-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Koršunovo spektaklyje traumą patyrė Mantas Vaitiekūnas: į ligoninę išlydėtas su kardu rankoje

Oskaro Koršunovo spektaklio „Kantas“ generalinės repeticijos metu įvyko nelaimė – vienas iš aktorių prieš pat premjerą patyrė traumą ir buvo išgabentas į ligoninę. Trečiadienį paaiškėjo, kad traumą patyrė aktorius Mantas Vaitiekūnas. Portalui Žmonės.lt režisierius Oskaras Koršunovas papasakojo, kas tiksliai įvyko ir atskleidė, ar yra vilties premjeroje išvysti M.Vaitiekūną.
 Mantas Vaitiekūnas iš teatro išgabentas į ligoninę
Oskaras Koršunovas / VMT ir stopkadro nuotr.

Trečiadienį Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre planuojama spektaklio „Kantas“ premjera, tačiau generalinės repeticijos metu įvyko nelaimė. Apie tai socialiniuose tinkluose parašęs Oskaras Koršunovas portalui Žmonės.lt atskleidė, kad repeticijos metu petį išsinarino žinomas aktorius Mantas Vaitiekūnas.

„Mantas šiuo metu yra ligoninėje. Generalinės repeticijos įkarštyje atlikdamas veiksmą jis išsinarino petį. Visada kai kažkas scenoje vyksta labai gero, kažkas turi nutikti blogo. Tai tarsi koks prakeiksmas teatre. Dažnai kažkas nutinka prieš par premjerą, vyksta nematoma demonų ir angelų kova. Net nenusistebėjau, kad tai įvyko, dar prieš eidamas į repeticiją turėjau kažkokią nuojautą“, – portalui Žmonės.lt sakė Oskaras Koršunovas.

Režisierius atskleidė, kaip šiuo metu laikosi Mantas ir prabilo apie tai, ar šį vakarą jis pasirodys teatro scenoje.

„Repeticija tęsiasi, nežinom, kaip bus, bet kol kas Mantą pavaduoja kitas aktorius. Mantas žadėjo grįžti, sakė – nepasiduos, o gydytojai taip pat davė vilties. Kaip tik neseniai jis atsiuntė nuotrauką, kurioje rodo pergalės ženklą, matyti, kad jam jau uždėtas įtvaras. Yra vilties, kad šiandien jis spektaklyje suvaidins“, – pridūrė režisierius.

Vilniaus mažojo teatro archyvo nuotr./Mantas Vaitiekūnas
Vilniaus mažojo teatro archyvo nuotr./Mantas Vaitiekūnas

Apie nelaimę Oskaras Krošunovas rašė ir feisbuke.

„Prakeiksmas tęsiasi. Teatre gyvena tūkstančiai demonų ir jie neapsakomai suaktyvėja, kai scenoje prasideda tikra kūryba. Tada kaunasi nematomi angelai ir demonai. Demonų kariauna sudavė rimtą smūgį ir vienas aktorius su trauma tiesiai iš generalinės repeticijos išvežamas į ligoninę. Bet jis žadėjo grįžti. Ir gydytojai žada jį atstatyti iki premjeros. Generalinė tęsiasi, jį pavaduoja kolega. Vilties dar yra, palaikykit mintimis ir šiandien „Kantas“ įvyks!“ – rašė Oskaras Koršunovas ir pasidalijo nuotrauka iš įvykio vietos.

Kiek vėliau akimirka iš nelaime pasibaigusios repeticijos pasidalijo dramaturgas Marius Ivaškevičius. Ji įkėlė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Mantas Vaitiekūnas vežimėlyje palydimas teatro grupės su šūksniais ir iškelta Prancūzijos vėliava.

Vežimėlyje sėdintis M.Vaitiekūnas rankoje laikė ir kardą.

„Vis dėlto aktorystė – viena pavojingiausių profesijų. Štai taip Mantui baigėsi „Kanto“ generalinė repeticija. Medikai žada per dvi valandas mums jį grąžinti. Gyvename viltimi ir dar neatšaukiame eskizo premjeros, iki kurios liko vos 4 valandos“, – vaizdo įrašu pasidalijo Marius Ivaškevičius.

Primename, kad sausio mėnesį nelaimė nutiko ir O.Koršunovo spektaklio ,,Išvarymas“ metu. Spektaklis po pirmojo veiksmo buvo nutrauktas dėl sušblubavusios aktoriaus sveikatos. Tai patvirtino Nacionalinio dramos teatro Komunikacijos projektų koordinatorė Aušra Pociūtė.

Dėl asmens duomenų saugojimo, A.Pociūtė neįvardijo, kuriam aktoriui sutriko sveikata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius