Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Namus parduodanti Gintarė Karaliūnaitė palieka pačios kurtas mozaikas: „Atėjo laikas pokyčiams“

Po sunkių asmeninių išbandymų atlikėja Gintarė Karaliūnaitė (41) verčia naują gyvenimo lapą ir ruošiasi dideliems pokyčiams. Ji atsisveikina su Kaune esančiais namais, kurie tapo ne tik ramybės oaze, bet ir jos saviraiškos erdve. Retas žino, kad mylimus namus moteris papuošė rankų darbo mozaikomis.
Gintarė Karaliūnaitė
Gintarė Karaliūnaitė / Ingridos Taparauskaitės ir asmeninio albumo nuotr.

Namus nuo pašalinių akių saugojusi Gintarė neseniai atskleidė, kad jų sienas puošia ne tik šeimos narių nuotraukos, bet ir pačios rankomis kurtos mozaikos. Su bičiuliais pasidalijusi įspūdingo jūros arkliuko mozaika moteris apipilta komplimentais už nematytą talentą. Pasirodo, tokių kūrinių namuose galima rasti žymiai daugiau.

Atlikėja 15min atskleidė, kad būstas, kuriame gyveno 12 metų, buvo tapęs tarsi molbertu bei kūrybinių idėjų įgyvendinimo vieta. O viskas prasidėjo labai netikėtai.

Prieš daugybę metų teko gerokai pasukti galvą, kas galėtų puošti netradicinio išplanavimo vonios kambarį. Besilaukiant antrosios atžalos – dukros Sofijos, Gintarė nusprendė suklijuoti mozaiką.

„Draugė išpiešė jūros arkliuko kontūrus, jį papuošiau spalvotomis duženomis. Tuo metu norėjosi daugiau rožinės spalvos, bet ilgainiui interjero detalių spalvos tamsėjo, o mozaika nebederėjo, pasidarė neskoninga. Prieš metus ją atnaujinau“, – pasakojo moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Gintarės Karaliūnaitės namai
Asmeninio albumo nuotr./Gintarės Karaliūnaitės namai

Šiandien įžengus į jos namo vonios kambarį galima išvysti metus kurtą, pilkos spalvos piešinį, suklijuotą iš keraminių plytelių duženų, karoliukų ir kriauklių. Tačiau toks kūrinys Gintarės namuose ne vienintelis – mozaikų yra virtuvėje, balkone.

„Pas mane yra labai daug nestandartinių dalykų, daug pilkos spalvos, nuo kurios dažniausiai lietuviai bėga, o mane, priešingai, ji nuramina“, – sakė atlikėja.

Mozaikomis susidomėjo vaikystėje

Mozaikų grožis žinomą atlikėją patraukė dar vaikystėje. Jos mama turėjo parduotuvę, ant kurios grindų meistrai iš duženų buvo sukūrę dėmesį greitai patraukiantį piešinį.

„Man labai patiko, aš buvau sužavėta ir man nedavė ramybės mintis, kad kada nors ir aš pasidarysiu mozaiką savo namuose“, – juokėsi pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Gintarės Karaliūnaitės namai
Asmeninio albumo nuotr./Gintarės Karaliūnaitės namai

Netrukus jos svajonė išsipildė, įsigijusi nuosavus namus, Gintarė nusprendė nieko nelaukdama kibti į darbus. Šis užsiėmimas jai nieko nekainavo, nereikėjo samdyti meistrų, o keraminių plytelių duženų ji nemokamai gaudavo įvairiuose prekybos centruose.

Nepavyksta išvengti susižalojimų

Kuriant mozaikas nėra viskas taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Anot Gintarės, yra įvairių niuansų, pavyzdžiui, klijuojant duženas ant grindų reikia tikrinti visus aštrius kampus, kad vaikštant basomis kojomis žmogus neįsipjautų.

Kadangi duženos – įvairių dydžių ir formų, Gintarė pataria jas suvienodinti, o svarbiausia, nesirinkti keraminių, kurios greitai dūžta ir ilgai netarnauja.

Priešingai nei grindis, namų sienas papuošti, anot Gintarės, lengviau. Jas tereikia padengti plytelių klijais, kai šie išdžiūsta, užglaistyti, vėliau glaistą nuvalius kurti iš duženų norimą piešinį.

„Tai tarsi joga, meditacija, poilsis, net mano vaikai daro mozaikas, – pasakojo G.Karaliūnaitė. – Sūnus sudėliojo duženas balkone, aš tik jas suklijavau. Dukra taip pat su mielu noru tai darytų, tačiau kol kas neleidžiu, nes duženos aštrios, reikia būti labai atsargiai.“

Asmeninio albumo nuotr./Gintarės Karaliūnaitės namai
Asmeninio albumo nuotr./Gintarės Karaliūnaitės namai

Tiesa, sužalojimų nepavyko išvengti ir pačiai Gintarei, ji 15min pasakojo turinti nedidelį randą, kuris visam laikui primins jos aistrą kurti mozaikas: „Dėl savo žioplumo ir neatsargumo susižeidžiau ranką, bet randas tikrai negilus. Žinoma, įsipjaunu ir įsiduriu gan dažnai, tuo metu baigiu darbus, užklijuoju pleistrą ir toliau dirbu.“

Ateities planuose – nauji namai

Ir nors viskas nuosavame name buvo sukurta Gintarės rankomis, tačiau pokyčių nebijanti moteris nusprendė su jais atsisveikinti. Tokį sprendimą lėmė daug aplinkybių – į kitą miestą išvykęs studijuoti sūnus, daug priežiūros reikalaujanti aplinka ir neišsipildžiusios svajonės.

„Kai išvyko sūnus, pajutau, kad mano gyvenime neįvyko viskas taip, kaip svajojau prieš 12 metų. Man patinka pokyčiai, todėl net svarstau išsikraustyti į kitą miestą, kol dukra dar neina į mokyklą, nesu prisirišusi prie Kauno. Namui reikalingos investicijos, daug kas dėvisi, o aš esu perfekcionistė. Šiuo metu norėčiau kiek mažesnio būsto ar netgi sodo namelio“, – kalbėjo atlikėja.

Ji prisipažino, kad Kauno rajone esantys namai daug ko išmokė, tačiau taip pat išvargino, pareikalavo nemažai pinigų, laiko ir energijos, todėl palikti jų kol kas negaila.

„Galbūt tai sakau tik dabar, o kai jį parduodant reikės dėti parašą ant dokumentų, gal ir suskaus širdį. Ką bus gaila palikti, tai susodintus spygliuočius kieme, jie taip gražiai suaugę“, – juokėsi Gintarė.

Myli gamtą ir Žemaitiją

Netrukus namus parduosianti G.Karaliūnaitė pasakojo svajojanti apie būstą, kuriame būtų patogu gyventi ne tik jai, bet ir greitai į mokyklą eisiančiai dukrai. 15min atlikėja atskleidė, kad kol kas svarsto išsikelti į Vilkijos ar Rusnės miestą.

„Dabar esu nusižiūrėjusi naujus, mažesnius miestelius, o Vilnius manęs visai netraukia. Esu jį „pasimatavusi“ kelis kartus, tačiau sostinėje pavargstu, mane pradeda ten erzinti. Aš labai myliu gamtą, noriu įdomesnio, pigesnio, ramesnio gyvenimo“, – kalbėjo moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Gintarės Karaliūnaitės namai
Asmeninio albumo nuotr./Gintarės Karaliūnaitės namai

Šuo metu ji sako taip pat nenorinti įsipareigoti bankams, paskolos slegia pečius ir kartais verčia atsisakyti kitų pirkinių ar pramogų.

„Ne paslaptis, kad Kaune namas nupirktas su paskola, o aš su ja gyventi pavargau. Daug ko sau neleidau, todėl dabar noriu pakeliauti, gyventi šiek tiek kitaip“, – atvirai kalbėjo G.Karaliūnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius