Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Randers ir S.Lipnė – apie apatinių ir korsetų madas: pasakė, kada pačios jaučiasi patraukliausiai

Nors apatinių drabužių mados taip dažnai nesikeičia kaip viršutinių apdarų, visgi tendencijos neaplenkia ir šios garderobo dalies. Rinktis kūno spalvos besiūlius apatinius, ar seksualias nėriniuotas braletes? Formuojantį korsetą vilkėti po švarku ar drąsiai atidengus dekoltė sužibėti apnuogintais pečiais? Apie tai jaukiame moteriškame renginyje Vilniuje diskutavo žinomos šalies moterys.
Vakarėlio viešnios
Vakarėlio viešnios / Audriaus Dzimidavičiaus nuotr.

Turbūt kone kiekvienas sutiks, kad gražiausiai apatiniai drabužiai atrodo tada, kai yra tinkamai pritaikyti kūno formoms. O galvojantys, jog patogūs apatiniai gali būti tik kuo paprastesni – klysta. Tuo buvo galima įsitikinti išskirtinių apatinių „Ferior Intima Lingerie“ ir lietuvių kūrėjų korsetų „Belted“ butike, kuriame apsilankė moteriškumą pabrėžti mėgstančios nuomonės formuotojos: Maria Randers, Simona Lipnė, Anžela Adamovič-Gečienė, Justina Gafarovaitė, Inga Žuolytė, stilistė Greta Žvinklytė.

Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Garsios moterys apatinių drabužių pristatyme
Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Garsios moterys apatinių drabužių pristatyme

Stebėdama netradicinį apatinių ir korsetų pristatymo šou stilistė Greta Žvinklytė pabrėžė, kad renkantis apatinius svarbiausia turėtų būti ne grožis, bet jausmas, kuomet juos užsivelki: „Patogu? Vadinasi, jie gali papildyti turimų apatinių kolekciją. Moterims vis kartoju, kad pirkdamos apatinius negailėtų išleistų pinigų, nes tai yra drabužis, kuriuo vilkima kasdien. Ir visai nesvarbu, kad jų nemato aplinkiniai.“ Greta išskyrė ir svarbią apatinių vilkėjimo taisyklę – jeigu renkatės nėriniuotus ir dar kitaip puoštus apatinius, venkite plono audinio aptemptų viršutinių rūbų, mat per juos persišvies visas liemenėlės ar kelnaičių dekoras. O tai – neatrodo estetiškai.

Žinoma stilistė taip pat pridūrė, kad korsetai dabar matomi visur – ant mados podiumo, raudonojo kilimo, kasdienybėje. O pasaulyje labiausiai išgarsėjo Didžiosios Britanijos karalienės Viktorijos valdymo metais. „Kurdami korsetus šįmet dizaineriai atsigręžia į XIX a. vidurį. Kolekcijų pristatymuose matyti daug nėrinių su tradiciniu suvarstymu nugaroje. Su skirtingų stilių drabužiais – oversized švarkais, odinėmis kelnėmis, galima sukurti labai modernų, subtiliai seksualų, stilingą įvaizdį. Pati turiu džinsinį korsetą, kurį vilku labai dažnai prie džinsų ir laisvalaikio batų kasdien“. – pasakoja G.Žvinklytė.

Trynukų mama, parduotuvių „Simitri“ įkūrėja Simona Lipnė prisipažino, kad pirkti įdomesnio dizaino apatinius jai patinka tada, kada yra patenkinta savo kūno formomis. „Kuomet veidrodyje džiugina vaizdas, tada ir puoštis norisi nuo galvos iki kojų – atnaujinti ne tik viršutinių drabužių kampelį, bet ir apatinių stalčių. Tiesą pasakius, praėjus savaitei po krūtinės mažinimo operacijos, pirmiausia nulėkiau į savo mėgstamiausią apatinių ir korsetų parduotuvę – taip visko norėjau!“ – nusijuokia Simona. Korsetus ji taip pat mielai nešioja, nes jie puikiai pabrėžia jos moterišką figūrą ir išryškina privalumus.

Štai Maria Randers yra didelė išskirtinių apatinių ir įvairaus dizaino korsetų fanė: „Sunkiai atsispiriu dailiems apatiniams, kurie man kasdien priduoda pasitikėjimo savimi, suteikia kitokio polėkio. Nors dažniausiai renkuosi klasikinių spalvų komplektus, mat juos lengviausia derinti prie viršutinių drabužių, pasižaidimui nusiperku ir ryškesnių. Esu labai pamėgusi ir korsetus, kurie seniai nebėra tik apatinis rūbas. Korsetą drąsiai derinu kaip palaidinę prie kelnių ar sijono, arba po švarku“, – pasipuošusi dailiu juodu korsetu šventinį vakarą pasakojo M.Randers.

Vis kitokių apatinių pasirinkimu garderobą pildo grožio studijos „Gafaro“ įkūrėja Justina Gafarovaitė. Nors labiausiai mėgsta neutralias spalvas: juodą, nude, baltą, prieš kelias savaites visai netikėtai įsigijo melsvą nėriniuotų apatinių komplektą. „Pati savimi nusistebėjau, jog pasirinkau tokios spalvos liemenėlę ir kelnaites. Ne tik tinka, bet ir labai patinka, – šypsosi Justina. – Apatinius drabužius ir maudymosi kostiumėlius renkuosi pagal progą: jeigu einu sportuoti, velkuosi lengvus, judesių nevaržančius apatinius, o kasdien mėgstu puoštis nėriniuotais ir gundančiais apatiniais – man patinka žinoti, kad ir po viršutinių drabužių deriniu vilkiu gražią eilutę.“

Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Garsios moterys apatinių drabužių pristatyme
Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Garsios moterys apatinių drabužių pristatyme

Įdomią istoriją atskleidė nuomonės formuotoja Inga Žuolytė. Pasirodo, per vyro Adomo gimtadienius ji visada dovanoja... apatinius sau! „Taip taip, seksualius apatinius sau, – juokiasi Inga. – Kodėl? Adomas man visuomet kartoja, jog jam dovanų nereikia, todėl esame sutarę, kad per jo gimtadienį aš nusiperku išskirtinių apatinių komplektą – ir man gerai, o ir jį džiugina gražus vaizdas priešais akis.“

Inga pridūrė, kad kasdien dažniausiai renkasi vilkėti kūno spalvos, baltus arba juodus apatinius, ir niekada ryškių. „Ir tik todėl, kad mano viršutinių drabužių spalvų gama dažniausiai yra būtent tokia. Jeigu tądien vilkiu plonesnio audinio palaidinę ar marškinėlius, visada stengiuosi, kad apatiniai nebūtų kontrastingos jiems spalvos. Per drabužius persišviečiantys kitos spalvos apatiniai sugadina net ir stilingiausią įvaizdį“, – įsitikinusi Inga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius