Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Papuošalų kūrėja Simona Brazdžionytė: „Ne visos moterys išdrįsta puoštis mano kūriniais“

Simonos Brazdžionytės kurtų papuošalų neįmanoma nepastebėti. Vienos juos mėgsta, tačiau nedrįsta užsidėti, kitos – dievina ir nesiskiria net per atostogas lietuviškame kaime, dar kitoms jie – keisti ir įžūlūs.
Simona Brazdžionytė
Simona Brazdžionytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Papuošalai

Masyvius, spalvingus, dažnai kūrybinio chaoso kupinus papuošalus kurianti Simona prisipažįsta, kad ir pati pradžioje sulaukdavo įvairių komentarų. Ypač dėl to, kad jos kuriami auskarai dažniausiai – asimetriški. „Daugelis prieidavo ir pasakydavo, kad mano auskaras nutrūko arba, kad jį pamečiau“, – kalbėdama su portalu Žmonės.lt juokėsi S.Brazdžionytė, tačiau patikino, kad ilgainiui aplinkiniai priprato prie jos netradicinio stiliaus kūrinių.

Vaikystė – be papuošalų

Kūrėja prisimena, kad vaikystėje nebuvo iš tų mergaičių, kurios mėgsta puoštis pačios ar puošti lėles. Ji mieliau lakstydavo su berniukais, mat augo su vyresniu broliu. Išvaizdai daugiau dėmesio Simona pradėjo skirti tik atvažiavusi į Vilnių.

„12 klasėje iš gimtojo Panevėžio persikrausčiau į Vilnių, bandžiau stoti į floristiką tačiau nesėkmingai. Praleidusi metus įstojau į siuvinių konstravimą ir tik tada pradėjau tikslingai puoštis“, – pokalbio metu pasakojo pašnekovė.    

Simonos Brazdžionytės papuoaalai
Simonos Brazdžionytės papuošalai

Kurti papuošalus S.Brazdžionytė pradėjo vėliau, o kai pradėjo – sustoti nebegalėjo. Pirmieji papuošalai keliavo draugėms ir jų mamoms, o vėliau atsirado ir daugiau klienčių. „Dėl manęs net kelios vyresnės moterys prasivėrė ausis“, – šypsodamasi klienčių drąsa džiaugėsi Simona.

Nors kai kam atrodo, kad pašnekovės kūriniuose vyrauja per daug chaoso, Simona atkerta, kad būtent taip ir gimsta geriausi dalykai. „Į tą papuošalą sudėta tiek daug meilės, harmonijos, tad kitaip ir būti negali. Nesu griežta, todėl mano kūriniai nėra tikslių formų“, – portalui Žmonės.lt kalbėjo S.Brazdžionytė.

Paklausta, ar niekuo neketino studijuoti juvelyrikos, Simona prisipažino, kad tokių minčių buvo, tačiau ji džiaugiasi apsigalvojusi. Pasak papuošalų kūrėjos, juvelyrai yra pernelyg įspausti į rėmus. „Man tai per maža erdvė, nes aš tiek daug noriu sutalpinti į papuošalą. Be to, aš galiu kurti bet kur – kieme, namuose... Susikraunu lagaminą – ir pirmyn, o juvelyrai to negali“, – savo pasirinkimo pliusus vardijo papuošalų kūrėja.

Simona įsitikinusi, kad nepaisant besikeičiančio amžiaus ir statuso, moters vidus nesikeičia – visos nori būti princesėmis, todėl pastelinės spalvos ar drugeliai papuošaluose taip traukia dailiosios lyties atstovių akį.

Renkasi ir garsios moterys

S.Brazdžionytė bendradarbiauja ir su garsiomis moterims bei grupėmis. Štai visai neseniai grupės „Pop Ladies“ narė Katažina Nemycko iš Simonos įsigijo ne vieną auskarų porą. Juos pamačiusi, papuošalų užsinorėjo ir Katažinos kolegė Natalija Bunkė. Tuomet buvo nuspręsta, kad Simona turėtų sukurti aksesuarus visoms grupės merginoms.

Pašnekovės papuošalus segėjo ir modeliai Monika Račiūnaitė ir Vaida Poderytė, kurias Simona pakvietė įsiamžinti savo naujausios auskarų kolekcijos „Stream“ fotosesijoje.

Sau patinkančių aksesuarų gali rasti ir vyrai. Ypač tie, kurie mėgsta peteliškes. „Vyriška linija atsirado, nes klienčių draugai, vyrai ir broliai vis klausinėjo, ar ir sau galėtų rasti ką nors gražaus“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Simona ir pokalbio pabaigoje suintrigavo, kad rudenį jos laukia svarbūs darbai ir projektai, žiniomis apie kuriuos ji pažada būtinai pasidalyti su mūsų portalo skaitytojais.

Simonos Brazdžionytės papuoaalai
Simonos Brazdžionytės papuošalai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius