-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

N.Bunkė, J.Nainys ir I.Stonkuvienė atvirai: kodėl jiems prireikė specialistų pagalbos?

Kai tavo gyvenimu domisi šimtai tūkstančiai žmonių, sekančių tave dėl sėkmės istorijų ar nedingstančios šypsenos veide, pripažinti, kad ėmė nesisekti, gali būti labai sunku. Tačiau Natalija Bunkė, Jonas Nainys ir Indrė Stonkuvienė yra vieni tų, kuriems nėra gėda garsiai prabilti apie savo tikruosius išgyvenimus ar net kreiptis į specialistus pagalbos.
Natalija Bunkė, Indrė Stonkuvienė, Jonas Nainys
Natalija Bunkė, Indrė Stonkuvienė, Jonas Nainys / 15min nuotr.

Nors atrodo, kad dažniausiai Natalijos Bunkė gyvenime viskas vyksta pagal jos sukurtas taisykles, prieš kelerius metus atlikėja atsidūrė akligatvyje. Pajutusi, kad nežino, kaip teisingai auklėti savo sūnų, iškilus abejonėms ir dėl santykių su tuometiniu vyru, dainininkė ėmė lankytis pas psichoterapeutą, su kuriuo kartą per savaitę susitinka iki šiol.

„Jeigu skauda širdį, juk einam pas kardiologą. O jeigu nesusitvarkai su emociniais dalykais, su auklėjimo problemomis, tai eik pas specialistus, jie tikrai padės. Man tai yra savaime aiškus dalykus, tokie specialistai yra būtini šiomis dienomis. Aš ne visažinė, kartais tikrai nežinau, kaip pasielgti vienokioje ar kitokioje situacijoje“, – LNK laidoje „Nuo...iki…“ atvirai prisipažino N.Bunkė.

Asmeninio albumo nuotr. /Natalija Bunkė
Asmeninio albumo nuotr. /Natalija Bunkė

Iniciatyvos „Moterų pasaulyje“ įkūrėja Indrė Stonkuvienė savo darbe dažnai susiduria su ypač skaudžiomis neįgalius vaikus auginančių mamų istorijomis. Tam, kad galėtų tapti tų moterų ramsčiu ir jas įkvėpti stiprybės, ji dažnai turi pati sustoti ir išsiverkti. Tačiau pagalbos ranką Indrė tiesė net tuomet, kai savo gyvenime išgyveno vieną sunkiausių periodų – skyrybas. Paradoksalu, bet tik padėdama kitoms moterims, ji sako padėjo ir pati sau.

„Supratau, kad man padėti kitoms yra daug paprasčiau, nei atsigręžti į save. Per kitas istorijas bandžiau padėti sau. Tačiau tas pripažinimas, kad tau irgi reikia pagalbos yra labai sudėtingas. Visgi tokiu metu visiems reikia eiti pas psichologą išsikalbėti“, – įsitikinusi mėnesį pas psichologą vaikščiojusi I.Stonkuvienė.

Organizatorių nuotr./Indrė Stonkuvienė
Organizatorių nuotr./Indrė Stonkuvienė

Penkerius metus nuolat televizijos eteryje šmėžavęs Jonas Nainys praėjusiais metais iš ekranų tiesiog dingo. Jis ir pats nesuprato, kas atsitiko – niekam nepaaiškinus, sutartis su juo nebuvo pratęsta. Vyras neslepia, tuo metu atrodė, kad žemė slysta iš po kojų, ant kurios vėl tvirtai atsistoti padėjo tik vadinamieji koučeriai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jonas Nainys su žmona Simona
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jonas Nainys su žmona Simona

„Tiesiog ieškojau mokytojo, pas kurį, turėdamas klausimą, galėčiau gauti atsakymą ar tiesiog su juo pabendrauti. Man reikėjo susivokti, ką aš dar galiu daryti be televizijos. Išmokau sau užduoti kokybiškus klausimus, be jokių jausmų, be jokio pykčio. O tiesiog paklausti savęs, ką tu dar sugebi. Atsakęs į šiuos klausimus, šiandien esu laimingesnis nei bet kada“, – šypsosi Jonas Nainys.

Apie situacijas, kai atrodė, jog gyvenimas griūna, apie vienus sudėtingiausių išgyvenimų, iš kurių išsikapstyti padėjo specialistai – žinomi žmonės atvirai pirmadienį 20 val. „Nuo...iki…“ laidoje per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius