-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje sužibo Kalėdų eglė: miesto gyventojai pasakė, ką apie ją galvoja

Švenčių dvasia jau užliejo ir Aukštaitijos sostinę. Penktadienio vakarą Panevėžyje, Laisvės aikštėje, įžiebta Kalėdų eglė. Padabinta 18 metrų aukščio žaliaskarė tapo pagrindine miesto puošmena.
Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas
Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas / Živilės Večiorkutės nuotr.

Gražiau už sostinės tortą

„Man gražu. Eglė šilta, jauki, kukli, bet įdomi. Švieselių yra, žaislai yra, ko daugiau reikia. Nei kažką pridėsi, nei kažką atimsi. Viskas gerai, jaučiu kaip ateina Kalėdos“, – sužibus eglei sakė senjoras Stasys.

Nuomone dalinosi ir panevėžietė Miglė. „Visų skoniai skirtingi, bet iš pirmo žvilgsnio, lyg ir neblogai atrodo. Man patinka, kad eglė iš gyvų šakų, gal kiek keistai žiūrisi tie dideli žaislai, bet iš esmės – viskas čia gerai“, – sakė panevėžietė.

Iš Smilgių į šventę atvykęs Povilas, Panevėžio miesto puošmena taip pat nenusivylė. „Graži eglutė, tik įdomu, kaip ji atrodys dieną, bet, šiai minutei, eglė tikrai sukuria šventinę laukimo nuotuoką“, – sakė vyras.

Ž.Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas
Ž.Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas

Panevėžietė Daiva mano, kad eglė nei per daug išskirtinė, nei originali. „Kaip ir visais metais, nieko ypatingo, bet tikrai geriau nei sostinės tortas“, – sakė moteris.

Jaukios Kalėdos

Šiemet miesto ir eglės papuošimu rūpinosi bendrovė „Lumidėja“. Dar prieš eglės įžiebimo šventę įmonės vadovas Karolis Balvočius sakė, kad Panevėžyje bus klasikinės, šiltos ir jaukios.

„Nebus jokios pompastikos. Bus daug lempučių ir didelių žaislų. Įgyvendinsime tai, ko žmonės dažniausiai nori – bus daug jaukumo ir šilumos“ , – vardino K.Balvočius.

Ž.Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas
Ž.Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas

Pasak vadovo, pagal standartinius Panevėžio miesto savivaldybės konkurso reikalavimus, eglė yra 18 metrų aukščio ir maždaug 8 metrų pločio skersmens. O metalo konstrukcijų instaliaciją gaubia keli tūkstančiai natūralių kvepiančių eglišakių, kurias puošia pirmą kartą Panevėžyje – didelių gabaritų kalėdiniai žaislai. Jų skersmuo siekia beveik vieną metrą.

Kalėdinėmis dekoracijomis papuoštos visos centrinės miesto gatvės, jose esantys apšvietimo stulpai, tiltas ir pati Laisvės aikštė, kurioje ant medžių nugulė elektrinių girliandų įvairovė.

Ž.Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas
Ž.Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas

Taupančios lemputės

Paklaustas, kiek šiemet panevėžiečiams kainuos šventinis laikotarpis, K.Balvočius ramina miestiečius, kad brangu tikrai nebus, nes įmonė papuošimams naudoja elektrą taupančias lemputes.

„Su LED lemputėmis dirbame jau daugiau nei 8 metai ir jos tikrai yra taupančios. Eglė yra pagrindinis akcentas, ant jos visada žiba daug lempučių. Suprantu, kad daugeliui gali skaudėti širdį, kad neva lemputės vartoja daug elektros, bet iš tiesų, Panevėžio eglės galingumas nesiekia nė 3 kilovatų. Jeigu buitiškai žiūrint, namuose esantis virdulys yra panašaus galingumo. Arba, pavyzdžiui, paėmus vienos gatvės 50 metrų atkarpą, kurioje yra seni apšvietimo stulpai, elektros suvartojimas yra net keletą kartų didesnis nei visos eglės“, – paaiškino K. Balvočius ir pridūrė, kad minimaliai elektrą naudoja ir stulpų dekoracijos.

Ž.Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas
Ž.Večiorkutės nuotr./Panevėžio Kalėdų eglutės įžiebimas

„Sakyčiau, gal apie 20 vatų reikia vienam stulpui. Kitaip sakant, tai tik viena namų lemputė, kuri pas kiekvieną šviečia virtuvėje“, – sakė jis.

Kalėdiniam puošimui kartu su egle iš miesto biudžeto šįmet skirta beveik 117 tūkst. eurų.

Fotobankas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius