Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė mažiausia Lietuvos moteris – 86 cm ūgio Danguolė Plečkaitytė

Trečiadienio rytą Anapilin iškeliavo mažiausia Lietuvos moteris Danguolė Plečkaitytė (38), praneša Žmonės.lt.
Danguolė Plečkaitytė
Danguolė Plečkaitytė / O.Gasanovo nuotr.

86 cm ūgio marijampolietė antradienį pavedžiojusi šunį, grįžo namo, kur suklupo ir susižalojo. Danguolė buvo išvežta į Marijampolės, vėliau į Kauno ligoninę, ten jai buvo atlikta operacija, tačiau medikams jos išgelbėti nepavyko.

Danguolės Plečkaitytės vardas įrašytas į Lietuvos rekordų knygą – ji 2016-ųjų sausį buvo oficialiai pripažinta mažiausia moterimi mūsų šalyje.

Pasak jos draugų ir bičiulių, vos 22 kg svėrusi moteris aplinkinius visuomet stebino savo energija ir pozityviu nusiteikimu.

„Danguolė labiau nei, bet kuris iš mūsų mokėjo džiaugtis pačiom didžiausiomis smulkmenomis, kurių daugelis nepastebime. Ji norėjo pažinti pasaulį. Nors visi savo ūgiu esame didesni už Danguolę, iki jos gražaus pasaulio suvokimo mums dar augt ir augt, pabandykime būt kaip ji, džiaukimės kiekviena diena“, – sakė gerai ją pažinojęs žurnalistas Orijus Gasanovas.

Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos nuotr./Danguolė Plečkaitytė
Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos nuotr./Danguolė Plečkaitytė

Nedidelį Danguolės ūgį vis kas šmaikštaudamas palygindavo su lagamino dydžiu, todėl ir pati moteris neretai pasijuokdavo, kad drąsiai galėtų susipakuoti į lagaminą. Šis Danguolės komentaras puikiai pažįstamas ir Orijui. „Kiekvieną kartą, kai kur išskrisdavau, feisbuke kaldavo komentarą: „paimk mane į lagaminą“, – sakė jis.

Žinomas laidų vedėjas trečiadienį žinia apie netektį pasidalino ir savo socialinio tinklo paskyroje. Jis rašė: „Yra herojai ir yra superherojai. Danguolė Plečkaitytė superherojė buvo ne todėl, kad ji įrašyta rekordų knygose. Jai tai išvis nerūpėjo ir kiekvieną kartą kai kas nors iš kolegų žiniasklaidoje norėdavo tai paminėti, ji vis manęs klausdavo ar reikia. Sakydavau: aišku eik, bus nuotykis, senatvėje prisiminsi. Eidavo ir po to džiaugdavosi TV studijose sutikusi Radžį, Jampolskį, Stonkų, Merūną. O po filmavimo kartu į Marijampolę grįžti su Irūna Puzaraitė jai buvo turbūt didesnė šventė už Naujų metų sutikimą.“

Asmeninė nuotr./Orijus Gasanovas ir Danguolė Plečkaitytė
Asmeninė nuotr./Orijus Gasanovas ir Danguolė Plečkaitytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius