Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paaiškėjo atsisveikinimo su Nelly Paltiniene data, atlikėjos sutuoktinis Arvydas jau grįžta į Lietuvą

Pagaliau aišku, kada vyks dėl karantino net keliems mėnesiams nusikėlusios legendinės atlikėjos Nelly Paltinienės laidotuvės. Atsisveikinti su ja gerbėjai ir bičiuliai galės birželio 23-ąją.
Nelly Paltinienė
Nelly Paltinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min patvirtino N.Paltinienės šeimos bičiulis, kunigas Kęstutis Timofejevas, su atlikėja gerbėjai galės atsisveikinti birželio 23-ąją, antradienį, nuo 9 iki 12 valandos Vilniaus Bernardinų bažnyčioje. 12 valandą už ją bus aukojamos Šv. Mišios, po kurių urna išnešama į Antakalnio kapinėse esantį Menininkų kalnelį, kur estrados legenda ir atguls amžino poilsio.

Anot K.Timofejevo, nors su atlikėja visuomenė turės laiko atsisveikinti tik tris valandas, artimųjų rate atsisveikinimas truks ilgiau – pirmadienį, birželio 23-iosios išvakarėse.

Atlikėjos vyras Arvydas Paltinas kaip tik šiandien, birželio 15-ąją, iš Vokietijos atvyksta į Lietuvą.

„Vis dėlto nutarė grįžti lėktuvu, nes su mašina, kaip iš pradžių norėjo, viskas būtų buvę dar labiau nusitęsę“, – sakė K.Timofejevas.

Kaip atskleidė K.Timofejevas, Arvydas šiuo metu laimingas, kad jo žmoną pagaliau bus galima tinkamai išlydėti į paskutinę kelionę, bet kartu ir liūdnas.

„Sakėm Arvydai, laukiam labai Lietuvoje, bet jis atsakė – deja, svarbiausias asmuo negrįžta, grįžtu vienas. Taip ir pasijuto jo balse ta nuoskauda, kad grįžta ne su Nelly, nes visą gyvenimą jie tik kartu keliavo, tik kartu visur skraidė. Jis vis dar prislėgtas, liūdnas, gedi žmonos ir nors viską priima taip, kaip yra, išgyveno tą šviesiai, su tikėjimu, tačiau gilus liūdesys, kurio galbūt jis viešai nerodys, bet širdy jis jį turi, jaučiasi“, – 15min komentavo K.Timofejevas.

„Scanpix“ nuotr./Nelė Paltinienė ir Eugenijus Ivanauskas
„Scanpix“ nuotr./Nelė Paltinienė ir Eugenijus Ivanauskas

Jis pridūrė, kad grįžęs į Lietuvą A.Paltinas baigs tvarkyti užsilikusius formalius reikalus dėl laidotuvių, bet kartu ir ilsėsis po kelionės, kaups jėgas atsisveikinimui.

„Nes ir fiziškai jis nėra stiprus, ypač, kai kelionė, o dar ir jaudulys, aplinkos pakeitimas. Visa tai daro įtaką savijautai, bet viskas bus gerai“, – vylėsi Kęstutis.

Informaciją apie atsisveikinimo datą savo feisbuko paskyroje pranešė ir sporto žurnalistas Vidas Mačiulis.

„Nelly Paltinienė (1929 02 16 - 2020 02 29), daugiau kaip prieš savaitę urnoje sugrįžusi iš Vokietijos, pabuvusi Bernardinų bažnyčioje Vilniuje, birželio 23-iąją amžiams liks Menininkų kalnelyje Antakalnyje. Taip informavo velionės vyras Arvydas Paltinas.

Šiandien mano bičiulis Arvydas iš Manheimo per Frankfurtą parskrenda į Vilnių, kur ruošis savo mylimos žmonos laidotuvėms.

Daugiau kaip 60 metų legendinė Nelly Paltinienė savo dainomis džiugino tūkstančius žmonių. Dainininkė įrašyta Lietuvos rekordų knygoje kaip solistė, taip pat ir duetu su Eugenijum Ivanausku, ilgiausiai koncertavusi scenoje. ,,Kol plaks mano širdis, aš dainuosiu", - kalbėjo Nelly 1989 metais mano vedamoje televizijos laidoje ,,Sekmadienio rytą". Ji ištesėjo savo žodžius! Ir iškeliavus Nelly amžinybėn, jos dainos netyla ir ilgai dar skambės eteryje...“ – rašė V.Mačiulis.

Jis pridėjo ir nuotrauką, kurioje – Nelly ir Arvydas Paltinai 2011 metų spalio 21 dieną Nacionaliniame operos ir baleto teatre, jubiliejinio koncerto ,,Man tie metai - dovana" metu.

15min primena, kad Nelly Paltinienė mirė vasario 29 dieną.

15min šį faktą patvirtino šeimos draugas, kunigas Arūnas Peškaitis. N.Paltinienė mirė savo namuose Manheime, Vokietijoje. Šią žinią artimam bičiuliui telefonu pranešė dainininkės vyras Arvydas Paltinas.

„Jai stipriai pablogėjo sveikata, ji labai sunkiai kalbėjo ir sakė, kad nori man dar kažką pasakyti, bet prašė neskambinti, sakė, kad paskambins pati. Taip ir nepaskambino...”, — prisiminęs paskutinį pokalbį su N.Paltiniene kelios dienos iki jos mirties 15min teigė A.Peškaitis.

Prasidėjęs karantinas neišvengiamai pakoregavo laidotuvių planus – buvo planuota, kad šios vyks dar kovo mėnesį, tačiau galiausiai buvo nukeltos.

N.Paltinienės sveikata pradėjo šlubuoti 2015-ųjų pradžioje, kai ji atvyko į Kauną dalyvauti M.A.M.A apdovanojimų ceremonijoje. Atlikėja susirgo plaučių uždegimu, o po ligos patyrusi komplikacijas to pasekmes jautė ir vėliau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mirė dainininkė Nelly Paltinienė

TAIP PAT SKAITYKITE: Artimi Nelly Paltinienės bičiuliai prisiminė paskutinius pokalbius: norėjo, kad pelenai būtų išbarstyti jūroje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius