Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Petruškevičius sukritikavo Panevėžio ir kitų miestų egles: „Kodėl jie taip nusprendė?“

Kuomet visi skubėjo teisti Vilniaus miesto kalėdinės eglutės, kitaip vadinamos „tortu“, naujienų portalas JP nusprendė pasidomėti, ką gi apie Panevėžio žaliaskarę mano žinomi Lietuvos žmonės, dekoratoriai, stilistai.
Panevėžio Kalėdų eglutė ir Mantas Petruškevičius
Panevėžio Kalėdų eglutė ir Mantas Petruškevičius / Živilės Večiorkutės ir Dainiaus Ščiukos nuotr.

Nėra išskirtinumo

Garsus Lietuvos dekoratorius, floristas Mantas Petruškevičius atskleidė, kad šiemet visos Lietuvos eglutės labai panašios.

„Nesuprantu, kodėl visi šalies miestai nusprendė, kad eglutėms būtinos skraistės. Pirmasis šią idėją prieš kelerius metus panaudojo Vilnius, o dabar skraistėmis puošia visi. Tai – pasenęs reikalas. Šiemet nei viename mieste nėra kažko išskirtinio. Manau, kitais metais miestai turėtų samdyti dizainerius, kurie pateiktų originalesnių idėjų eglučių dizainams. Norisi įdomesnių sprendimų“, – sakė jis.

Živilės Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas
Živilės Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas

Pasak M.Petruškevičiaus, Panevėžio kalėdinė eglė – nei gera, nei bloga.

„Dizainas – buitinis arba kitaip tariant „joks“. Tai – elementari komercija. Liūdna, kad visi miestai kariauja dėl gražiausios eglutės rinkimų, tačiau rangovai tik pasiglemžia pinigus, o laiko, idėjos išvystymui, skiria nepakankamai“, – atviravo žinomas dekoratorius, floristas.

„Tikrai vertinu žmonių darbą, tačiau kitais metais siūlyčiau pasistengti labiau. Vis dėlto, norėčiau pasidžiaugti, jog Panevėžys apskritai atrado lėšų eglutei puošti. Juk svarbiausia ne kaip atrodo eglutė, o, kokią emociją neša žmogui“, – pridūrė vyras.

Stopkadro nuotr./Mantas Petruškevičius
Stopkadro nuotr./Mantas Petruškevičius

Eglutė spindi šviesa

Floristė, TV laidų vedėja Kristina Rimienė Panevėžio eglutę vertina teigiamai.

„Girdžiu daugelį žmonių sakant, kad jie jau pavargo nuo „menininkų“ ir miestų modernistinių ieškojimų puošiant Kalėdų egles. Na, o šių metų Panevėžio miesto eglutė išties spindi šviesa ir švente ir yra būtent klasikinė! Nėra logikos ieškoti paralelių tarp ekonominių laikmečio aktualijų ir šventinio dekoro koncepcijos. Juk jau nebe paslaptis, kiek didiesiems miestams kainuoja eglės, kurios toli gražu „brangakmeniais“ nespindi, tačiau biudžetas prasilenkia su sveika logika. Taigi, sukurti žėrinčią Kalėdų pasaką, pradžiuginti žmones taip trūkstama kasdienio gyvenimo šviesa ir apžavėti brangių akmenų žvilgesiu, manyčiau, yra visai sveikintinas sprendimas“, – dėstė moteris.

Kristina Rimienė / Jurgos Radzevičiūtės nuotr.
Kristina Rimienė / Jurgos Radzevičiūtės nuotr.

Pagirtinas sumanymas ir išpildymas

Iš Panevėžio kilusi dainininkė bei kalėdinių dekoracijų kūrėja Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė pabrėžė, kad eglė laikosi tvarumo standartų, todėl toks sprendimas – pagirtinas.

„Į ką pirmiausiai atkreipiau dėmesį, kas man pačiai, asmeniškai, labai svarbu, jog eglutė turi būti tvari. Priartėjus prie pačios eglutės, pastebėjau, jog ji pastatyta ant karkaso, o jam apdengti panaudotos eglės šakos. Tai reiškia, kad mes išsaugojome eglutę, kuri toliau puoš Lietuvos mišką“, – aiškino ji.

Kitas panevėžietės pastebėjimas – eglutės žaisliukai, kurie kalba apie prabangą, vis dėlto yra taupūs, mat pagaminta tik pusė žaisliuko.

Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė / Aleksandro Broko nuotr.
Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė / Aleksandro Broko nuotr.

„Tai jau pigesnė išeitis, sunaudojama mažiau plastiko. Plastikas, žinoma, nėra gerai, bet tikiuosi, kad šie žaisliukai dar bus panaudoti ateityje miesto ar Savivaldybės puošybai“, – sakė R.Lukoševičiūtė-Daudienė.

„Kalbant apie eglę, ji neturėtų būti iš tiesų prabangi. Svarbiausia, kad dizaino išpildymas pasakoja apie „prabangos ir klasikos“ temą. Tai – įdomus išpildymas ir sveikinu tokį pasirinkimą. Eglutė tikrai džiugina ir dieną, ir naktį“, – pridūrė moteris.

R.Lukoševičiūtė-Daudienė panevėžiečiams linki gražaus švenčių laukimo – be įtampos, bėgimo, su pasimėgavimu. „Reikia pajusti, kad tai – šventė, o ne prekių pirkimo maratonas. Tai – pabuvimas su artimaisiais, savimi, savo mintimis. Visiems gražių artėjančių švenčių!“, – linkėjo atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius