Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto apžvalgininkas D.Karklius neria į naują veiklą: prie stalo sės su Lietuvos žvaigždėmis

Donatas Karklius – vienas garsiausių maisto tinklaraštininkų, kuris savo kasdienybės neįsivaizduoja be gero maisto ir naujų vietų, skirtų pavalgyti, atradimui. Jau eilę metų jis dalijasi su savo sekėjais socialiniuose tinkluose tam tikromis vietomis, kur galima pavalgyti skaniai arba, atvirkščiai, vertėtų aplenkti dėl prastos virtuvės ar didelių kainų.
Donatas Karklius
Donatas Karklius / „Gyvenimas šiaurėje“ nuotr.

Donatas Karklius ryžosi naujai veiklai ir tapo tinklalaidės „Duok aštriau“ vedėju, kuris bus rodoma „YouTube“ kanale „Gyvenimas šiaurėje“.

Šioje tinklalaidėje Donatas kalbina garsius žmones ir per maistą atskleidžia dar nematytas jų puses. Ir ne šiaip per maistą, o per itin aštrius padažus ir pagardus.

Laidos krikštatėviu tapo Arūnas Valinskas, kuris ryžosi paragauti itin aštrių padažų ir atsakė į neįtikėtinai provokuojančius ir karštus klausimus. Taip pat jau pasirodė epizodai su aktore Gabriele Malinauskaite-Rudziene ir komiku Marku Žukausku.

„Gyvenimas šiaurėje“ nuotr./Donatas Karklius
„Gyvenimas šiaurėje“ nuotr./Donatas Karklius

Tinklalaidės prodiuserė Gerda Morozovienė sako, kad toks turinys – lauktas ir reikalingas Lietuvos auditorijai: „Savo kanale turime ne vieną teminę tinklalaidę, tačiau nė vienoje neverčiame pašnekovų jaustis nepatogiai.

Štai Donato tinklalaidės pagrindinis akcentas ir yra šiek tiek išeiti iš komforto zonos – aštrias temas palydi dar aštresni padažai, kurie suteikia netikėtų emocijų, reakcijų. Išduosiu paslaptį, kad vieną filmavimą teko stabdyti dėl pernelyg aštrių skonių. Vis tik visi pašnekovai supranta, kur eina ir kas jų laukia. Tikime šios tinklalaidės sėkme ir kviečiame prie ekranų arčiau.“

Donatai, papasakok daugiau apie save. Kuo užsiimi, ką veiki, kaip atsiradai socialiniuose tinkluose?

Pagrindinė mano veikla niekaip nesusijusi su maistu. Daugiausiai laiko praleidžiu dirbdamas su žmonėmis, bandydamas juos motyvuoti ir kartu kurti geresnį rytojų įmonėje.

Kadangi labai daug laiko praleidžiu dirbdamas su visokiais excelio failais ir analitika, tai man gyvenime reikėjo atsvaros, kuri būtų susijusi su kūryba. Taip atsirado maisto ragavimas ir pasakojimas apie savo potyrius.

Vien sau kurti neįdomu, savo pasakojimus pradėjau kelti į socialinius tinklus, kur per ilgą laiką subūriau sekėjų armiją, kuri mane dabar jau skatina nesustoti, nors ir kaip kartais norisi viską mesti ir gyventi tik sau ir šeimai.

„Gyvenimas šiaurėje“ nuotr./Donatas Karklius
„Gyvenimas šiaurėje“ nuotr./Donatas Karklius

Ar pameni maisto apžvalgų pradžią? Nuo ko viskas prasidėjo?

2012 metais kilo mintis atrasti top10 burgerių Vilniuje. Tuomet dar neturėjau minčių pradėti savo tinklaraštį, tad atradimais dalinausi tik su savo draugais.

Jiems buvo įdomu ir reikalas buvo gana smagus, bet tuomet niekur nenuvedė. Visgi, po kelerių metų pradėjau jausti norą rasti savo mėgstamą hobį.

Papasakojau apie savo senesnį eksperimentą draugei (dabartinei žmonai) ir ji paklausė, kodėl nustojau rašyti ir kodėl nesidalinu savo atradimais su platesne publika. Pasiteisinau, kad neturiu logotipo, o be jo gi negali nieko nedaryti. Deja, ji yra dizainerė ir kai sukūrė man logo, teko pradėti vėl rašyti.

Kaip tavo šeima ir draugai vertina tavo veiklą, susijusią su maistu?

Daugelis vertina labai teigiamai, juolab, kad gauna gerų rokomendacijų. Nors mane kurti apžvalgas paskatino pradėti būtent žmona, bet ilgainiui ją pradėjo erzinti nuolatinis maisto fotografavimas ir negalėjimas iškart valgyti.

Tad ji kartais paburba, bet jau irgi susitaikė su tokia savo dalia ir leidžia man ramiai užsiimti savo veikla.

Neįmanoma nepastebėti, kad gana dažnai atsiranda komentarų, neva tu valgai tik burgerius ir kebabus. Reaguoji kaip nors į tokius komentarus?

Mane stebina žmonės, kurie pamatę kelis video ne tik nusprendžia, ką aš valgau, bet dar ir rūpinasi mano sveikata, nes matai – mirsi, jei toliau taip gyvensi. Keliu po du video per savaitę, o valgau tikrai dažniau, tad keista, kaip iš to žmonės taip gerai žino apie mano gyvenimo pasirinkimus bei maisto racioną.

Ar gali išduoti skaniausio ir geriausio maisto vietą Vilniuje šiuo metu?

Vis negaliu pamiršti „Fabrikėlio“ ir ten tvyrojusios auros. O jei reikia rekomenduoti geriausius kebabus Vilniuje, tai juokauju, kad geriausi Vilniaus kebabai yra Kaune.

Nėrei į dar vieną veiklą – vedi podkastą. Kokia tavo patirtis šioje srityje?

Kadangi tai jau nėra visiškai nauja sritis ir su keliais maisto ažvalgininkais turėjome podkastą, tai sakyčiau, kad nesu naujokas. Jau žinau kaip kalbėti į mikrofoną, kas yra kamera ir pan. Visgi, esu tikrai gana žalias ir dar daug pamokų laukia.

Papasakok, koks tavo naujasis podkastas, koncepcija, kryptis.

Norime sukurti smagią, įtraukiančią laidą. Šį kartą esu tik aš ir svečias. Tinklalaidės metu kalbamės apie viską: gyvenimą, maistą, svečio profesiją ir tt. Visgi, smagiausia dalis – pokalbio metu mes užkandžiaujame. Ne šiaip užkandžiaujame, o maistą skaniname aštriais padažais, kurie turi suteikti smagių akimirkų ir emocijų, mat sunku kalbėti, kai dega burna.

„Gyvenimas šiaurėje“ nuotr./Donatas Karklius
„Gyvenimas šiaurėje“ nuotr./Donatas Karklius

Svajonių svečias, su kuriuo norėtumei pavalgyti?

Edita Mildažytė. Labai stipri, gyvenime visko patyrusi moteris. Tikiuosi turėsiu galimybę su ja susitikti ir pakalbinti.

Kokį aštrų klausimą jai užduotumei?

Didžiausia gyvenimo žaizda, kuri dar neužgijo.

Žmogus, su kuriuo nė už ką nesifilmuotumei?

Petras Gražulis. Turbūt tik žiūrėčiau į akis ir kikenčiau…

Kokį aštriausią klausimą užduotumei sau?

Kada nustosi ėsti? TU pats sau dar neatsibodai?

Tinklalaidę „Duok aštriau“ kviečiame žiūrėti kas antrą antradienį 20 valandą „YouTube“ kanale „Gyvenimas šiaurėje“.

VIDEO: Arūnas Valinskas apie vaikystę Baltupiuose, Ingą Valinskienę ir SEL: buvo aštru | DUOK AŠTRIAU

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius