Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Moterims skirtoje parodoje – besilaukianti Gerda Žemaitė ir kitos garsios kaunietės

Kelias dienas Kaune, „Žalgirio“ arenoje, vykstanti tradicinė paroda-mugė „Moters pasaulis“ visuomet sudomina ir žinomas dailiosios lyties atstoves, į ją ateinančias tiek įsigyti visokių įdomių daiktų, tiek tiesiog susipažinti su naujausiomis mados tendencijomis.
Irma Jurgelevičiūtė, Gerda Žemaitė ir Eglė Straleckaitė-Daugėlė
Irma Jurgelevičiūtė, Gerda Žemaitė ir Eglė Straleckaitė-Daugėlė / Simonos Taparauskaitės nuotr.

„Mugėse visada ieškau kažko namams – kvapų ar aksesuarų. Niekada neatsispiriu originalioms ir mieloms rankų darbo pagalvėlėms“, – sakė dainininkė Viktorija Vaičaitė.

TV gelbėtoja, vaikelio besilaukianti Gerda Žemaitė pastebėjo, jog jos akys šįkart krypo ne tik į interjero detales, natūralią kosmetiką bei kailius, bet ir į mažyliams skirtas grožybes.

„Į muges einu kartu su mama moteriškai praleisti laiko. Viską apžiūrime, aptariame, nors pirkti neskubame. Tiesa, visada į dideles parodas eidavau paskutinę jų dieną. Šįkart apsilankiau pirmąją ir iškart įvertinau to privalumus – mažai žmonių, todėl niekas tavęs nestumdo ir ramiai, be streso gali sustoti prie bet kurio sudominusio kampelio“, – sakė žinoma šokėja Eglė Straleckaitė Daugėlė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, žinoma šokėja šįkart daugiausia laiko praleido prie tekstilės gaminius pristatančio „Pitex“ stendo, kuriame buvo galima pasigrožėti fotografės ir vaikiškų žurnalų dizainerės Indrės Šalčienės kurtų rankinių, kuprinių, delninių, juosmens piniginių bei kitų gėrybių kolekcija „Attitude“.

Simonos Taparauskaitės nuotr./Gerda Žemaitė
Simonos Taparauskaitės nuotr./Gerda Žemaitė

„Autoriniai darbai visada labiausiai domina. Juk kai namuose spintos lūžta nuo daiktų, pradedi atsirinkti, kas iš tiesų patinka“, – sakė Eglė Straleckaitė-Daugėlė, parodoje sutikusi ir dainininkę Irmą Jurgelevičiūtę bei menininkę Nomedą Marčėnaitę.

Eglė Straleckaitė-Daugėlė pasakojo šiuo metu itin pamėgusi kuprines, nors savo būtinųjų moteriškų aksesuarų kolekcijoje turi daugybę rankinių. Viena jos mėgstamiausių – per petį permetama džinsinė, paveldėta iš mamos. Pašnekovė atvira – jos mama ir neišmeta, ir moka saugoti savo daiktus.

Simonos Taparauskaitės nuotr./Eglė Straleckaitė-Daugėlė
Simonos Taparauskaitės nuotr./Eglė Straleckaitė-Daugėlė

„Aš dar atsilieku nuo originalo, bet įprotį viską kaupti irgi turiu!“ – su šypsena sakė jauna moteris.

Būtent naršydama po mamos spintą Eglė įsitikino – mados grįžta su trenksmu, o kažkada nebe tokie dailūs buvę daiktai netikėtai sušvinta naujomis spalvomis.

„Leopardo, zebro raštai, švarkeliai – visa tai dabar labai madinga. Man nieko nereikia pirkti. Tiesiog „patikrinu“ mamos archyvą ir jame randu tokių gėrybių! Beje, tie daiktai dabar yra unikalūs ir vienetiniai, nes niekur tokių nebeįsigysi!“ – pabrėžė pašnekovė.

Jai pritarė ir kurį laiką įdomios piniginės, dailiai apjuosiančios juosmenį, ieškojusi Viktorija Vaičaitė. Būtent tokią dainininkė ir surado parodoje.

Simonos Taparauskaitės nuotr./Nomeda Marčėnaitė
Simonos Taparauskaitės nuotr./Nomeda Marčėnaitė

„Man patiko ryškios spalvos, drąsūs užrašai ant daiktų ir tai, kad darbas yra autorinis, sukurtas lietuvės“, – kalbėjo Viktorija Vaičaitė.

Ji sakė nesanti nei kuprinių, nei rankinių maniakė – turi tik keletą šių moteriškų aksesuarų, kurie dažnai išsiskiria kokybe bei kaina. Be to, svarbi sąlyga – svarbiems daiktams susidėti skirta priemonė turi derėti prie visko.

Gerdos Žemaitės garderobe kuprinių yra daugiau nei rankinių, nes kasdien vilkėdama darbinę uniformą ji visada galvoja apie patogumą.

„Turiu mažutę blizgančią delninę, bet kad į ją telpa tik telefonas!“ – sakė Gerda Žemaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius