-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorką netikėtai įsimylėję Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis susuko nuotaikingą kelionės video

Žurnalistei, LRT žinių vedėjai Ugnei Galadauskaitei besikraunant lagaminus į Niujorką iš pradžių ramybės nedavė mintis, kaip tokioje intensyvioje kelionėje pavyks suderinti keturių žmonių norus. Tačiau viskas buvo kur kas paprasčiau, nei tikėjosi. Ji tik dar kartą pasitikrino, kad mylimasis prodiuseris Marius Siparis – geriausia jos kompanija, o sesė Laura su savo amerikiečiu vyru atostogas pavertė tik dar smagesnėmis.
Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis / Asmeninio albumo nuotr.

Kad jau Marius Siparis nėra lankęsis už Atlanto, o Ugnė Galadauskaitė ten gyvenančią sesę jau seniai buvo mačiusi, pora savo atostogų tikslu pasirinko Ameriką. Nors iš pradžių buvo minčių vykti į Los Andželą, kur gyvena žurnalistės sesuo, galiausiai kompanija nusprendė susitikti pusiaukelėje – Niujorke.

Tačiau bilietų nepirko skubotai. Datą rinkosi labai apgalvotai. Pamatę, kad garsiojoje „Madison Square Garden“ arenoje žada koncertuoti Justinas Timberlake'as, skrydžio dieną... prisiderino prie jo koncerto.

„Vis dėlto jo pasirodymas turėjo vykti tuo metu, kai garsiai nuskambėjo žinia, kad kažkoks vyras išsiuntė 13 bombų respublikonų kritikams. Manau, kad dėl saugumo Justino Timberlake'o koncertas buvo atšauktas...“ – 15min pasakojo Ugnė Galadauskaitė.

Žiūrėkite nuotaikingą video iš kelionės:

VIDEO: NEW YORK

Tačiau šis įvykis kelionės ir visų nuotaikos nė kiek nesugadino. Kai šalia tokia kompanija – netenka nė minutei nuobodžiauti.

„Kadangi Niujorke planavome praleisti 10 dienų, iš pradžių galvojau, kad tai yra labai daug laiko, gal reiktų kurią dieną nuvažiuoti į Vašingtoną... Bet mes tiek prisigalvojome veiklos, kad tų dienų net neužteko“, – juokėsi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Galadauskaitė su sese Laura
Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Galadauskaitė su sese Laura

Pasak U.Galadauskaitės, kai Niujorke lankaisi pirmą kartą, atrodo, pats miestas puikiai padiktuoja, ką gali nuveikti, nes pagrindinių, būtinų pamatyti objektų – galybė!

„Pradedant nuo „Empire State“ pastato, Laisvės statulos, Rockfellerio centro, „Times“ aikštės, Metropoliteno muziejaus, buvusio Pasaulio prekybos centro dvynių vietos... Jau šeši objektai! Ką jau kalbėti apie vakarinę programą – ėjome į komedijos klubą, į Brodvėjaus teatrą, kur žiūrėjome „Gražią moterį“ – buvo labai įspūdinga. Koks pasirodymas, aktoriai, koks lygis, scenografija, dekoracijos... Wow!“ – susižavėjimo neslėpė žurnalistė.

Visa kompanija vaikščiojo ir serialų bei filmų įkvėptais takais – ką matė pamėgtose juostose per ekraną, labai norėjo išvysti ir savo akimis.

„Patys niujorkiečiai mums rekomendavo apsilankyti mėgstamiausiame Franko Sinatros bare ant dangoraižio stogo, į kurį paprastai neužsuka turistai. Važiavome ir prie namo, kur gyveno „Draugai“, kur gyveno Kerė Bredšou iš „Sekso ir miesto“, užsukome ir į Plazos viešbutį, kur gyveno Kevinas iš „Vieno namuose“, – vardino ji.

Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis

Ugnė pripažįsta, šios atostogos visgi labiau priminė ne poilsį, o intensyvų lėkimą. Beje, tikrąja to žodžio prasme, jo irgi pasitaikė...

„Kiekvieną dieną sportuoju Lietuvoje, todėl net ir Niujorke nelikome be treniruočių. Mano sesuo yra dviračių treniruočių, kurios yra labai populiarios Amerikoje, fanatikė – jose ne tik mini dviratį, bet tave visą laiką motyvuoja: greičiau, tu gali, tu jau geriau atrodai... Man buvo labai įdomu ir pačiai išbandyti“, – juokėsi U.Galadauskaitė.

Tobuli kelionių partneriai

Ir nors iš pradžių Ugnei kilo minčių – kaip kelionėje jiems keturiems seksis vienam prie kito derintis, pasirodo, kad tai buvo labai paprasta. O smagiausia, kad Ugnės ir Mariaus norai visuomet atitikdavo.

„Manau, kad tikrai esame tobuli kelionių kompanionai. O juk sakoma, kad poros vienas kitą geriausiai patikrina kelionėse, – juokėsi ji. – Bet atsimenu, kad jau Tailande mes nė karto nesusipykome. Galvojau, kad Niujorke mums reikės stengtis prisiderinti vienam prie kito. Bet kaip gerai mes sutarėme! Mes su Mariumi vienas kitu labai pasitikime: pavyzdžiui, jei jis sako, kad nori pamatyti vieną ar kitą muziejų, kurio mano sąraše nėra – žinau, kad bus verta, ir atvirkščiai – jei aš pasiūlau pažiūrėti kokį lankytiną objektą – Marius pasitiki mano skoniu.“

Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis

Žurnalistinis smalsumas nedingo ir per atostogas

Visa kompanija buvo apsistojusi viešbutyje, įsikūrusiame netoli CNN pastato. Pasklidus istorijai apie bombas, visas CNN pastatas buvo evakuotas. Žinoma, tokioje situacijoje Ugnės smalsumas nugalėjo – pirmu taikymu ji nuskubėjo paskui žurnalistus į lauką.

„Aš pirmiausia pagalvojau – reikia pažiūrėti, kaip atrodo CNN darbas! Jie tiesiogiai transliavo iš gatvės, vietoje dirbo žurnalistai, todėl ir man pačiai buvo labai įdomu į visa tai pažiūrėti iš žurnalistinės pusės“, – šypsojosi ji.

Visgi paklausta, kas ją labiausiai kelionės metu sužavėjo, U.Galadauskaitė įvardijo Pasaulio prekybos centro dvynių muziejų.

„Man atrodo, kad visi atsimena įvykį, kai nugriuvo dvyniai, ir koks buvo šokas. Tuo labiau mes kalbėjome su vietiniais niujorkiečiais, kurie sužinoję, kad esame pirmą kartą Niujorke, pirmiausia paklausė, ar ten lankėmės. Tas muziejus ir memorialas... Dieve, kiek emocijų sukėlė! Nors jau praėjo beveik 20 metų, bet jiems visiems tai yra viena svarbiausių vietų. O ir muziejaus viduje sutikome ne tik turistų, bet ir daug vietinių, viską prisimenančių su ašaromis akyse“, – 15min pasakojo Ugnė Galadauskaitė.

Beprotiškai brangus miestas

Nors įspūdžių iš šios kelionės – per akis, visgi Ugnė pripažįsta, kad Niujorkas – brangus miestas.

„Niujorkas tikrai labai brangus miestas. Aišku, buvom tam nusiteikę ir pasiruošę… Tačiau būnant ten pasirodė, kad Niujorkas žymiai brangesnis už bet kurį miestą, kur esu buvusi, – juokėsi ji. – Bet buvo verta, be to, žinojome, kur važiuojame. Šiaip ar taip, aš suvalkietė – taupyti moku!“

Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Galadauskaitė su sese Laura
Asmeninio albumo nuotr./Ugnė Galadauskaitė su sese Laura

Be to, Niujorko didybė, kosmopolitiškumas, tai, ką miestas gali pasiūlyti, Ugnę sužavėjo, tačiau sako, sunku nuspręsti, ar galėtų čia gyventi.

„Žmonių masė kiekvieną dieną ten yra kaip per Kaziuko mugę Vilniuje, – juokėsi ji. – 10 dienų mus tai žavėjo, ar žavėtų gyvenant nuolat – sunku pasakyti…“

Tačiau bet kuriuo atveju U.Galadauskaitė sako pakeitusi nuomonę – visuomet svajodavo tik apie miestus, kur nedingsta saulė, o štai Niujorkas jos širdį netikėtai pavergė.

„Aš visą gyvenimą maniau, kad mane labiausiai žavi tie miestai, kur yra šilta, kur auga palmės, pavyzdžiui, Los Andželas... Tikrai maniau, kad mano favoritas išliks Amerikos vakarinė pakrantė, kad ir ką būčiau pamačiusi rytinėje pusėje. Bet kai apsilankiau... Manhatanas užburia! Tikrąja to žodžio prasme“, – 15min tikino Ugnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius