Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palaidotas „Naujųjų lietuvių“ narys G.Reklaitis: ašaros, plojimai ir ypatingas kapas

Pirmadienį Kaune palaidotas kompozitorius, grupės „Naujieji Lietuviai“ narys Gintaras Reklaitis. Į paskutinę kelionę Panemunės kapinėse jį išlydėjo gausus būrys žmonių, atsisveikinti su mylimu dainų kūrėju atvyko ir ne vienas žinomas Lietuvos atlikėjas. G.Reklaitis buvo palaidotas su jam itin brangiais ir reikšmingais daiktais.
Kaune palaidotas kompozitorius Gintaras Reklaitis
Kaune palaidotas kompozitorius Gintaras Reklaitis / „Muzikos Visada“ nuotr.
Temos: 2 Mirtis Laidotuvės

Kompozitorius Gintaras Reklaitis visada buvo apsuptas žmonių. Palydėti jį į paskutinę kelionę Kauno Panemunės kapinėse taip pat susirinko nemažas būrys spalvingų jį pažinojusių asmenybių: artimieji, geriausi draugai, muzikantai, renginių vedėjai.

Tarp susirinkusių taip pat buvo ir prieš 2 metus nuo kraujo vežio mirusios grupės „Naujieji Lietuviai" nario Lino Rugieniaus mama. Daugelis sunkiai tramdė ašaras, vis dar negalėjo susitaikyti su šia netektimi.

„Muzikos Visada“ nuotr./Kaune palaidotas kompozitorius Gintaras Reklaitis
„Muzikos Visada“ nuotr./Kaune palaidotas kompozitorius Gintaras Reklaitis
„Muzikos Visada“ nuotr./Kaune palaidotas kompozitorius Gintaras Reklaitis
„Muzikos Visada“ nuotr./Kaune palaidotas kompozitorius Gintaras Reklaitis

Kompozitorius buvo palaidotas kartu su vienu mėgstamiausių jo darbo įrankių – sintezatorium AKAI MPC500.

Artimųjų sprendimų kapą taip pat papuošė ir kitas jo instrumentas – analoginis sintezatorius MOOG. Šalia velionio nuotraukos taip pat buvo įsmeigtos ir būgnų lazdelės: vienu metu Gintaras buvo grupės „Rondo“ būgnininkas, o būgnai visada buvo jo mylimas instrumentas.

Jautrią kalbą ceremonijos metu pasakė artimas bičiulis Laimonas Žiulpa. Apdėjus kapelį gėlėmis, atsisveikinus, kompozitorius ir jo talentas paskutinį kartą buvo palydėti susirinkusiųjų plojimais.

Fotogalerija:

Lietuviškos muzikos melomanai Gintaro Reklaičio pavardę yra girdėję, tačiau ne daugelis žino, kiek iš tikrųjų šis visomis prasmėmis išskirtinis žmogus buvo nuveikęs.

Daugelis prisimena grupę „Naujieji Lietuviai“, bet yra pamiršę kitus, didžiulės sėkmės sulaukusius muzikinius projektus, kuriuose Gintaras Reklaitis buvo siela ir varomoji jėga.

Po 90-ųjų, įžengus į laisvą Lietuvą ir atsivėrus muzikos kultūros sienoms, visuose didžiausiuose šalies festivaliuose sužibėjo ir begales jaunimo susižavėjimo klyksmų pelnė pop muzikos grupė „Mercy Dance“. Daugelis prisimena „Myliu noriu negaliu“, „Bevardė žvaigždė“,„Pabučiuok mane“, „Trečdalis širdies“ ir kt. Gintaras buvo visų šios grupės dainų muzikos ir tekstų autorius.

Jis buvo grupės „69 Danguje“ topus užkariavusių dainų – „9 Danguj“, „Sniego Karalienė“, „Gyvenu“ , „Važiuoju pas tave“, „Vasara“, „Ašaros“ – muzikos ir žodžių autorius.

Savo muzikiniu talentu ir patirtimi Gintaras prisidėjo prie daugelio įvairių muzikos grupių ir projektų. Gintaras dirbo su grupėmis „Ekspresas“, „Mercy Dance“, „ 69 Danguje“, „Naujieji Lietuviai“, „Antikvaras“, „RebelHeart“, taip pat atlikėjomis Viktorija Mauručaite, Vasha, Aušrine Gerikiene (Tikrąja Išdykėle).

Jis bendradarbiavo su tokiomis muzikos leidybos įmonėmis kaip: „ Pop Centras“, „Melodija“, „Prior Records“, „Zuzi Records“, „ Jam Records“, „Tigris“, „Pūkas“, „Promostar“, „Tundra Records“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius