Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nagrinėjama D.Didžiūnaitytės byla: liudytojai nekalbūs, o advokatai įtūžę

Klaipėdos miesto apylinkės teisme toliau nagrinėjamos manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties aplinkybės. Ketvirtadienį už durų lūkuriavo liudytojai, tiek kaltinamųjų bičiuliai, tiek ekspertai. Bene daugiausiai aistrų sukėlė advokato Gintaro Černiausko vėlavimas. Kiti advokatai neslėpė pasipiktinimo, jog merginos šeimai atstovaujantis gynėjas kaskart sau leidžia vėluoti ir šįkart prašė skirti nuobaudą.
Aivaras Miltenis, Dovilė Didžiūnaitytė, Ričardas Pinikas
Aivaras Miltenis, Dovilė Didžiūnaitytė, Ričardas Pinikas / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Teismo posėdis ketvirtadienį buvo numatytas 13 val. Salėje pasirodė visos šalys, trūko tik G.Černiausko. Teisėjas sulaukė advokatų, atstovaujančių kaltinamiesiems R.Pinikui ir A.Milteniui, prašymų skirti kaskart vėluojančiam kolegai nuobaudą, tačiau teisėjas to daryti neskubėjo ir paskelbė 15 minučių pertrauką, norėdamas išgirsti advokato pasiteisinimą.

13.15 val. pasirodęs G.Černiauskas netruko sulaukti R.Pinikui atstovaujančios Julijos Manako-Galminės replikos apie nepagarbą kolegoms. Moters teigimu, advokatas sau leidžia kiekvieną kartą pavėluoti ir dar geras penkiolika minučių.

Pats G.Černiauskas tikino supainiojęs laiką ir buvęs įsitikinęs, jog posėdis prasidės 13.30 val.

Rugpjūtį teismo posėdis neįvyko, nes nepasirodė R.Pinikas, jis buvo supainiojęs posėdžių datas.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Ričardas Pinikas
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Ričardas Pinikas

Kritikavo kitus

Tuomet G.Černiauskas piktinosi, kad veltui vyko į Klaipėdą iš Kauno.

15min primena, kad, modelio žūties narpliojimui užsitęsus jau beveik ketverius metus, advokatas G.Černiauskas neseniai dėl daugelio aspektų viešai sukritikavo šią bylą, atkreipė dėmesį į teisminio nagrinėjimo nesklandumus.

„Porą kartų R.Piniko advokatė negalėjo dalyvauti posėdyje dėl išsukto piršto. Kai susirinkome prieš dvi savaites, vienas iš kaltinamųjų neatvyko, nes buvo sumaišęs datas.

Galima perfrazuoti žodžius iš filmo, kad pats humaniškiausias teismas – Klaipėdos teismas. Jokių sankcijų neskiriama už tokį elgesį“, – anksčiau teigė advokatas 15min.

Vadina neetiškais žodžiais

Advokatė J.Manako-Galminė neslėpė apmaudo dėl tokių kolegos žodžių, nes esą iš tiesų sveikatos būklė buvusi rimta ir kalbėti apie išsuktą pirštą neetiška.

Anot J.Manako-Galminės, posėdžiai tęsiasi gana ilgai, nors byla jau galėjo tikrai būti išnagrinėta.

Šiuo metu, anot advokatės, yra apklausta 12 liudytojų. Iš viso jų sąraše apie 27.

Tiesa, pasak A.Miltenio advokato Henriko Mackevičiaus, prokuratūros sąraše tebuvo keturi liudytojai. Visus kitus į bylą įtraukti prašė G.Černiauskas.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Aivaras Miltenis
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Aivaras Miltenis

Byloje apklausinėjami visi tądien į įvykį reagavę ar jame buvę pareigūnai, taip pat ir tie, kurie patruliavo. Liudytojais tapo ir keturi ekspertai, mat atlikta nemažai medicininių ekspertizių.

Ketvirtadienį turėjusi liudyti viena ekspertė nepanoro komentuoti aplinkybių, anot moters, praėjo daug laiko, tad atmintis visko nefiksuoja, juolab kad tokių nutikimų, iškritusių ir užsimušusių, esą buvę apstu.

Liudyti atvykęs pareigūnas taip pat tikino nieko naudingo teismui pasakyti negalėsiantis, nes tik trumpam buvo atvykęs į įvykio vietą.

Prisistatyti nenorėjęs kitas liudytojas teigė matęs D.Didžiūnaitytę tomis dienomis vaikščiojančią mieste, valgančią. Vyro teigimu – moteris buvo laisva ir nesurišta, o ją mieste matė daug žmonių.

Anot advokato G.Černiausko, liudytojams, kurie yra apklausiami, dažniausiai paskutinės dienos arba savaitės aplinkybės yra mažai žinomos, tad kol kas liudijimai nėra reikšmingi.

Byla Klaipėdos miesto apylinkės teisme nagrinėjama nuo 2020 metų sausio.

Žuvo iškritusi iš balkono

2017 m. lapkričio 20-ąją 19 val. 35 min. D.Didžiūnaitytės kūnas buvo rastas Klaipėdos Naujojo Sodo gatvėje ant grindinio.

Manekenė iškrito iš viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono.

Nelaimės metu su D.Didžiūnaityte buvo prodiuseris Ričardas Pinikas. Vaizdo įrašai parodė, jog jis su ja kartu buvo balkone, iš kurio mergina iškrito. Balkono atitvarai nelaimės vietoje gana aukšti, tad šeimos nariai įsitikinę, jog pati mergina iškristi negalėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius