Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mirė aktorius Jonas Čepulis

Mirė aktorius Jonas Čepulis. Vyrui buvo vos 36-eri.
Jonas Čepulis
Jonas Čepulis
Temos: 1 Jonas Čepulis

Skaudžią žinią šeštadienį paskelbė Panevėžio Juozo Miltinio teatras.

„Liūdna žinia – mirė aktorius Jonas Čepulis. Nuoširdžiai užjaučiame artimuosius.

Atsisveikinimo su velioniu data ir laikas bus paskelbti vėliau“, – rašoma teatro feisbuko puslapyje.

Mirties priežastis kol kas nežinoma.

Aktorius rugpjūčio 14-ąją atšventė savo 36-ąjį gimtadienį.

J.Čepulis savo ryškiais vaidmenimis puikiai žinomas teatro mėgėjams. Nuo 2010-ųjų iki šiol J.Čepulis dirbo Panevėžyje Juozo Miltinio dramos teatro aktoriumi. Panevėžio scenoje J.Čepulis sukūrė apie 30 vaidmenų įvairaus žanro spektakliuose.

Vienas žinomesnių aktoriaus vaidmenų – karalius Mindaugas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų šiuolaikinio teatro spektaklyje pagal Justino Marcinkevičiaus dramą „Mindaugas“.

Už vaidmenį spektaklyje „Irano konferencija“ XI Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje Varėnoje J.Čepuliui atiteko D.Tamulevičiūtės giminių įsteigtas prizas (kartu su kitais spektaklio aktoriais, 2021 m.) bei Auksinio scenos kryžiaus nominacija kategorijoje „Aktorių ansamblis“.

Kolegos: „Neteisinga netekti žmogaus jo jaunystėje“

J.Čepulio gedi kartu su juo Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre dirbę kolegos.

„Su Jonu susipažinau pirmąją savo darbo dieną J.Miltinio dramos teatre. Po pjesės skaitymo jis neišskubėjo su kitais aktoriais namo, bet pasiliko pasikalbėti su manimi apie būsimo spektaklio idėjas ir prasmes. Sėdėjome su juo po teatro beržu ir diskutavome apie mūsų pradedamą kurti spektaklį ir apie Panevėžio teatro ateitį, kol visiškai sušalome ir pastebėjome, kad jau baigia sutemti.

Tuomet jis rūsčiai padėkojo už pokalbį, užgesino savo eilinę cigarilę, tvirtai paspaudė ranką ir išvažiavo namo. Vėliau įsitikinau, kad Jonas ir yra būtent toks – tvirtas, ryžtingas, mąslus, nepasitenkinantis lengvais, paviršutiniškais atsakymais, reiklus sau ir aplinkiniams, kiek rūstus ir uždaras, bet visada labai jautrus ir, rodos, gana vienišas. Jo išėjimas – didelė nelaimė ir netektis. Šeimai, draugams, kolegoms ir, žinoma, žiūrovams, kurie daugiau nebeturės galimybės mėgautis šio itin talentingo aktoriaus kūryba“, – sako J.Miltinio dramos teatro meno vadovas Aleksandras Špilevoj.

Aleksandras Špilevoj/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Aleksandras Špilevoj/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Aktorius Mindaugas Ancevičius Joną Čepulį prisimena kaip didžiulio talento ir jautrumo žmogų.

„Maksimalaus jautrumo ir didžiulio talento aktorius ir draugas. Medžiotojas. Gamtos sūnus. Apie savo jausmus leisdavo žinot tik medžiams ir miško paukščiams. Su jais tegu ir skraido Jono siela iki ras ramybę amžinos medžioklės tyruose...“

„Kai repetavom „Vyšnią šokolade“ buvo daug iššūkių, bet partneris Jonas buvo labai dėmesingas. Tada teko padirbėti visai tuščioje scenoje – susidėjom kėdes (atseit dekoracijos) ir dirbom dviese nuo dūšios. Kažkas paklausė, ką mes ten veikiam be režisieriaus? O mums reikėjo patiems atidirbti. Sako, kad mūsų rezultatas buvo paveikus... Neteisinga netekti žmogaus jo jaunystėje, bet...“, – antrina aktorė Asta Preidytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius