-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nors Dzūkija garsėja grybais, iš čia kilusi A.Kudabienė vaikystėje jais nesilepindavo: atskleidė priežastį

Publicistinės laidos vedėja, žurnalistė Audrė Kudabienė – tikra televizijos profesionalė, žavinti ne tik savo talentu bei aštriu protu, bet ir paslaptingumu. Tačiau kokia Audrė yra namuose? Be kokių ingredientų ir patiekalų ji neįsivaizduoja savo kasdienybės ir ar išvis mėgsta kulinarinius eksperimentus?
Audrė Kudabienė
Audrė Kudabienė / E.Rudžio nuotr.

Šįkart pas TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ vedėją Iloną Juciūtę užsuko garsi žurnalistė A.Kudabienė, jau daugiau nei 20 metų dirbanti publicistinėje „Prieš srovę“ laidoje. Kaip įprasta šio sezono „Virtuvės istorijose“, viešnia laidos vedėjai atskleidė savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių Ilona paruošė ypatingą patiekalą.

Audrės trijulė – burokėlis, čiobrelis ir graikiniai riešutai – buvo panaudoti išties netradiciškai. Ilona sukūrė pastą su burokėlių kremu!

Toks patiekalas gerokai nustebino laidos viešnią, mat kasdienybėje Audrė pripažino besirenkanti paprastumą. „Nėra nevalgomų dalykų, tad labai tikiuosi, kad ir šį patiekalą suvalgyti pavyks“, – juokavo žinoma žurnalistė.

E.Rudžio nuotr./Audrė Kudabienė
E.Rudžio nuotr./Audrė Kudabienė

Laidos vedėjai Ilonai pasiteiravus, kodėl Audrė išskiria būtent šiuos tris ingredientus, A.Kudabienė nustebino ir čia, mat viskas jos namuose yra gerai apgalvota.

„Visi mano pasirinkti ingredientai turi savo istorijas. Pavyzdžiui, burokėlis man yra daržovė numeris vienas. Jeigu būtų badas, maras, karas ar dar kažkoks baisus nutikimas, turėdami burokėlių – tikrai išgyventume“, – apie savo mėgstamiausią daržovę pasakojo Audrė.

O štai aromatingasis čiobrelis, anot jos, tinka visur. Nenaudoti jo neįmanoma dar ir todėl, kad žolelė ypač gausiai auga ir aplink žurnalistės namus.

E.Rudžio nuotr./Ilona Juciūtė ir Audrė Kudabienė
E.Rudžio nuotr./Ilona Juciūtė ir Audrė Kudabienė

„Gyvenu netoli didžiulių laukų, kur ir auga šis prieskonis. Visada galiu išeiti jo pasiskinti, nes man jis visuomet po ranka. Čiobrelį gali panaudoti visur – maisto gamyboje, arbatose ir net marinavime“, – vardino žurnalistė.

Taip bepasakodama apie savo mėgstamiausius ingredientus, Audrė prisiminė ir vaikystę, kurią praleido Dzūkijoje. Ne paslaptis, kad šis kraštas garsėja grybais ir uogomis, kurių, rodosi, ten visuomet yra apstu. Tačiau kodėl tuomet, pavyzdžiui, grybų, nėra tarp Audrės TOP trijų ingredientų?

„Anksčiau gyvenau nuostabiame, gražiame ir mažame miestelyje – Varėnoje. Turbūt daugelis pasakytų, kad vienas iš mano iš TOP ingredientų privalėjo būti grybai, bet taip tikrai nėra. Tikros dzūkaitės juos parduoda, o ne pačios grybus valgo“, – juokėsi A.Kudabienė.

Audrės vaikystė – kupina širdžiai mieliausių skonių, kurie iki šiol kelia nostalgiškus prisiminimus. O ypatingus sentimentus ji jaučia vienam daugelio pamėgtam desertui.

„Iš vaikystės labiausiai prisimenu bulves ir jų patiekalus. Taip pat nostalgiją kelia makaronai ir mano mėgstamiausias desertas – „Kuršėnų“ vyniotinis. Vaikystėje, susitaupiusi kelias kapeikas, į iš tolo cinamonu, varške ir vanile kvepiančią miesto kepyklėlę bėgdavau tam, kad nusipirkčiau mažą, delne telpantį „Kuršėnų“ vyniotinio gabalėlį. O kadangi jis būdavo tiesiog nuostabaus skonio, linksmiausia šios istorijos dalis yra ta, kad jį visą suvalgydavau dar eidama namo“, – šypsojosi Audrė.

E.Rudžio nuotr./Audrė Kudabienė
E.Rudžio nuotr./Audrė Kudabienė

Paklausta, kokių įpročių savo namų virtuvėje ji laikosi dabar, Audrė neslėpė – čia jos dažnai nesutiksite. Itin užimta moteris gamina tik greitai, paprastai ir... daug!

„Maisto kiekvieną dieną tikrai negaminu, o jei ir gaminu, tai labai greitai ir paprastai. Mėgstu gaminti tokius patiekalus, kurių užtektų ir dar kelioms ateinančioms dienoms. Pavyzdžiui, tai gali būti sriuba ar troškinys. Tokiu būdu nereikia stovėti prie puodų kiekvieną mielą dieną“, – pasakojo laidos viešnia.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius