TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Menininkas Eigirdas Scinskas būriui svečių netradicinėje erdvėje pristatė naują parodą

Meno pop-up gimė Niujorke, kaip moderni, ekspresyvi ir tik kelių dienų paroda, pritraukianti miesto meno mylėtojus į kuo įdomesnę, netradicinę erdvę, visiškai kitokią nei įprasta galerijos aplinkai. Būtent tokioje erdvėje menininkas Eigirdas Scinskas surengė savo trečiąją personalinę tapybos parodą Ocean Series’.
Vaida Jasaitienė, Simona Burbaitė ir Eigirdas Scinskas, Ali ir Patricija Gadžijevai
Vaida Jasaitienė, Simona Burbaitė ir Eigirdas Scinskas, Ali ir Patricija Gadžijevai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pradėjęs aktyviai tapyti prieš šešerius metus, menininkas Eigirdas Scinskas sako, kad dabar jau tapo įprasta net atostogaujant mintyse ir bloknote pieštis eskizus. Kaip menininkas sako, abstrakčius potėpius gali būti sunku suprasti iš pirmo žvilgsnio, nes kiekvieno žmogus kitoks suvokimas, ir kartais tik pavadinimas gali sufleruoti paveikslo temą, tačiau mintys ir vaizduotė padeda įžvelgti dar ir dar kažką, kas ankščiau gal ir nebuvo pastebėta.

Parodos pavadinimas Ocean Series’ – tai duoklė povandeninio pasaulio spalvoms ir formoms, ši paveikslų serija gimė atostogų po Seišelių salyną metu, kur džiunglės, gyvūnija ir vandenyno pasaulis yra visiškai kitoks negu mums įprastas miesto gyvenimas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eigirdas Scinskas su žmona Monika
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eigirdas Scinskas su žmona Monika

Didžiulė netradicinė erdvė

Pirmadienio vakarą E.Scinskas savo bičiulius ir meno mylėtojus sukvietė į Vilniaus Vokiečių gatvę, kur daugiau nei 100 kvadratinių metrų patalpose surengė tik tris dienas truksiančią parodą.

Į parodos pristatymą atvyko Nerijus ir Ineta Dagiliai, Ali ir Patricija Gadžijevai, Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas, Vaida Jasaitienė, Mantas Patruškevičius, Laura Vagonė, Simona Burbaitė ir daugelis kitų kviestinių svečių.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eigirdas Scinskas bei Nerijus ir Ineta Dagiliai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eigirdas Scinskas bei Nerijus ir Ineta Dagiliai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eigirdo Scinsko parodos akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eigirdo Scinsko parodos akimirka

Menininkas po ankstesnių įvykusių savo parodų galvojo apie būsimos parodos idėją ir vietą, norėjo kažko šiuolaikiško ir kosmopolitiško. Idėja virto realybe pamačius laisvas patalpas, esančias pačioje miesto širdyje. Nekilo abejonių, kad tai yra, tai ko reikia. Didžiuliai vitrininiai langai, pilkšvai baltos sienos – tokioje erdvėje ir buvo pristatyti viešai dar nematyti naujausi didelių formatų abstraktūs paveikslai.

Jau ankščiau gavęs kelis tarptautinius pasiūlymus iš užsienio galerijų Londone bei Madride surenti parodą jų siūlomose galerijų patalpose Eigirdas atmetė šias mintis, kadangi galvoje sukosi idėja pristatyti pop-up stiliaus meno parodą savoje šalyje. Kaip teigia pats E.Scinskas, norisi, kad menas įgautų šiuolaikinį pulsą, kad menas būtų matomas ne tik užsienio meno galerijose, ne tik jau žinomų pasaulinių galerijų salėse ir muziejuose.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eigirdo Scinsko parodos akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eigirdo Scinsko parodos akimirka

„Drobė man – iššūkis, aštrių pojūčių ieškojimas savyje. Kūrinio neįtakoja jokie išoriniai faktoriai: tik aš, drobė ir pasirinktos aliejinių dažų spalvos. O svarbiausia tai, kad tobulėjimui ribų nėra“, – sako E.Scinskas. Kelionės ir nauji potyriai įkrauna įspūdžių, kurie vėliau virsta formomis ir linijomis, potėpiais ir spalvomis drobėse.

Nesustoti kurti skatina ir girdimi atsiliepimai iš žmonių, kurie mato paveikslus tiek viešoje erdvėje, tiek galerijose, kurioms atstovauja. E.Scinskas pasidžiaugė, kad žmonės vis aktyviau domisi menu ir jų namus puošia ne baltos dailios sienos, ne tik gražūs tapetai, bet ir menas, jam džiugu ir tai, kad vis daugiau žmonių nori turėti paveikslą ar kitokį meno kūrinį ir savo erdvėje.

Paroda Ocean Series’ Vilniuje, Vokiečių gatvėje 5, veiks rugsėjo 5-6 dienomis ir yra atvira visiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius