviai ieškoti policija, o aš net negalėjau pakelti ragelio. Tada pareigūnė prisiskambino į saloną ir man telefoną padavė administratorė. Aš patyriau labai stiprų šoką, kojos rankos pradėjo drebėt. Galvojau, gal sukčiai. Bet liepė atvykti per pusantros valandos į komisariatą. Ten telefoną iškart liepė atiduoti, nes pasakė, kad jis įsigytas neteisėtai. Sunku net apibūdinti mano išgyvenimus, bet mane tai labai labai sukrėtė“, – prašomos moralinės kompensacijos dydį motyvavo makiažo specialistas.

Vaikystės draugė nustebino ir nuvylė

Šiandieniame teismo posėdyje liudijo ir pati V.Jurkšaitienė.

„Pažinojau Liną nuo vaikystės. Bet kai išlindo, kad buvo pasisavinti mano dokumentai, mes jau nebendraujame 1,5 metų. Moralinė žala man, be abejonės, padaryta. Bet aš neduodu jokio ieškinio“, – savo poziciją per teismo apklausą išreiškė nukentėjusioji.

V.Jurkšaitienė pabrėžė tą patį, apie ką kalbėjo kitas nukentėjusysis – teisiamųjų suole atsidūrusi moteris niekuomet neatrodė įtartina, nepatikima: „Mes buvome klasės draugės, nuo vaikystės. Ir niekada negalėčiau pasakyti, kad žmogus blogai gyveno...“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Marijos Linos Basovės bylos nagrinėjimas: Vaida Jurkšaitienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Marijos Linos Basovės bylos nagrinėjimas: Vaida Jurkšaitienė

Teisėja šios nukentėjusiosios teiravosi, ar kaltinamoji bandė su ja susisiekti, galbūt paaiškinti savo poelgį ir atsiprašyti, tačiau V.Jurkšaitienė pripažino, kad pati tokiam bendravimui nebeturi jokio noro.

Prisipažįsta, bet nuolaidų nesulaukė

Praėjusiame posėdyje visus kaltinimus deklaratyviai pripažinusi ir netgi būsimą priteistą moralinę žalą nukentėjusiesiems atlyginti žadėjusi L.M.Basovė siekė sutrumpinto bylos tyrimo. Tačiau teisėjai Aušrai Ragelienei konstatavus, kad visų būtinų sąlygų glaustam procesui nėra, prokuratūros surinkta medžiaga narpliojama nuodugniai.

Nukentėjusioji Loreta Adomaitienė anksčiau teismui jau yra papasakojusi, kaip kaltinamoji, neteisėtai disponavusi jos asmens dokumentu, iš svetimos sąskaitos pasisavino 16 tūkst. eurų, maža to, ji svetimu vardu banke gavo 15 tūkst. eurų paskolą.

VIDEO: Marija Lina Basovė atvyksta į teismą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius