Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„O lia lia“ kolektyvui 30 metų: Laima Lapkauskaitė – apie vaikų pokštus ir „Mokinukių“ staigmeną

Vasario 3 dieną „O lia lia“ kolektyvas šventė jubiliejų – 30 metų. Ta proga Marijampolėje suorganizuotas koncertas, kuriame pasirodė ir visiems gerai žinomos „Mokinukės“, kartu su Irūna ir Ineta Puzaraitėmis bei Simona Naine. Vadovė Laima Lapkauskaitė portalui Žmonės.lt papasakojo apie renginį ir įspūdžius po jo.
„O lia lia“ koncerto akimirkos
„O lia lia“ koncerto akimirkos / Amalipix nuotr.

„O lia lia“ kolektyvo vadovė Laima Lapkauskaitė portalui Žmonės.lt atskleidė, jog su keliomis senosios grupės „Mokinukės“ narėmis susitinka dažnai, tačiau visos vienoje vietoje jos būna retokai, todėl šventinis koncertas buvo puiki proga prisiminti seniai matytus veidus drauge.

„Įspūdžiai – jaudinantys. Vis dėlto mano lūkesčiai buvo gan dideli, todėl šimtu procentų padaryti visko, apie ką galvojau, nepavyko. Norėjau, kad koncertas būtų filmuojamas ir matomas visai Lietuvai. Be išorės jėgų, palaikymo ir paramos, to nepadarysi.

Amalipix nuotr./„O lia lia“ jubiliejinio koncerto akimirka
Amalipix nuotr./„O lia lia“ jubiliejinio koncerto akimirka

Buvo gražus ir neeilinis renginys. Tas „Mokinukių“ išėjimas į sceną sukėlė daug ovacijų ir žiūrovų netikėtumo. Tikrai jaudinanti akimirka. Dainą pradėjo vaikai, o vėliau įsijungė ir jos. Tokia nereali staigmena“, – portalui Žmonės.lt atviravo L.Lapkauskaitė.

Anot vadovės, visi daug ruošėsi, buvo graži scenografija. „Manau, žiūrovai nenusivylė, o vaikai liko laimingi“, – šypsodamasi pridėjo ji.

Koncerte pasirodė visos kartos –3-6 metukų grupė, vidurinioji karta, 9-12 metų, ir patys didžiausi, iki 16-kos.

„Ir iš buvusių kartų pasikviečiau „Mokinukes“. Visų prisikviesti neįmanoma, nes per 30 metų jų buvo labai daug.

Mažiausieji yra pats sunkiausias variantas, nes manęs visiškai neklauso, o reikėjo padaryti daug numerių. Nuo scenos rėkė „mama, tėti, ar mane matai“, bet tai yra žavu ir smagu. Vaikai dabar labai išlaisvėję ir atviri. Prikrėtė man visokių šposų“, – juokdamasi pasakojo pašnekovė.

30 metų yra labai daug ir ne kiekvienam kolektyvui pavyksta taip ilgai gyvuoti. Laima tikino, jog dažnai dirba iš idėjos, dėl to, kad jai iš esmės patinka ši veikla ir vaikai. Turbūt tai ir yra ilgų metų paslaptis...

„Mūsų veikla visada buvo susijusi su televizijomis – pradėjome su LRT, koncertuodavome per kiekvieną progą, statėme miuziklą „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių“, taip pat filmavo ir TV3, daug metų dažnai pasirodome LNK šventinėse laidose. Iki šiol, jei yra kokie nors suaugusių renginiai, kuriuose reikia vaikų, būname kviečiami būtent mes. Dabar ruošiamės „Gelbėkit vaikus“ renginiui. Man visada norisi, kad veikla būtų matoma, o ne uždaryta tarp keturių sienų.

Tikslas yra dirbti ne dėl pinigų, niekada toks nebuvo. Dirbu dėl vaikų, dažnai ir iš idėjos, dėl matomumo. Todėl, kad šis renginukas buvo matomas tik tam žmonių būriui, kuris susirinko, man jau nepatinka. Norėjau, kad visa Lietuva pamatytų, kad būtų nufilmuota“, – sakė kolektyvo „O lia lia“ vadovė.

Amalipix nuotr./„O lia lia“ jubiliejinio koncerto akimirka
Amalipix nuotr./„O lia lia“ jubiliejinio koncerto akimirka

Laima portalui Žmonės.lt prisipažino, kad naujų dainų kuria vis mažiau. „Bet esu išleidusi vieną knygutę. Man, kaip pedagogei, reikia padaryti ir kitus darbus. Tačiau jau vieną dainelę parašiau, tai gal vėl užsives ta mašinėlė. Manau, reiktų susikaupti ir užsiimti kūryba ir toliau.“

Ne paslaptis, kad su L.Lapkauskaitės dainomis užaugo daug kartų. „Populiarūs ir „Mokinukių“ kūriniai, ir vaikų „Stovi namelis ant vištos kojos“, kuri viename tarptautiniame konkurse už Lietuvos ribų buvo įvertinta kaip geriausia vaikiška daina. Pastaroji labai paprasta, bet kartais tame paprastume ir būna patrauklumas. Turime Lietuvoje daug atlikėjų, kurie išpopuliarėjo su labai paprastomis dainomis, o vaikams šito ir reikia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius