Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mergina persirenginėjantis Edgaras Sonne: „Žmonėms reikia įrodyti, kad nesame iškrypėliai“

Prieš keletą dienų portalas Žmonės.lt rašė apie azerbaidžanietį Raulį, kuris, būdamas vyru, mėgsta rengtis kaip moteris ir savo išvaizda traukia lietuvių vyrų dėmesį. Tiesa, susivilioję egzotišku jo grožiu, stipriosios lyties atstovai nė nenutuokia, kad po moteriška išvaizda slepiasi vyro kūnas. Apie tai paatviravęs Raulis susilaukė tiek palaikymo, tiek gausybės kritikos strėlių dėl savo elgesio. Vaikinui kritikos nepagailėjo ir jo bičiulis, pataręs jam nekurstyti neapykantos, nes, anot jo, Lietuvoje ir taip daug diskriminacijos.
Edgaras Sonne
Edgaras Sonne / Asmeninio albumo nuotr.

Fotografavimu užsiimantis Edgaras Sonne – 22-ejų metų vilnietis, kuris kaip ir Raulis mėgsta atrodyti kaip mergina. Liekna figūra, ilgi plaukai, makiažas ir – šis vaikinas akimirksniu tampa panašus labiau į moterį, negu į jauną vyrą. Tačiau jis, būdamas toks pat kaip Raulis, nepritaria tokiam viešam pasidžiaugimui dėl jo nuotykių naktiniuose klubuose ir heteroseksualių vyrų klaidinimo.

Asmeninio albumo nuotr./Raulis Mammadli
Asmeninio albumo nuotr./Raulis Mammadli

„Rauli, man norisi atkreipti tavo dėmesį į vieną dalyką! Tu puikiai žinai, kad aš, kaip ir tu, esu netradicinės orientacijos. Nuostabu, kad tu neslepi to, bet turi atminti, kad tapdamas viešu asmeniu, neši atsakomybę ne tik už save, bet už visą LGBT įvaizdį tradicinę orientaciją turinčių žmonių akyse. Tavo viešas pareiškimas, kad vilioji heteroseksualius vyrus, slėpdamas nuo jų savo lytį, daro reklamą tau, bet gadina visų kitų netradicinės orientacijos žmonių įvaizdį <…>“ – savo nuomonę dėstė vaikinas.

Portalui Žmonės.lt jis pasakojo, kad taip pat, kaip ir Raulis, mėgsta atrodyti kaip mergina, tačiau pabrėžė, kad skirtumas yra tas, jog jis gerai jaučiasi atrodydamas ir kaip vyras, todėl apie lyties keitimo operaciją tikrai negalvojantis.

„Raulį pažįstu neseniai – susipažinome prieš pusmetį. Aš paprašiau, kad jis man popozuotų, todėl fotografavomės. Iš karto pasakysiu, kad mūsų požiūriai su Rauliu skiriasi – jis jau gana ilgai gyvena praktiškai visiškai kaip mergina, galbūt net darys lyties keitimo operaciją, nes jis jaučia save kaip paną. Su manim kitas dalykas – esu patenkintas savimi tokiu, koks esu. Man patinka būti vidurkiu tarp merginos ir vaikino. Mėgstu ilgus plaukus, makiažą, dėviu moteriškus drabužius, kuriuos kartais derinu su vyriškais, bet nenoriu keisti lyties ir auginti krūtinės“, – pasakojo Edgaras.

Asmeninio albumo nuotr./Edgaras Sonne
Asmeninio albumo nuotr./Edgaras Sonne

Vaikinas teigė, kad būdamas toje pačioje barikadų pusėje, kaip ir Raulis, tenori jam patarti, kad jis nesišvaistytų pernelyg drąsiais žodžiais ir veiksmais, nes, įsitikinęs jis, Lietuvoje ir taip daug diskriminacijos netradicinės orientacijos žmonėms.

„Mano manymu, bučiuotis su heteroseksualiu vyru, nuslepiant savo lytį ir orientaciją, yra nepriimtina. Ir dar tuo didžiuotis. Aš visada pastatau save į kito vietą – man, jeigu būčiau heteroseksualus, tikrai nepatiktų gauti gėjaus reputaciją. Čia tikrai kaltas ne tas vaikinas, kad buvo išgėręs ir pabučiavo Raulį. Kaltas čia tik Raulis, kad neperspėjo jo apie savo paslaptį“, – įsitikinęs Edgaras.

Asmeninio albumo nuotr./Edgaras Sonne
Asmeninio albumo nuotr./Edgaras Sonne

Vaikino teigimu, toks elgesys ir apgaulės atsiliepia visiems netradicinės orientacijos žmonėms, kuriems, anot jo, Lietuvoje ir taip „nepyragai“.

„Mes ir taip čia esame diskriminuojami, o jis dar labiau piktina su savo tokiu elgesiu. Ir čia jau ne pirmas kartas, kai Raulis tai daro. Aš galvoju, kad mes, be abejo, turime save rodyt, bet tai turi būti pateikta civilizuotai, kaip pavyzdžiui, paraduose už LGBT teises. Žmonėms reikia įrodyt, kad mes esame normalūs, panaikinti jų galvose tą stereotipą, kad mes visi iškrypėliai. O tokie veiksmai, kaip Raulio, tik pastiprina blogą nuomonę apie mus visus“, – įsitikinęs Edgaras, prisipažinęs, kad yra biseksualus.

Jeigu mane norės klube pabučiuoti heteroseksualus vyras – aš pats jam pasakysiu, kad esu vaikinas, arba tiesiog išeisiu.

Vaikinas tikino, kad Lietuvoje būti kitokiu nėra lengva todėl, kad čia žmonės labai tiki stereotipais ir pasiduoda iš anksto jiems įpirštai nuomonei, kad „jie yra nenormalūs ir iškrypę“. Anot vaikino, žmonės net nebando su homoseksualais pabendrauti ir susidaryti savo nuomonės apie juos, o aklai pasiduoda masinei neapykantai.

Nenorėdamas jos dar labiau kurstyti Edgaras tikino besilinksminantis homoseksualams skirtose vietose, kuriose visiems būtų aišku, kad jis – moterimi persirengęs vaikinas: „Jeigu mane norės klube pabučiuoti heteroseksualus vyras – aš pats jam pasakysiu, kad esu vaikinas, arba tiesiog išeisiu. Man to nereikia ir to greičiausiai nebus, nes lankausi tik homoseksualų klubuose. Ten visi supranta, kuo aš galiu būti.“

Edgaras įsitikinęs, kad žmonės laisvi ir gali pasirinkti, kaip jie nori atrodyti. Vaikino teigimu, ne kiekvienas homoseksualas išdrįsta prisipažinti, kad toks yra, ir leidžia sau gyventi taip, kaip jaučiasi viduje. Jam irgi teko tai išgyventi, pasakyti tą tėvams ir draugams, tačiau, anot jo, tai tik padėjo atsirinkti tikrus draugus.

„Aš toks – ir nors žudykit, bet netapsiu kitu. O jeigu parodysi nors mažą silpnumą, prisiderinsi prie kitų nuomonės, kad reikia būti „normaliu vyru“ – viskas. Suvalgys. Ir taip pragyvensi visą gyvenimą ne savo kailyje“ , – drąsiai savo įsitikinimus išdėstė Edgaras.

Asmeninio albumo nuotr./Edgaras Sonne
Asmeninio albumo nuotr./Edgaras Sonne

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius