Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netikėtai pasisukęs interviu su Romualdu Mačiuliu: skurdas, 50 tūkst. per mėnesį ir misija po mirties

Šis pokalbis atsirado dėl to, kad prieš savaitę feisbuke Romualdas Mačiulis pranešė per mėnesį uždirbantis 50 tūkstančių eurų. Kaip vėliau paaiškėjo, uždirba žymiai daugiau, o ši suma tik simbolizuoja laikus, kai jis gyveno dideliame skurde. Verslo konsultantu ir žmogaus elgsenos ekspertu pristatomas vyras tikina, kad pinigų jam reikia misijai. Kurią, beje, susapnavo.
Alesia ir Romualdas Mačiuliai
Alesia ir Romualdas Mačiuliai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pokalbis su R.Mačiuliu vyko telefonu. Vyras tuo metu su žmona Alesia viešėjo Japonijoje. Atsiprašiau, kad trukdau atostogų metu, bet Romualdas patikino neatostogaujantis mažiausiai 15 metų. Ne todėl, kad norint nuversti kalnus reikia lieti prakaitą, o todėl, kad kiekviena diena yra tarsi atostogos.

„Aš neturiu darbo, aš tiesiog gyvenu. Nes atostogų reikia tiems žmonėms, kurie nedaro to, ką jie mėgsta, kurie neturi misijos. O mes su žmona darome tai, kas mums yra svarbiausia gyvenime. Ir viską, ką mes darome, mes darome iš širdies, nes tai yra gyvenimo misija“, – taip prasideda pokalbis.

Trumpam grąžinu mus į realybę sakydama, kad skambindama iš Lietuvos tikriausiai turėsiu vieną brangiausių pokalbių, Romualdas pataiso, kad reikia mokėti atsiliepiančiajam. Sutariam susiskambinti per „Viber“.

Antras skambutis. Vėl trumpam grįžtame prie atostogų, nuskamba ir dar viena šį interviu atspindinti frazė: „Noriu padaryti pasauliui paslaugą, todėl man nereikia daug miego.“

Kaip jie nepavargsta? „Mes esame iš to nedidelio procento žmonių, kurie suprato savo vertybes, suprato, ko nori, ir iš širdies eina link savo tikslo“, – sako Romualdas.

Mes esame iš to nedidelio procento žmonių, kurie suprato gyvenime savo vertybes

Taip prasidėjo mano pažintis su žmogumi, kuris iki gyvenimo galo tikisi uždirbti 2 milijardus ir įvykdyti misiją, kurią suprato norįs įgyvendinti po vieno sapno. Ir nors skambinau tik pasitikslinti, kokiais būdais R.Mačiulis per mėnesį uždirba po 50 tūkst. eurų, viskas pakrypo kiek kita linkme.

Bet pradėkime nuo to, kas yra Romualdas Mačiulis. Pristatomas kaip sertifikuotas žmogaus elgsenos ekspertas, verslo konsultantas, pranešėjas, jis apie save informacijos pateikia mažai.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Romualdas ir Alesia Mačiuliai
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Romualdas ir Alesia Mačiuliai

Paieškos sistemoje dažniausiai pasirodo ši biografija, kurioje R.Mačiulis pateikia savo žymių klientų vardus „Etihad Airways“, „Royal Jet“, „Heineken“, „Qatar Gas“, „Lietuvos energijos“ įmonių grupė, „Re/Max“, „Capital“, ACM/Katos grupė, BNI, SEB, „Douglas LT“ ir kt.

Anksčiau buvęs įmonių grupės „63 Group“ generaliniu direktoriumi, jis šias pareigas paliko 2017 metais. Su žmona Alesia susipažino 2014-aisiais metais ir po keturių mėnesių draugystės susituokė Minske. Alesia Mačiulis pristatoma kaip verslininkė, baigusi psichologijos magistro studijas.

Darbo principas – pakelti savivertę

Mūsų pokalbį pradedu nuo klausimo, kiek iš viso vertas Romualdo Mačiulio turtas. Konsultantas nesutrinka, bet sako turįs atsiklausti žmonos. Ir patikslina, kad į turtingiausių Lietuvos žmonių sąrašą nepatenka, bet ten galima rasti jo klientus.

„Nelabai gražu girtis viešai, bet galiu pasakyti, kad, jei nenorėčiau, galėčiau nedirbti“, – sako Romualdas.

Pataisau, kad lyg ir pats pasigyrė, kad per mėnesį uždirba 50 tūkst. eurų, tai kaip jau nėra kelio atgal. Bet, sako Romualdas, per mėnesį jis gauna žymiai daugiau, o ši paviešinta suma tėra simbolinė. Kaip pats pasakoja, prieš 11 metų tiek pinigų jis turėjo seife ir galvojo, kad jau pasiekė aukštumas. Šį etapą R.Mačiulis vadina bloku, kurį peržengęs suprato, kad 50 tūkst. yra mažai.

„Supratau, kad ši riba yra nesąmonė, nes reikia tam tikros sumos iki gyvenimo galo suakumuliuoti mano ir mano žmonos misijai įgyvendinti“, – sako jis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alesia Mačiulis ir Romualdas Mačiulis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alesia Mačiulis ir Romualdas Mačiulis

Interviu metu žodį „misija“ išgirstu kelis kartus. Bet apie ją kiek vėliau. Įspūdingas sumas R.Mačiulis su žmona Alesia uždirba konsultuodami verslininkus, įmones, neretai ir pavienius asmenis santykių ir sveikos gyvensenos klausimais, nors šia tema labiau rūpinasi žmona.

Romualdas tai aiškina kaip pagalbą visuomenei, o ir netrukus pasako savo lyg ir ganėtinai lengvai skambantį darbo metodą.

„Reikia keisti elgseną, pakelti savivertę, nes tai turi teigiamą įtaką ir santykiams, ir darbui. Mano darbo efektas yra tas, kad žmonės pradeda pasitikėti savimi, leidžia sau dalykus, nustoja sakyti „Ne“. Aš padedu žmonėms tai išspręsti ir darau tai labai greitai, fokusuotai, kaip lazeris, kaip chirurgo peilis. Aš noriu rezultatų ir noriu jų greitai“, – sako Romualdas.

Dirbu labai greitai, fokusuotai, kaip lazeris, kaip chirurgo peilis

Viskas, atrodo, skamba labai paprastai, nors už tai tenka ir nemažai sumokėti. Tiesa, išpešti atsakymą nebuvo taip lengva. Pirmą kartą paklaustas, kiek kainuoja žmogui tapti turtingesniam, R.Mačiulis sako, kad visiškai nieko nekainuoja, nes jie uždirba daugiau.

„Geriau paklauskite, kiek kainuoja neturėti mano patarimo? Tai yra prarastas pajamas, nesuakumuliuotą turtą. Mano sąskaita yra ta sąskaita, kuri padeda apmokėti kitas sąskaitas“, – atkerta jis.

Per valandą gauna 5 tūkst. eurų

Bet sumos yra. R.Mačiulis sako, kad dauguma jo verslo klientų renkasi metinį paketą, o tai jiems kainuoja 25 tūkst. eurų +PVM. Į šią kainą gali įeiti susitikimas ir kartą per savaitę, ir kartą per du mėnesius. Kadangi, kaip sako konsultantas, jam moka ne už laiką, tai šiame procese neaktualu.

Tiesa, tai dar ne viskas. R.Mačiulis 25 tūkst. eurų sumą gauna iš karto, tačiau yra susitariama, kad egzistuoja ir sėkmės modelis – nuo išaugusių pajamų, pelno, nuo įmonės rezultato išaugimo R.Mačiulis gauna dar gabalą pyrago. Beje, viskas tai sudaroma be jokių sutarčių.

„Mes susitariame, kas yra sąžininga. Būna, kad susitariame, būna, kad nesusitariame. Klientai supranta, kad jeigu tarp mūsų nebus lygiaverčių mainų, jie gaus kažką, o aš ne, mūsų santykiai nutrūks. Tai jų interesas mane suinteresuoti, kad dirbčiau su jais“, – paaiškina R.Mačiulis.

Už sėkmės modelį konsultantas dažniausiai gauna 20–25 proc. Pavyzdžiui, jei įmonė ar asmuo turi 100 tūkst. eurų pelną, į R.Mačiulio sąskaitą atkeliauja dar papildomi 25 tūkst. eurų. O valanda kainuoja 500 eurų, neskaičiuojant pelno dalijimosi procento.

„Jei viską kartų suskaičiuotume, aš uždirbu 5 tūkst. eurų per valandą. Kartais 7“, – sako jis.

Iš viso Romualdas sako turintis apie 113 klientų.

Augustino Žukovo nuotr./Romualdas Mačiulis
Augustino Žukovo nuotr./Romualdas Mačiulis

Kokį gabalą pelno sau pasiimti, R.Mačiulis sprendžia vadovaudamasis Šventuoju Raštu. „Jeigu man neatsiperka penkis kartus, aš nenoriu. Tai manau, kad ir su klientais taip pat turėtų būti. Kaip ir Biblijoje parašyta, tu daryk kitiems taip, kaip nori, kad ir tau būtų“, – sako jis.

Atrodo, kad visai logiška, jog šiame reikale įmanoma ir nesėkmės formulė. Bet R.Mačiuliui tai atrodo nelogiška. Rezultato negali nebūti, jei klientas daro tai, kas sutarta. Mat, anot konsultanto, pasiekti finansinę sėkmę yra labai paprasta.

„Vieniems užtrunka ilgiau, kitiems trumpiau, bet rezultatas yra. Jeigu matau, kad klientas nedaro – suprantu, kad atėjo laikas, kai turiu pakelti savo kainą, nes per mažai moka. Esu per gyvenimą turėjęs vieną klientą, kurį atleidau. Jeigu klientas nedirba, sakau: „Brolau, viskas, tave atleidžiu, nes tas bazinis mokestis manęs turtingu nepadarys. Nenoriu gaišti savo laiko.“

Gauna pirmą žaibą ir supranta, kad viskas. Jis tada sakė: „Ne, aš tau duosiu pinigus, tu turi dirbti su manimi.“ Bet aš to tikrai neprivalau, noriu dirbu, noriu nedirbu. Esu laisvas žmogus, kaip ir visi pasaulyje“, – sako jis.

R.Mačiulis sako, kad Lietuvoje jo profesijos atstovų išties nemažai, bet save jis vadina pačiu geriausiu ir brangiausiu. Anot jo, jau atsiranda ir nemažai, einančių jam iš paskos. O ir pačiam smagu, nes minant ant kulnų reikia stengtis.

Ir sako, kad čia tikrai ne šarlatanizmas, viskas paprasčiau: „Elena, mano klientai savo rezultatą mato savo banko sąskaitoje.“

Paskatino vaikystės svajonė turėti seifą

Kaip paaiškinimą, kodėl jo sėkmės modelis yra sėkmingas, Romualdas Mačiulis pateikia savo nesėkmės istoriją. Jis dirba su pinigais, nes visuomet, kaip pat sako, jų neturėjęs.

„Kai buvau mažas, mano svajonė buvo turėti seifą, nes gyvenau kaip ubagas, mano motina gėrė visą laiką, gyvenau landynėje, mačiau, kaip visi šlaistosi. Pats nieko neturėjau, todėl mano svajonė buvo turėti seifą. Galvojau, kad jeigu jį turėsiu, bus pinigų, jausiuosi saugus. Saugumo, pinigų trūko.

Neužgėriau, nepuoliau po kekšes vaikščioti, susitvarkiau viską ir ėjau į priekį

Indus turėjau plauti vonioje, kur viskas būdavo užkimšta tirščiais ir vėmalais. Toks buvo mano gyvenimas ir ačiū Dievui – motinai visą gyvenimą buvau dėkingas, nes aš pasidariau toks alkanas gyvenimui, alkanas ką nors pakeisti. Buvo daug iššūkių – finansinių, verslo, santykių, bet kai tai praėjau, supratau, kad įmanoma iš visko išlipti. Turėjau pusės milijono skolą, bet ir iš to išlipau.

Neužgėriau, nepuoliau po kekšes vaikščioti, susitvarkiau viską ir ėjau į priekį. Todėl dabar žinau, kad nėra neįveikiamų situacijų. Man klientai moka už mano užtikrintumą“, – pasakoja Romualdas.

Prieš penkerius metus pradėjęs vykdyti verslo konsultacijas, jis sako dabar pardavęs visas įmones ir nekilnojamąjį turtą. Investicijų vis dar turįs, tačiau tai viskas – dabar visas dėmesys skirtas jo dabartiniam darbui ir misijai.

Iš pat pradžių galvoju, kad pagal vardinamus aritmetinius skaičiavimus Romualdas man bando nupasakoti, kaip jis tikisi uždirbti milijonus, bet žodis „misija“ aprėpia kiek plačiau.

R.Mačiulis per tūkstantį metų nori įgalinti 10 milijardų žmonių. Kaip pats sako, veikiant pagal sveikatos organizacijų prognozes, tai bus kas 10 žmogus. „Įgalinti“ – tai, kaip pats sako, įdarbinti savo žinias.

„Nenoriu, kad per 20 metų mano žinios dingtų, noriu, kad ir po mirties išliktų. Todėl man reikia palikti žinias, organizaciją ir pinigus. Nes jeigu bus pinigai ir finansinė struktūra, mano darbas bus baigtas“, – sako R.Mačiulis.

Asmeninio albumo nuotr./Romualdas Mačiulis
Asmeninio albumo nuotr./Romualdas Mačiulis

Planas „B“ – klausimas, kurį išgirsime po R.Mačiulio mirties

Šiai misijai įveikti prireiks, anot R.Mačiulio, 2 milijardų dolerių: „Tai darant sistemingai, globaliu mastu, man užtektų 10 dolerių, kad pramuščiau vieną žmogų ir jį pasiekčiau būdamas jau miręs.“

Misija neatsirado šiaip sau, ją Romualdas susapnavo. Patikslina, kad tai įvyko 1 valandą 30 minučių, o viskas įvyko supratus, kad labai myli savo žmoną.

„Vieną naktį turėjau viziją. Kai tik pradėjau eiti tuo keliu, vieną naktį būdamas savo kambary supratau, kad labai myliu savo žmoną, supratau, kad noriu savo žmonai duoti visą pasaulį. Ir aš nesu kvailas.

Tą naktį supratau, kad turiu pasiekti 10 milijardų žmonių, duoti jiems daug gero, kad jie man duotų atgalios. Štai kodėl mano tokia misija.

Jai nereikia deimantų, jai reikia matyti, kad ji įkvėpė žmogų, kuris pakeitė pasaulį. Ji yra tarsi svertas, padedantis judinti visą pasaulį“, – aiškina R.Mačiulis.

Ji yra tarsi svertas, padedantis judinti visą pasaulį

Juokais pasiteirauju, ar verslo konsultantas turi planą „B“, tačiau paaiškėja, kad šio tikrai neprireiks, nes R.Mačiulio tikslui pasiekti užtenka palikti klausimą.

„Gyvenimo misija po mirties palikti vieną klausimą, kuris išplečia žmogaus suvokimą ir supratimą. Tai yra mano strategija, kad tas klausimas plistų kaip virusas iš žmogaus į žmogų, tam net nereikia pinigų.

Ir jeigu ne mano klausimas, gal po 300 metų atsiras kitas žmogus su dar geresniu klausimu, ir mano fondas paims jo klausimą ir perduos. Man nesvarbu, kieno tai klausimas. Visi klausimai jau užduoti, nieko naujo nesukursi. Aš mokausi iš geriausių, transformuoju, imu iš paties pasaulio ir jam atiduodu. Ir taip ieškau efektyviausio būdo tam padaryti“, – pasakoja jis.

Koks tai klausimas, galvojate. Teks šiek tiek palaukti:

„Tą dieną, kai aš numirsiu, sužinosime, koks tai klausimas, kurį aš paliksiu po savęs. Manau, kad jis bus labai paprastas. Nes jis turi būti aiškus visoms pasaulio kalboms, lengvai išverčiamas ir suprantamas“, – pokalbį užbaigia Romualdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius