Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makalius skaniausią picą ragavo ne italų restorane: „Tai išgirdę kiti ima juoktis“

Užkietėjęs keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius yra išmaišęs didžiulę dalį pasaulio, patyręs daugybę įspūdžių ir išragavęs įvairiausių šalių patiekalų. Tiesa, pats gaminti žinomas vyras prisipažįsta nemėgstantis ir mieliau save vadina profesionaliu degustuotoju. O dabar jis atskleidė, kad vienas geriausių būdų pažinti šalies kultūrą – paragauti vietinių gaminamų patiekalų.
Rimvydas Širvinskas-Makalius
Rimvydas Širvinskas-Makalius / Asm.archyvo nuotr.

Rimvydas laidoje „Virtuvės istorijos“ pasakojo, kad meile tailandietiškam maistui jį užkrėtė kolegos – savo pavyzdžiu būtent jie garsų keliautoją paskatino šios virtuvės patiekalų išbandyti vietinėse kavinukėse.

„Man teko mėnesį praleisti Tailande. Nustebau, kai mano kolegos tailandiečiai pasakė, kad įsirenginėja naujus namus, tačiau virtuvės juose nebus. Savo namuose jie planavo turėti tik mikrobangų krosnelę ir arbatinuką. Pasirodo, kad tailandiečiai apskritai nėra pratę maisto gaminti namuose – jie visuomet renkasi valgyti gatvės maistą. Būtent jie taip valgyti pripratino ir mane – vietinėse kavinukėse maistas gali tekainuoti vos 1,50 euro“, – pasakojo Makalius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius

Nors visuomet besisvečiuodamas svetur ryžtasi paragauti naujovių, R.Širvinskas-Makalius atviravo, kad ne visuomet ragaujamas maistas palieka tik gerus įspūdžius. Kelių kelionių metu Rimvydas buvo ne sykį šokiruotas.

„Viešėdamas Malaizijoje norėjau paskanauti jų vietinio maisto. Tuomet vienoje kavinukėje man atnešė lėkštę milžiniškų, dar gyvų kirminų. Šio patiekalo ragauti tuomet atsisakiau, tačiau viešint Filipinuose, vietiniai įsiūlė man paragauti medžio kirminų. Dar gyvus juos reikia pamirkyti acte, citrinos rūgštyje, sojoje ir tuomet galima ragauti. Vietiniai tokį delikatesą prilygino mūsų austrėmis. Susigundęs paragavau pusę kirmino, tačiau daugiau tokios patirties nebenoriu. O Seišeliuose man yra tekę ragauti ir šikšnosparnių.

Vis dėlto bėgant laikui supratau, kad maistas man yra apie malonumą. Tai – pasimėgavimas, o ne keisčiausių dalykų pasaulyje išbandymas“, – pasakojo garsus keliautojas.

O štai kas liečia malonumus, Rimvydas pasakojo, kad mylimiausia jo virtuvė yra itališka. Tačiau skaniausią šios virtuvės patiekalą jis atrado netikėtoje erdvėje.

„Man teko daug kartų plaukti italų kompanijos kruiziniais laivais, kuriuose galima ragauti tik itališko maisto. Teko matyti, kaip gyvai gaminama mocarela, kepamos šviežios picos. Vieną skaniausių itališkų picų esu ragavęs ne Italijos restorane, bet būtent kruiziniame laive. Tai išgirdę, dažniausiai aplinkiniai ima juoktis, tačiau tai yra visiška tiesa“, – atviravo R.Širvinskas.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadienį 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius