Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moniką Liu įkūnijęs Alen Chicco: „Man didelė atsakomybė“

„Aš manau, kad Monika Liu eina į „Euroviziją“ ne su misija šokiruoti. Ji nori skleisti savo nesuvaidintą lietuviškumą. Lietuvoje nėra daugiau tokių atlikėjų kaip ji“, – savo nuomone dalinasi projekte „Muzikinė kaukė“ dalyvaujantis atlikėjas Alen Chicco.
Alen Chicco
Alen Chicco / Svetlanos Bolnienės, 15min nuotr.

Jam likimas praėjusį šeštadienį iškrėtė linksmą pokštą. Kuomet visa Lietuva sulaikiusi kvapą laukė, kas gi laimės nacionalinę „Eurovizijos“ atranką, Alen Chicco burtai lėmė po savaitės įkūnyti būtent Eurovizijos nugalėtoją Moniką Liu, rašoma televizijos pranešime spaudai.

„Sureagavau labai gerai, nes man ji labai patinka ir mes esam pažįstami. Dabar dar didesnė atsakomybė, nes įkūnysiu ne šiaip atlikėją, o mūsų šalies atstovę Turine“, – emocijų neslėpė vyras ir prisiminė, kad Monika Liu buvo tas žmogus, kuris tuo metu, kai Alen Chiccho tik pradėjo savo sceninį kelią, labai jį palaikė.

„Kai aš pats dalyvavau „Eurovizijoje“, sulaukiau iš Monikos žinutės. Ji parašė – žiauriai faina yra tai, ką tu darai! Buvo labai malonu! Dar pamenu, kai mokiausi mokykloje, ji jau dainavo su grupe „Sel“ ir buvo mano akyse vau žvaigždė! Ir aš ją kažkur sutikau, ir ji iš karto man taip paprastai sako – labas! Kaip senam pažįstamam.

Tai tas Monikoje labai sužavėjo. Ji neskirsto žmonių ir jai nesvarbu ar tu turi apdovanojimų, ar tik pradedi savo kelią. Su ja susitikęs kiekvieną kartą jautiesi lyg šimtą metų būtum pažįstamas. Aš manau, šios savybės iš jos reikėtų pasimokyti visiems atlikėjams. Ir, man atrodo, kad tai atsispindi ir jos kūryboje. Tas paprastumas labai žavi“, – sako atlikėjas.

Niekam ne paslaptis, kad pats Alen Chicco prieš dvejus metus taip pat bandė laimę nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Todėl puikiai supranta ten dalyvaujančius.

Svetlanos Bolnienės nuotr./Alen Chicco – Monika Liu
Svetlanos Bolnienės nuotr./Alen Chicco – Monika Liu

„Man visada būna labai juokinga, kai kas nors paklausia – kodėl žmonės dalyvauja „Eurovizijoje“? Aš tuomet atsakau – o kodėl sportininkai dalyvauja olimpiadoje? Juk nėra vieno atsakymo. Kiekvienas eina turėdamas tam tikrą tikslą. Vieni nori parodyti savo muziką platesnei auditorijai, kiti prisistatyti patys kaip atlikėjai, o treti – laimėti.

Bet, manau, svarbiausia, jog daugelis tikisi, kad juos pastebės koks nors tarptautinis muzikos prekinis ženklas, nes tik taip dainininkai gali gyventi. Retas atlikėjas yra ir geras verslininkas. Tai aš ėjau turėdamas visus šiuos tikslus. Aš norėjau, kad ne tik užsienio „Eurovizija“, bet ir Lietuva pamatytų, kad yra visai kitokios kūrybos ir, manau, man visai pavyko“, – prisimena Alen Chicco.

Jam įkūnyti priešingą lytį nebuvo sunku, sunkiausia užduotis vaidinant moterį – atkartoti balso tembrą. Tačiau tai ne vienintelė šeštadienio vakaro staigmena.

„Žemaitukui“ Linui Vaitkevičiui teko nelengva užduotis – jis ne tik turėjo atidaryti šeštadienio vakarą, bet ir įkūnyti ilgus metus svajonių jaunikiu vadintą Marijoną Mikutavičių.

„Turiu pripažinti, kad ir tu mūsų projekte esi oj oj oj! Ir aš galvoju, kad čia buvo rimta“, – po pasirodymo sakė dainininkė Inga Valinskienė, kuri prisipažino nesitikėjusi, kad kam nors pavyks suvaldyti Marijono energetiką.

Svetlanos Bolnienės nuotr./Linas Vaitkevičius – Marijonas Mikutavičius
Svetlanos Bolnienės nuotr./Linas Vaitkevičius – Marijonas Mikutavičius

„Buvo visiškas rokenrolas! Buvo koncertinis jausmas! Nuotaika buvo tikrai puiki, norėjosi pakartoti”, – antrino muzikos prodiuseris Leonas Somovas, jam pritarė ir operos solistas Jonas Sakalauskas.

Tuo metu moteriškumu spinduliuojanti aktorė ir dainininkė Austėja Lukaitė taps vyru ir įkūnys legendinę grupę „Portugal. The man“.

„Aš jau labai norėjau pakeisti lytį. Tačiau analizuodama šį atlikėją pasimečiau, nes visiškai nespinduliuoja energetikos publikai. Juokingiausia tai, kad kai draugam pasakiau, jog dainuosiu šį gabalą visi, kaip susitarę, sakė – galvojau, kad čia dainuoja moteris. Užkulisiuose vaikščiojau ir klausinėjau visų vyrų, kaip jie vaikšto, kaip atlošia tuos pečius. Grimo ir kostiumų komanda padarė neįtikėtiną darbą ir užkulisiuose mane pamatęs Tadas Gryn vis juokėsi. Tiesą sakant, aš pati vis ėjau ir žiūrėjau į save veidrodyje. Sunku buvo patikėti tuo ką matau“, – šypsosi Austėja.

Svetlanos Bolnienės nuotr./Austėja Lukaitė – „Portugal. The man“
Svetlanos Bolnienės nuotr./Austėja Lukaitė – „Portugal. The man“

Po jos netikėto pasirodymo, komisijos kėdę užėmusi 2020-ųjų metų nugalėtoja, aktorė Aleksandra Metalnikova ne tik prisiminė savo dalyvavimą šiame projekte, bet ir davė neįkainuojamą patarimą Austėjai bei kitoms projekte dalyvaujančioms moterims, be ko persikūnyti į vyriškos lyties atlikėją yra neįmanoma.

„Muzikinė kaukė“ – šį šeštadienio vakarą, 19.30 val., per BTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius