Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 23

★★★☆☆ / Milda Govedaitė apie filmą „Šiaurietiški patogumai“: ar tikrai egzistuoja baimė skristi?

Kiekvienais metais tarp vasaros ir Šv. Kalėdų nutinka metų laikas, viešumoje plačiau žinomas lapkričio vardu.
Kadras iš filmo „Šiaurietiški patogumai“
Kadras iš filmo „Šiaurietiški patogumai“ / „Scanpix“ nuotr.

Išsamios tyrimų studijos neatliksime, bet galime pritarti, jog šis mėnuo tikrai nėra mėgstamiausias.

Net amerikiečių roko grupė „Guns N' Roses“ šiam mėnesiui skyrė savo legendinę baladę „November Rain“, kurioje tenka apdainuoti ne tik niūrius asmeninius reikalus, bet dar ir papildomai „ant viršaus“ merkiantį lapkričio lietų.

Tačiau net ir melancholiški rokeriai savo dainose ramina, jog žvarbus lietus nesitęs amžinai ir jau visai netrukus sulauksime šviesesnių laikotarpių.

Didžiausių metų švenčių linksmiau laukti dažnai padeda banalūs motyvaciniai paveiksliukai, „Juodojo penktadienio“ išpardavimai bei naršymai internete, bandant suprasti, kuo liposominis vitaminas C geriau už įprastą.

Lietuvoje nemažai tamsiojo sezono bėdų padeda išspręsti Europos šalių kino forumas „Scanorama“, sukviečiantis žiūrovus mėgautis filmų festivaliuose pristatomu kinu.

„Scanpix“ nuotr./Kadras iš filmo „Šiaurietiški patogumai“
„Scanpix“ nuotr./Kadras iš filmo „Šiaurietiški patogumai“

Šiais metais festivalyje pačiu žiūroviškiausiu filmu tapo ir daugiausiai publikos simpatijų gavo islandų režisieriaus Hafsteino Gunaro Sigurdsono juodoji komedija „Šiaurietiški patogumai“.

Visgi, su islandais mus sieja tikrai draugiškas ir glaudus ryšys, nes jau nebe pirmą kartą „Scanoramoje“ žiūrovus labiausiai pavergia islandiškos ekrano istorijos.

Juostoje „Šiaurietiški patogumai“ pasakojama apie grupelę žmonių, kuriuos kankina aerofobija - nekontroliuojama ir jokia logika nepaaiškinama skrydžio baimė. Padedami gidų jie išsiruošia į bandomąjį skrydį, skrendantį iš Londono į Reikjaviką ir atgal.

Psichologai šiam metodui tikrai pritartų. Kad ir kaip banaliai tai beskambėtų, geriausias būdas kovoti su skrydžio baime – lipti į lėktuvą ir skristi.

O, kad taip viskas būtų paprasta, tiesa?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius